Ducks veria, že sa im podarí podobný zvrat ako vlani

Tím Anaheim Ducks nevstúpil do série prvého kola play-off ideálne a po dvoch domácich zápasoch prehráva so San Jose Sharks 0:2. V jeho kabíne však nevládne pochmúrna nálada. Tím verí, že je schopný sériu zvrátiť.

Kalifornský tím nemusí hľadať v spomienkach dlho sériu, v ktorej sa tešil z postupu napriek prehrám v prvých dvoch zápasoch. V minulom roku Ducks prehrávali s Oilers 0:2 a nakoniec sa tešili z postupu po sedemzápasovom boji.

„Nemáte inú možnosť. Sme v situácii, v ktorej oni vyhrali dva zápasy u nás doma. Bude to ťažké a všetci to vieme. Ale v takejto situácii sa nachádzame. Máme dobrý tím, máme tím, ktorý v nej už bol aj predtým. Musíme jednoducho bojovať. Musíme bojovať a snažiť sa uspieť v ich aréne,“ povedal Andrew Cogliano.

Ducks zažili podobnú situáciu aj v roku 2016, v ktorom dokázali sériu proti Nashville tiež natiahnuť na sedem zápasov. Vtedy im však k definitívnemu zvratu chýbal posledný krok. Sharks tak nemôžu očakávať, že to budú mať v nasledujúcich dueloch jednoduché.

„Sme odlišný tým, odlišná skupina hráčov, ale kabínu si poznám. Garantujem vám, že sa nezložíme. Ani v poslednom zápase sme to neurobili. Hrali sme tvrdšie a boli sme viac zainteresovaní v zápase. Urobili sme pár chýb a tie viedli k ich gólom. Keď v play-off darujete súperovi góly, skončíte zle,“ skonštatoval tréner Randy Carlyle.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 04. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL