Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Špekulácie

Privedie nová hala NHL do južného Ontária?

V Markhame sa uvažuje o výstavbe novej arény, ktorá by slúžila pre 19 500 divákov. Zástupcovia investičnej skupiny sa dokonca stretli so zástupcami NHL, aby debatovali o možnosti príchodu tímu NHL do ontárijského mesta.

Graeme Roustan, prezident spoločnosti Bauer, a Rudy Bratty, renomovaný developer z Toronta, spoločne pracujú na projekte, ktorý by niekedy v budúcnosti mohol priviesť do mesta aj tím NHL. Teraz sa však k projektu pristupuje tak, akoby sa tak nikdy nemalo stať.

„Áno, stretli sme sa s nimi. Informovali nás o možnom pláne vybudovať arénu. Povedali sme im, rovnako ako liga povedala Quebecu a iným mestám, aby sa rozhodli bez ohľadu na NHL. Inými slovami, mali by urobiť rozhodnutie vybudovať ju, ak to rozhodnutie nebude spojené alebo závislé na príchode tímu NHL do Markhamu,“ povedal zástupca komisára NHL Bill Daly pre Toronto Star.

Celý projekt by mal mať konštrukčné náklady presahujúce 300 miliónov amerických dolárov. Hala vyrastie na mieste, kde nájdeme publikom znalé hokeja. Navyše, nachádza sa v metropolitnej oblasti Toronta, teda na hokejovom trhu, ktorý by zvládol poňať viacero tímov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Toto zariadenie bolo pripravované a navrhnuté špecificky ako multifunkčné centrum so zameraním na koncerty a kultúrne podujatia a ja nemám žiadne očakávania v súvislosti s nejakým profesionálnym športovým tímom,“ povedal Roustan.

Päťdesiatjedenročný Roustan je však hokejový nadšenec, ktorý zrejme s myšlienkou tímu NHL predsa koketuje. Už v minulosti sa totiž snažil odkúpiť tímy Montreal Canadiens a Tampa Bay Lightning. Možno tak len nechce urobiť rovnakú chybu, akej sa dopustil miliardár Jim Balsillie, ktorý bol príliš agresívny v ceste za získaním tímu NHL.

Ak bude jeho projekt v budúcom roku schválený, mohol by byť dokončený v roku 2014. A by sa hala predsa stala domovom tímu NHL, neublížili by tak jej umiestnením Buffalu Sabres. Za vstup do teritória by však mohli zaplatiť poplatok Torontu Maple Leafs, ktorý však už NHL v minulosti viackrát spochybnila.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies