Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Špekulácie

Phoenix, Pittsburgh, niekto iný? Kde skončí Doan?

GLENDALE – Hviezdny kanadský útočník Shane Doan strávil celú svoju doterajšiu kariéru vo Phoenixe a hoci v poslednom ročníku dokráčali Coyotes až do finále Západnej konferencie, chce konečne získať Stanleyho pohár a Pittsburgh je jedným z tímov, v ktorom by sa jeho sen mohol stať skutočnosťou.

Shane Doan
Tridsaťpäťročný krídelník bol draftovaný v roku 1995 Winnipegom Jets zo siedmej pozície. V Kanade odohral iba jednu sezónu, pretože organizácia Jets sa presťahovala na juh do slnečnej Arizony, presnejšie do mesta Glendale. Doan strávil celú svoju doterajšiu kariéru v drese Coyotes a v sezóne 2011/12 odohral 79 zápasov (22+28). Celkovo nastúpil už na 1198 duelov a nazbieral 788 bodov (318+470). V ostatnom ročníku bol najlepším lídrom spomedzi kapitánov a získal Mark Messier Award. V NHL pôsobia aj jeho dvaja bratranci, obranca Keaton Ellerby (Florida) a brankár Carey Price (Montreal).
Samozrejme, o hráča takých kvalít je v zámorskej profilige enormný záujem. Los Angeles, Chicago, Philadelphia, St. Louis, Vancouver alebo Detroit. To je len hŕstka klubov, ktoré sa Doanovi ozvali. Avšak Pittsburgh zatiaľ vedie. Prečo?

„Tučniaci“ totiž ako jediní predložili konkrétny návrh viacročného kontraktu a v tíme by patril medzi kľúčových hráčov. Svedčia o tom aj slová trénera Dana Bylsmu: „Shane má predpoklady na to, aby hral na krídle vedľa Sidneyho Crosbyho alebo Jevgenija Malkina. To znamená, že s ním počítame do prvých dvoch útokov.“

Doanov agent Terry Bross však na margo týchto informácii povedal, že v tejto chvíli je predčasné hovoriť o Pittsburghu ako „definitívnom a možnom“ budúcom domove skúseného tridsaťpäťročného Kanaďana.

Stále tu je aj možnosť, že, vzorný kapitán a bojovník na ľade, ostane v Glendale a naďalej bude na sebe nosiť dres Phoenixu, v ktorom sa stal legendou a vynikajúcim vodcom. Ako sa nakoniec celá situácia vyvinie prinesú nasledujúce dni. Aký je váš názor?




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies