Giroux: Pochybovači, tam máte

Philadephia vyslala v piatok jasný odkaz – nevylučujte ju tak skoro z bojov o Stanleyho pohár. Po zahanbujúcej prehre 0:7 v prvom zápase proti Pittsburghu zareagovali Flyers najlepšie ako mohli – vyrovnali stav série výhrou 5:1.

Kapitán tímu Claude Giroux, ktorý si z duelu odniesol jednu asistenciu, si po skončení zápasu neodpustil jeden odkaz každému, kto jeho mužstvo po otváracom zápase play-off odpisoval: „Pre všetkých pochybovačov, tam máte.“

Hlavný tréner Dave Hakstol mal po zápase podobnú náladu a víťazstvo ho tešilo istotne viac práve preto, že jeho tímu verí len málokto. Teraz si myslí, že vyhliadky série sa po druhom zápase kompletne zmenili.

„Povedal som to už pred začiatkom: Nikto nám nedáva skutočnú šancu v tejto sérii. Neviem, či nám ju niekto teraz začne dávať, ale viem toto – práve sa nám z toho podarilo urobiť päťzápasovú sériu a dnes večer sme sa v nej privítali,“ nechal sa počuť Hakstol.

Pre Philadelphiu to bolo zároveň prvé víťazstvo nad štátnym rivalom po 383 dňoch. Podstatnejšie je, že sa teraz vráti domov s tým, že Pittsburgh bude musieť u nej aspoň raz vyhrať, ak chce pomýšľať na postup. Bude si musieť vziať späť požičané. Flyers budú proti.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 04. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL