Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Bondra sa priblížil k 500. gólu, Budaj vyhral


V sobotu bolo v NHL na programe až trinásť stretnutí. V nich nastúpilo šestnásť slovenských hokejistov, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísali štyria. V bráne Colorada stál Peter Budaj.

Atlanta privítala na svojom ľade Carolinu. V zápase išlo Atlante o udržanie si nádeji v postup do play off. Hráči Thrashers tento cieľ začali plniť už v prvej tretine. V prvej dvadsaťminútovke stretnutia Atlanta viedla už 3:0. Pri prvom a treťom góle mal prsty aj Slovák Marián Hossa, ktorý si do kanadského bodovania zapísal v stretnutí dva body za dve asistencie práve na tieto góly. V druhej tretine znížil Williams, ale o minútu neskôr, presne v 26. minúte strelil svoj 19. gól v sezóne Peter Bondra. Pre Bondru je to gól číslo 496 v kariére, čím sa radí na deviate miesto medzi aktívnymi hráčmi. K vytúženej hranici 500 gólov mu tak chýbajú už iba štyri presné zásahy. Atlanta si po stretnutí vydýchla, pretože má ešte stále šancu postúpiť do play off. Thrashers zdolali Carolinu presvedčivo 5:2.

V stretnutí Colorada so St. Louis sa v bránke domáceho tímu predstavil slovenský reprezentačný brankár Peter Budaj, ktorý vychytal víťazstvo. Na Budaja v stretnutí smerovalo 33 striel, z ktorých slovenský gólman zlikvidoval 31. Inkasoval dva góly a zápas skončil s úspešnosťou 94 %. Po stretnutí, ktoré vyhrali hráči Avalanche 4:2, bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu.

Los Angeles sa v poslednej dobe trápi. Potvrdil to aj posledný zápas s Anaheimom, ktorý hráči Kings prehrali 2:4. Do kanadského bodovania sa v zápase nepresadila ani Pavol Demitra. Slovenský útočník nebodoval v posledných dvoch zápasoch. Naopak, do kanadského bodovania si bod za asistenciu pripísal obranca Ľubomír Višňovský. Viac času na ľade strávil Demitra, ktorý dohral takmer 22 minút. Višňovský odohral cez dvadsať minút a na trestnej lavici si posedel dve minúty. Anaheim vyhral nad Kings 4:2.

Článok pokračuje pod reklamou

Islanders už nemajú šancu postúpiť do play off a tak hrajú uvoľnenejšie ako predtým. Hneď sa to odzrkadlilo vo výkone proti Washingtonu. V stretnutí so bod za asistenciu na svoje konto pridal Miroslav Šatan, ktorý v kanadskom bodovaní Slovákov predbehol Pavla Demitru. Islanders doma porazili Capitals 5:0, štyri góly padli v presilovej hre.

Slováci v akcii:
Andrej MESZÁROŠ (OTT): -1, 4str, odohral 23:11
Pavol DEMITRA (LOS): +/-0, 1str, odohral 21:45
Ivan MAJESKÝ (WAS): +/-0, 2tmin, odohral 21:32
Ľubomír VIŠŇOVSKÝ (LOS): 1a, +/-0, 2str, 2tmin, odohral 20:22
Marián HOSSA (ATL): 2a, +1, 2str, odohral 19:39
Miroslav ŠATAN (NYI): 1a, +/-0, 4str, odohral 19:13
Milan JURČINA (BOS): +1, 1str, odohral 18:35
Radoslav SUCHÝ (CBJ): +1, 1str, odohral 18:06
Peter BONDRA (ATL): 1g, +1, 3str, odohral 17:15
Michal HANDZUŠ (PHI): +/-0, 2tmin, odohral 16:58
Branko RADIVOJEVIČ (PHI): +/-0, 3str, odohral 11:37
Marcel HOSSA (NYR): 1str, -1, odohral 10:37
Milan BARTOVIČ (CHI): 1str, -1, 2tmin, odohral 9:18
Tomáš SUROVÝ (PIT): 1str, +/-0, 2tmin, odohral 8:48
Martin CIBÁK (TAM): +/-0, odohral 2:07
Peter BUDAJ (COL): dostal 2 góly, mal 31 zásahov, odchytal 59:35

NHL Ice:
Jaromír Jágr prekonal klubový rekord v počte strelených gólov za sezónu. Čech má na svojom konte už 53 gólov. ... Fanúšikovia Detroitu pomohli vypredať po deviaty krát v sezóne arénu Columbusu. ... Montreal mal opäť vypredanú arénu, už po 38-krát v sezóne. ... Don Koharski pískal svoj 1500. zápas v NHL. Tento rozhodca bol aj pred zápasom v Tampe Bay pred zápasom vyznamenaný.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies