Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Začalo play off, Slováci bez bodu, dráma v Detroite


Prvý hrací deň play off mal na programe štyri stretnutia. V jedinom zápase východnej konferencie sa do hry zapojili traja slovenskí hokejisti.

Ottawa – Tampa Bay 4:1, stav série: 1:0
V stretnutí nastúpili traja slovenskí hokejisti. V drese domácej Ottawy sa predstavili obrancovia Zdeno Chára a Andrej Meszároš. V drese hostí odohral niekoľko minút Martin Cibák. Najviac času na ľade strávil Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 25 minút. Meszároš odohral takmer 20 minút a do štatistík si pripísal dva plusové body. Cibák odohral niečo cez štyri minúty a na bránu Senators vystrelil raz.

Ottawa začala zápas úspešným vhadzovaním. Následne však poskytla súperovi presilovú hru. V nej gól nepadol. Ottawa mala k dispozícii presilovú hru, ale rovnako ako Tampa ju nevyužila. V závere prvej tretiny prišiel dôležitý moment, keď po vylúčení Schaefera fauloval Chára a Tampa Bay mala k dispozícii presilovku 5 na 3. Presilovku začala zle, ale jej vyvrcholením bol gól Lecavaliera. V druhej tretine gól nepadol, ale aktívnejší boli domáci. Až na začiatku tretej tretiny sa podarilo skórovať domácim hráčom. Prvý gól Senators v play off strelil Havlát, ktorý využil presilovku. Tú využil potom aj Spezza. Tretí gól Senators strelil v oslabení Fisher. Bodku za zápasom dal v 59. minúte kapitán Ottawy Alfredsson, ktorý poslal puk do prázdnej brány. Stretnutie vyhrala Ottawa 4:1 a ujala sa vedenia v sérii 1:0

Detroit – Edmonton 3:2 pp, stav série: 1:0
Vo vypredanej Joe Louis Arene čakali diváci Detroitu víťazstvo svojich miláčikov. Najlepší tím základnej časti sa však v zápase s Edmontonom dosť natrápil. Hlavnou prekážkou Red Wings bol brankár Oilers Roloson, ktorý zlikvidoval 54 z 57 striel. Prvá tretina sa skončila nerozhodne 1:1. V druhej sa do vedenia dostali hostia, ktorých do vedenia 2:1 poslal v presilovke Pronger. Detroit v tretej tretine vyrovnal. Gól strelil Maltby, ktorý sa neskôr stál obrovským hrdinom najzaujímavejšieho dnešného stretnutia. V prvom predĺžení sa nerozhodlo o víťazovi. Detroit svojho súpera prestrieľal, ale rozhodujúci gól nie a nie prísť. Až na začiatku druhého predĺženia si mohol svoju hokejku „vybozkávať“ Kirk Maltby, ktorý po tom, ako vyrovnal, strelil aj rozhodujúci gól v 83. minút zápasu. Útočník Red Wings sa stal zaslúžene prvou hviezdou zápasu. Druhou bol brankár Oilers Roloson a za tretiu bol vyhlásený kapitán Detroitu Yzerman. Detroit vyhral 3:2 po predĺžení a ujal sa vedenia v sérii 1:0.

Článok pokračuje pod reklamou

Calgary – Anaheim 2:1 pp, stav série: 1:0
Calgary privítalo na svojom ľade Anaheim. V prvej tretine gól nepadol. Tretina bola pomerne vyrovnaná. V druhej tretine boli aktívnejší hostia, ktorí sa však do vedenia nedostali. Prvý gól stretnutia strelil Amonte z Calgary. Tretia tretina bola vyrovnaná, asi tak ako tá prvá. Anaheim dokázal streliť vyrovnávajúci gól a vynútiť si predĺženie. O to sa postaral Jeff Friesen. V Calgary sa nekonala podobná dráma ako v Detroite a rozhodlo sa v prvom predĺžení. Víťazný gól strelil domáci McCarty, ktorý poslal Flames do vedenia v sérii 1:0. Calgary v prvom zápase zdolalo Anaheim 2:1 po predĺžení.

Nashville – San Jose 4:3, stav série: 1:0
Nashville využil výhodu domáceho prostredia a už v prvej tretine si vytvoril dostatočný náskok na to, aby doviedol stretnutie do víťazného konca. V prvej tretine strelili Predators tri góly, ktoré im zaručovali vedenie 3:1. V druhej tretine strelil gól Ekman a zápas bol ešte stále otvorený. To potvrdil aj Thornton, ktorý v tretej tretine vyrovnával na 3:3. O víťazstve domáceho tímu rozhodoval v presilovke Adam Hall, ktorý strelil gól na definitívnych 4:3 pre Nashville. Mesto preslávené country music sa ujalo vedenia v sérii 1:0.

Slováci v akcii:
Zdeno CHÁRA (OTT): 1str, +1, 2tmin, odohral 24:53
Andrej MESZÁROŠ (OTT): +2, 2tmin, odohral 19:47
Martin CIBÁK (TAM): 1str, odohral 4:11



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies