Pospíšil zažil vydarený debut v AHL. Pomôže mu k zmluve? + video

Tím Toronto Marlies v tejto sezóne ovládol základnú časť v nižšej AHL, a tak mohol v posledných dueloch nechať kľúčových hráčov oddychovať. Platilo to aj o slovenskom obrancovi Martinovi Marinčinovi. Napriek jeho absencii sme mali v tíme v sobotu zastúpenie.

Debut v AHL zažil útočník Kristián Pospíšil, ktorý bol k Marlies povolaný z Orlanda z ECHL. Toronto porazilo Laval 6:4, pričom trikrát prehrávalo. Prvýkrát stav vyrovnal práve rodák zo Zvolena! Neskôr ku gólu pridal aj asistenciu a vydarený večer vyšperkoval troma plusovými bodmi.



Pospíšil nebol do NHL nikdy draftovaný, ale napriek tomu zaujal tím Toronto Maple Leafs, ktorý mu dal šancu v tréningovom kempe. Na ňom sa mu nedarilo zle, ale stále zmluvu s prvým tímom nepodpísal. V sobotu si k nej však možno trochu pomohol.

Stále len dvadsaťjedenročný mladík má za sebou prvú profesionálnu sezónu v kariére. V drese Solar Bears odohral 48 zápasov, v ktorých zaznamenal 13 gólov a 13 asistencií. V zámorí strávil aj dve predošlé sezóny – v QMJHL a v USHL. V oboch nazbieral 40 bodov. V 52, resp. 48 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 04. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL