Gáborík hviezdou zápasu, Halák natiahol sériu prehier

V šiestich piatkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Bodoval iba Marián Gáborík, ktorý skóroval ako hviezda duelu. Jaroslav Halák si predĺžil sériu prehier. Evander Kane strelil štyri góly, Nashville si ako prvý tím zaistil play-off.

Gáborík prispel k predĺženiu víťaznej série Ottawy

Marián Gáborík skóroval v druhom zápase po sebe a aj jeho piatkový 10. gól v sezóne pomohol Ottawe k víťazstvu. V úvode tretej tretiny využil presilovú hru, keď mu naservíroval puk pred odkrytú bránu Ryan Dzingel a vyrovnal stav na 1:1. Počas necelých 13 minút na ľade zaznamenal aj tri strely na bránu. Stal sa treťou hviezdou duelu, v ktorom Senators zvíťazili nad Dallasom 3:2 a natiahli sériu výhier na tri zápasy. Zároveň ukončili štvorzápasovú sériu domácich prehier. Rozhodol o tom dvojbodový Mike Hoffman, ktorý skóroval vo štvrtej minúte predĺženia. Na konte má už šesť takýchto gólov v kariére, o jeden menej ako je klubový rekord Mikea Fishera. Matt Duchene posielal Ottawu do vedenia 2:1 a tiež pridal asistenciu, Erik Karlsson ich získal dve. Craiga Andersona prekonali z 25 striel hostí Tyler Seguin v presilovke a Tyler Pitlick, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte. Jamie Benn dvakrát asistoval a Ben Bishop kryl 22 striel. Stars prehrali štvrtý zápas po sebe celkovo a piaty vonku.

Gáboríkov 10. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. M. Duchene, 3. M. Gáborík(všetci OTT)

Halák ani na druhýkrát neuspel proti Capitals

Deň po domácej prehre 3:7 New York Islanders podľahol Washingtonu aj na jeho ľade. Tentoraz odchytal celý zápas Jaroslav Halák, ktorý však inkasoval päťkrát z 30 striel a nezabránil prehre 3:6, 10. v posledných 11 tímových dueloch. Slovenský brankár natiahol osobnú sériu prehier už na deväť súbojov. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Mathew Barzal, John Tavares a Brock Nelson, všetci v presilových hrách. Ryan Pulock dvakrát asistoval. Haláka prekonali T.J. Oshie, dvojbodový Nicklas Bäckström a trojbodový Alex Chiasson v presilovkách, ako aj Matt Niskanen a tiež dvojbodový Jakub Vrána. Lars Eller už trafil prázdnu bránu. Jevgenij Kuznecov prihral na dva góly, no potom sa zranil. Braden Holtby predviedol 22 zákrokov pri jeho prvom štarte od 6. marca a prvej výhre od 3. marca. Capitals vyhrali štvrtý zápas po sebe celkovo, piaty domáci a zvýšili si náskok na čele Metropolitnej divízie. Islanders, ktorí prišli o zraneného Cala Clutterbucka, strácajú na play-off 10 bodov.

Odporúčame:
Video: Washingtonu sa zranila jedna z ruských hviezd

Halákova séria zákrokov:


Hviezdy duelu: 1. A. Chiasson, 2. N. Bäckström, 3. J. Vrána (všetci WSH)

Minnesota aj do tretice zdolala Vegas

Minnesota si v prvých dvoch tretinách vybudovala náskok 3:0, ktorý jej stačil na triumf 4:2 v Las Vegas. Potvrdila, že to na nováčika vie, keďže ho zdolala aj v treťom vzájomnom súboji. Jason Zucker, Charlie Coyle a Matt Dumba poslali Wild do vedenia, ktoré skresali dvojbodový Erik Haula a Ryan Carpenter. Ani 26 zákrokov Marc-Andre Fleuryho však nezabránilo štvrtej domácej prehre Golden Knights po sebe. Zach Parise trafil prázdnu bránu Vegas, ktoré je stále pohodlne na čele Pacifickej divízie. Zucker, ktorý pridal ku gólu asistenciu, vyrastal práve v meste hazardu. Haula zase čelil niekdajším spoluhráčom zo St. Paul. Alex Stalock chytil rovnako 26 striel pri jeho prvom štarte od 2. marca a prispel k ukončeniu krátkej série dvoch prehier. Slovenský útočník Tomáš Tatar ho strelecky neohrozil. Odohral 17 a štvrť minúty s bilanciou plusový bod, tri bodyčeky a menší trest za seknutie.

Hviezdy duelu: 1. J. Zucker (MIN), 2. E. Haula (VGK), 3. M. Dumba (MIN)

Nashville uspel v Colorade a ako prvý postúpil do play-off

Filip Fosberg a Colton Sissons strelili po dva góly, Craig Smith dvakrát asistoval a Juuse Saros urobil 33 zákrokov pri výhre Nashville 4:2 na ľade Colorada. Bola preň treťou v sérii celkovo, ôsmou vonku a znamenala predĺženie bodovej šnúry už na 14 zápasov. Je to vyrovnanie klubového rekordu. Na čele Západnej konferencie má už deväťbodový náskok a ako prvý tím si zaistil účasť v tohtoročnom play-off. Bude v ňom hrať štvrtýkrát po sebe a 11. raz v histórii. Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog sa postarali o góly Avalanche, ktorí prišli o sériu troch výhier. Predators ich zdolali v posledných desiatich vzájomných súbojoch, vrátane šiestich v Denveri. Momentálne držia prvú divokú kartu na západe. Semion Varlamov opustil duel s 24 zákrokmi. Inkasoval iba trikrát, pretože Forsberg strelil druhý gól do prázdnej brány. Zavŕšil ním obrat z 1:2.

Odporúčame:
Nashville ako prvý tím oslavuje postup do play-off

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. C. Sissons (obaja NSH), 3. G. Landeskog (COL)

Kane zariadil triumf San Jose v Calgary

Evander Kane strelil prvýkrát v kariére tri aj štyri góly v zápase, ktorými doviedol San Jose k výhre 7:4 v Calgary, tretej v sérii. Na listine strelcov ho doplnili Kevin Labanc, dvojbodový Tomáš Hertl a Eric Fehr, ktorý trafil prázdnu bránu. Martin Jones sa prezentoval 30 zákrokmi pri štvrtom triumfe Sharks nad Flames po sebe. Recept na neho našli Troy Brouwer, Mark Jankowski, Johnny Gaudreau a dvojbodový Micheal Ferland. Mike Smith inkasoval šesťkrát z 20 striel, striedajúci David Rittich chytil zvyšných sedem striel v posledných 18 minútach duelu. Calgary malo späť v zostave Krisa Versteega po 49-zápasovej absencii. Chris Tierney si pripísal 100. bod v NHL v podobe asistencie. Kane vyrovnal so štyrmi gólmi v zápase klubový rekord kalifornského tímu.

Odporúčame:
Evander Kane zažiaril a vyrovnal klubový rekord + video

Hviezdy duelu: 1. E. Kane, 2. T. Hertl (obaja SJS), 3. M. Ferland (CGY)

Detroit prehral deväť zápasov po sebe po 30 rokoch

Detroit dvakrát zmazal jednogólovú stratu, ale napokon prehral v Anaheime 2:4 a natiahol nepriaznivú sériu už na deväť zápasov, najviac od februára 1986. Mike Green odpovedal na vedúci gól Nicka Ritchieho a Gustav Nyquist vyrovnal stav na 2:2 po góle Dereka Granta. Corey Perry strelil v závere druhej tretiny víťazný gól, Ryan Kesler potvrdil druhú výhru Ducks po sebe. Jakob Silfverberg dvakrát asistoval a John Gibson predviedol 28 zákrokov, o štyri menej ako Jimmy Howard. Red Wings prehrali posledných osem duelov na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler, 2. H. Lindholm, 3. A. Cogliano (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYi) 25/30 (83,3 %) - - - - - - -
M. Gáborík (OTT) 12:57 1 0 1 0 0 3 0
T. Tatar (VGK) 17:16 0 0 0 +1 2 0 3



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 17. 03. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL