Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Eliáš porazil Rangers, Huet podržal Canadiens


V ďalších štyroch zápasoch play off sa z víťazstiev netešili iba domáce tímy. Do kanadského bodovania sa opäť nezapísal Slovák.

Carolina – Montreal 1:6, stav série: 0:1
Stretnutie pre Montreal a brankára Hueta nezačalo ideálne. Už v 50 sekunde strelil gól Cullen z Caroliny. Pre Hueta, ktorý debutoval v play off to bol však jediný inkasovaný gól v stretnutí. V ďalšom priebehu pochytal 42 striel a stal sa prvou hviezdou zápasu. Na strely boli hráči Canadiens pasívnejší. O ich efektivite však hovoriť musíme. Z 21 striel strelili brankárovi Gerberovi šesť gólov. V zápase sa predstavil aj Richard Zedník, ktorý nebodoval. Odohral cez 12 minút a zaznamenal dva strelecké pokusy. Bol však na ľade v momente, kedy Habs inkasovali gól a zo zápasu si tak doniesol aj jednu mínusku. Spolu s Montrealom sa však mohol tešiť z dôležitého víťazstva na ľade súpera 6:1. Montreal sa ujal vedenia série 1:0.

New Jersey – NY Rangers 6:1, stav série: 1:0
Už v preview sme spomínali výbornú formu New Jersey. Tí s ňou pokračovali aj v prvom stretnutí v play off. Na svojom ľade privítali New York Rangers. Devils sa prvýkrát trafili do čierneho v štvrtej minúte keď Eliáš využil presilovú hru. O vyrovnanie sa potom postaral ďalší Čech Prucha. Opäť padol gól v presilovej hre. V zápase padlo sedem gólov a iba jeden nepadol v presilovke. V ďalšom priebehu zápasu práve na vylúčenia doplatili Rangers, ktorý sú v play off po prvýkrát od roku 1997. V priebehu druhej a tretej tretiny inkasovali 5 gólov a prvý zápas prehrali 1:6. New Jersey môže za víťazstvo ďakovať Eliášovi, ktorý zaznamenal dva góly a štyri asistencie. Pomer striel bol vyrovnaný, no v bráne sa viac darilo skúsenejšiemu Brodeurovi, ktorý zlikvidoval 29 striel. V priebehu stretnutia sa Rangers zranil Jágr, ktorý opustil ľadovú plochu pre nešpecifikované problémy s nohou. V zápase sa predstavil aj Marcel Hossa, ktorý odohral niečo cez jedenásť minút a okrem dvoch striel bol raz vylúčený. Devils vyhrali stretnutie hladko 6:1 a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

Buffalo – Philadelphia 3:2 pp, stav série: 1:0
Buffalo privítalo na svojom ľade Philadelphiu. Séria má byť vyrovnaná a dokázal to aj úvodný zápas, ktorý trval takmer 88 minút. Buffalo vyhrávalo v zápas po góloch Connolyho a McKeeho už 2:0, no Philadelphii sa už v druhej tretine podarilo znížiť a v záverečnej power play vyrovnať. V 59. minúte strelil vyrovnávajúci gól Cagne. Buffalo bolo v zápase aktívnejšie, na bránu Eschea vystrelil hráči Sabres 58-krát. Esche inkasoval trikrát. Práve ten tretí gól inkasoval v druhom predĺžení a jeho autorom bol Daniel Briere. V zápase sa predstavil aj Michal Handzuš, ktorý však nebodoval, no zo Slovákov dnes odohral najviac – 22 minút. Zápas skončil úspešne pre Sabres, ktorí porazili Flyers 3:2 po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

Dallas – Colorado 2:5, stav série: 0:1
Prvé víťazstvo hosťujúceho tímu prišlo práve v tomto zápase, ktorý sa hral včera v skorších hodinách. V zápase mali dobrý začiatok hráči Stars, ktorí v 16. minúte vyhrávali už 2:0. Colorado v tých chvíľach doplácalo na nie kvalitné výkony brankára Theodora, ktoré ako keby naznačovali potrebu výmeny brankára. Na striedačke bol do hry pripravený zasiahnuť Peter Budaj, no v ďalšom priebehu hry zapracovali obrancovia a Thoedore mal málo práce. V prvej tretine sa podarilo znížiť Hejdukovi. V priebehu tretiny na bránu Avalanche vystrelili hráči Stars iba 5 striel, z ktorých inkasoval Theodore 2 góly. Celkovo v zápase na neho mierilo 18 striel a Theodore skončil s úspešnosťou 89%. Colorado bolo v zápase aktívnejšie, na bránu Turca vyslalo 31 striel. Turco inkasoval v priebehu ďalších dvoch tretín štyri góly. V druhej a tretej tretine sa do čierneho triafali iba hráči Avalanche, z čoho asi 18 532 divákov v aréne radosť nemalo. Colorado vyhralo zápas 5:2. Za prvú hviezdu bol vyhlásený talentovaný mladík Wolski, ktorý strelil jeden gól a na dva prihral. Colorado je prvým tímom, ktorý dokázal zvíťaziť na ihrisku súpera, ujalo sa vedenia v sérii 1:0.

Slováci v akcii:
Michal HANDZUŠ (PHI): +/-0, odohral 21:55
Richard ZEDNÍK (MON): 2str, -1, odohral 12:28
Marcel HOSSA (NYR): 2str, +/-0, 2tmin, odohral 11:17




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies