Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

GAME REPORT: Calgary - Colorado 6:3


reportaz
Calgary na svojom ľade privítalo Colorado. Lavíny pricestovali do Kanady s cieľom miestnych Flames poraziť. Vzájomné zápasy hovorili o tom, že by mal byť zápas vyrovnaný. V doterajších šiestich zápasoch oba tímy vyhrali po tri. Pengrowth Saddledome netrpezlivo čakal na začiatok zápasu, ktorý sa začal o 3:00 SEČ. Išlo o priamy boj o prvé miesto v Severozápadnej divízii.

reportaz
V bráne Calgary nastúpil fínsky brankár Mika Kiprusoff, v bráne Colorada nechýbal Slovák Peter Budaj. Prvá tretina sa niesla vo vyrovnanom duchu a aj šance na oboch stranách boli skoro v rovnakom počte. Na začiatku tretej minúty hákoval obranca Colorada Antti Laaksonen a dostal za to dvojminútový trest. Presilovku začalo Calgary zle, do dvoch príležitostí sa dostalo Colorado. Calgary sa však nakoniec presilovku podarilo využiť. V štvrtej minúte otvoril skóre stretnutia Kobasew, ktorý obišiel bránu, vystrelil a jeho puk sa od Budajovej nohy odrazil do brány. V 15. minúte fauloval aktívneho Sakica Stephane Yelle, ktorý bol vylúčený na dve minúty za sekanie. Práve Sakic bol mužom nasledujúcich minút. Najprv vyhral vhadzovanie a potom bleskovo využil presilovku. Po strele Hejduka dorazil puk do brány. Neprešla ani polminúta a už Colorado vyhrávalo 2:1. Šťastným strelcom gólu bol opäť kapitán „lavín“ Joe Sakic, ktorý má na svojom konte už 572 strelených gólov. Asistenciu si opäť zapísal Hejduk. V ďalšom priebehu hrali obe mužstvá po jednej presilovke, ale v prvej tretine v nich už gól nepadol. Po prvej tretine vyhrávalo Colorado 2:1.

Druhú tretinu začínalo Calgary s presilovou hrou. Tu sa Flames využiť nepodarilo. V štvrtej minúte druhej tretiny sa opäť rozvlnila sieť brány Petra Budaja. Chris Simon najskôr poslal puk Ritchiemu, ktorý mu ho vrátil a Simon vyrovnal na 2:2. V šiestej minúte fauloval Sakic Kobasewa a Calgary malo možnosť hrať presilovku. Hráči Flames ju nevyužili. V 13. minúte strelil gól MacDonald a opäť poslal Calgary do vedenia. Ešte v druhej tretine ho zvýraznil Daymond Langkow, ktorý po prihrávke Iginlu v 19. minúte skóroval. Calgary vyhrávalo po dvoch tretinách 4:2. Na Budaja išlo v priebehu 40 minút 22 striel.

V tretej tretine sa snažili hráči Colorada o zvrat v zápase. Boli aktívnejší a v šiestej minúte strelil gól nováčik Cody McCormick, ktorý ešte vykresal iskričku nádeje. O štyri minúty neskôr ju však vedrom vody zahasil Shean Donovan, ktorý opäť zvyšoval na rozdiel dvoch gólov. Colorado v nasledujúcich momentoch zaznamenalo útlm. potom však mali možnosť presilovej hry. Trápenie Avalanche potvrdila aj ona. Zle zahraná presilovka Colorada, ale veľmi dobre zahrané oslabenie Calgary. Do brejku sa dostal Lombardini, ktorého zastavil nedovolene obranca Colorada. Lombardini mal možnosť trestného strieľania. To sa stalo aj bodkou za pôsobením Petra Budaja v zápase. Lombardini strelil šiesty gól stretnutia a vyhnal z brány slovenského brankára, ktorého nahradil Kolesnik. Budaj odchytal 52 minút a 6 sekúnd. Inkasoval šesť gólov a ľadovú plochu opustil s úspešnosťou 79,31%.Kolesnik v ďalšom priebehu veľa roboty nemal. Jednu strelu kryl a nedostal žiadny gól. Ani Kiprusoff už neinkasoval, a tak Calgary zápas vyhralo 6:3. Po zápase bol za prvú hviezdu vyhlásený Donovan, autor víťazného gólu stretnutia. Druhou hviezdou bol Sakic a treťou Iginla.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyhlásenia
Lombardini (CAL): Chlapci sa dnes cítili skutočne dobre a skutočne nažhavene pred týmto zápasom a to ukázali aj na ľade.

Donovan (CAL): Chceme byť v play off, takže musíme vyhrávať tieto zápasy. Je to hokej o play off a je to už ako hokej v play off. Nastúpili sme na druhú tretinu a zahrali sme to neuveriteľne. Chlapci ako MacDonald, Ritchie, Simon, Chucky (Kobasew) a všetci ďalší lietali okolo a vytvárali veľa možnosti v útoku. Toto je to, čo my máme robiť, ak chceme byť v play off.

Blake (COL): Keď tráviš tak veľa času v tvojej obrannej zóne, puk bude za tvojou bránou skôr, či neskôr.

Sakic (COL): V druhej tretine nastúpili a vyleteli na nás. My sme to nedokázali zachytiť.

Komentár
Domáci tím bol v zápase mierne aktívnejší ako hostia z Denveru a vyhral aj na počet striel. Skóre stretnutia hovorí za všetko. Colorado doplatilo v niektorých momentoch na menej pozornú obranu a nevyrovnaný výkon brankára Budaja. V zápase, v ktorom išlo o vedenie Severozápadnej divízie, jeho účinkovanie, akoby symbolicky, zakončilo Lombardiho trestné strieľanie. Calgary zápas vyhralo zaslúžene.

infobox
Calgary Flames – Colorado Avalanche 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
Góly:
03:11 - 1:0 - Kobasew (Lombardi, Amonte) v presilovke 5:4
14:26 - 1:1 - Sakic (Hejduk, Brunette) v presilovke 5:4
14:51 - 1:2 - Sakic (Hejduk, Brisebois)
23:05 - 2:2 - Simon (Ritchie, Iginla)
32:14 - 3:2 - Macdonald (Donovan, Hulse)
38:45 - 4:2 - Langkow (Iginla, Simon)
45:55 - 4:3 - Mccormick (Mclean, Hinote)
49:52 - 5:3 - Donovan (Regehr)
51:29 - 6:3 - Lombardi TS

Strely na bránu: 30:26
Brankári: Kiprusoff - BUDAJ, Kolesnik
Divákov: 19 289
Hviezdy zápasu: Donovan, Sakic, Iginla



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies