Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Demitrov veľký návrat – stal sa hviezdou zápasu


V desiatich nočných zápasoch sa do kanadského bodovania zapísali piati slovenskí hokejisti. Los Angeles hlásilo návrat Pavla Demitru, Peter Budaj vychytal víťazstvo.

Ottawa Senators na svojom ľade v noci privítala Atlantu. V zápase sa predstavili traja slovenskí hokejisti, chýbali zranený Zdeno Chára a dočasne vyradený zo zostavy Ronald Petrovický. Do kanadského bodovania sa z našich zapísali dvaja. Obranca Senators Andrej Meszároš zaznamenal v stretnutí dva kanadské body za dve asistencie. Obidva body zaznamenal v presilových hrách. V zápase mladý obranca odohral skoro 27 minút. Okrem dvoch bodov zaznamenal aj jeden plusový bod a dve trestné minúty za podrazenie. V stretnutí sa do bodovania zapísal aj útočník Atlanty Marián Hossa, ktorý strelil svoj 34. tohtosezónny gól a do svojich štatistík si tak pripísal 80. bod. Hossa prekonal Emeryho v 22. minúte, keď využil presilovú hru Thrashers. Ottawa na domácom ľade porazila Thrashers 6:4.

V bráne Colorada v nočnom dueli nechýbal Peter Budaj. Pre Budaja to bol jedenásty odchytaný zápas v poradí. V stretnutí Avalanche s Chicagom na neho smerovalo 26 striel, pričom inkasoval tri. Jeho spoluhráči strelil štyri góly a tak sa mohli spolu s našim slovenským brankárom tešiť z dvoch bodov. Budaj dochytal zápas s úspešnosťou 88,46 %. V závere stretnutia Colorado prehrávalo 2:3, ale po odvolaní Budaja z brány a nasledujúcej power play vyťažili hráči Avalanche gól. Následne skórovali ešte raz. V poslednej minúte, tak skórovali dvakrát, čo im zaručilo víťazstvo.

Občas sa do kanadského bodovania zapíše aj obranca Ivan Majeský. V nočnom stretnutí svojho Washingtonu na ľade Caroliny bodoval. V 41. minúte zápasu prihrával na tretí gól svojho tímu, ktorý zápas prehral 5:6. Majeský odohral cez 20 minút a na bránu vystrelil jednu strelu. Svoje štatistiky ešte ozdobil jedným plusovým bodom.

Článok pokračuje pod reklamou

Los Angeles na domácom ľade privítalo nielen Vancouver Canucks, ale aj uzdraveného Pavla Demitru, ktorý sa v stretnutí vrátil na ľad. Slovenský útočník sa vrátil veľkým štýlom, keď v 34. minúte po asistencii Ľuba Višňovského otvoril skóre stretnutia. V ďalšom priebehu hry už gól nepadol, čo znamenalo, že Demitra strelil gól víťazný a rozhodol o osude stretnutia. Po oboch brankároch sa stal Demitra treťou hviezdou zápasu. Los Angeles porazilo Vancouver 1:0.

Slováci v akcii:
Juraj KOLNÍK (FLO): 3str, +/-0, odohral 24:22
Andrej MESZÁROŠ (OTT): 2a, +1, 2tmin, odohral 26:46
Marián HOSSA (ATL): 1g, 8str, -1, odohral 24:22
Ľubomír VIŠŇOVSKÝ (LOS): 1a, +/-0, 6str, odohral 22:44
Ivan MAJESKÝ (WAS): 1a, 1str, +1, odohral 20:32
Pavol DEMITRA (LOS): 1g, +/-0, 3str, odohral 19:23
Radoslav SUCHÝ (CBJ): +1, odohral 18:56
Peter BONDRA (ATL): 6str, +/-0, odohral 18:07
Milan BARTOVIČ (CHI): 1str, -1, odohral 7:03
Martin CIBÁK (TAM): +/-0, odohral 1:16
Peter BUDAJ (COL): dostal 3 góly, mal 23 zásahov, odchytal 58:54

NHL Ice:
Tucker nestrelil gól už v 16. zápase v poradí. Naposledy strelil gól 28.2., keď zaznamenal svoje maximum v kariére – 24 gólov. ... Brad Richards (Tampa Bay) zaznamenal v zápase s Floridou asistenciu a predĺžil svoju bodovú sériu na deväť zápasov. ... Scott Walker (Nashville) odohral svoj 600. zápas v NHL.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies