Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Gáboríka, Kings i Blue Jackets výmena potešila

Marián Gáborík to v Columbuse tento rok nemal ľahké. Sužovali ho zranenia a do koncepcie tímu nepasoval. V stredu bol teda vymenený do Los Angeles a vyzerá to tak, že transakcia potešila všetky tri strany – slovenského útočníka, Blue Jackets i Kings.

Experiment s Gáboríkom Columbusu nevyšiel

Generálny manažér Columbusu Blue Jackets Jarmo Kekäläinen v stredu naplnil očakávania a vymenil Mariána Gáboríka do Los Angeles Kings. Krátko na to priznal, že experiment so slovenským krídelníkom jednoducho nevyšiel.

„Stalo sa to pre nás jasné počas roka s tými zraneniami a inými faktormi, že je hráčom, ktorý nebude s nami po sezóne pokračovať, takže naším cieľom bolo chrániť budúcnosť organizácie najlepším možným spôsobom,“ povedal Kekäläinen. „Nechceli sme, aby hráč odišiel na trh s voľnými hráčmi a my by sme oňho prišli za nič. Pozreli sme sa na každú možnosť a táto bola tá najlepšia, pri ktorej sme skončili.“

Gáborík vlani nedokázal Columbusu pomôcť dostať sa do play-off a v tomto ročníku sa spočiatku trápil, potom sa zranil a to sa stalo osudným. Pri jeho absencii sa totiž Columbusu začalo dariť lepšie a on sa stal jednoducho nadbytočný.

Článok pokračuje pod reklamou

„Sme mladý tím. Sme pracovitý tím. Máme tu tvrdo pracujúce mužstvo a on bol zručným hráčom, ktorý k nám nepasoval najlepšie,“ skonštatoval Kekäläinen, ktorý vinu za situáciu zobral na seba: „Bola moja povinnosť, aby tu zapasoval. Ak si uvedomím, že som urobil chybu, tak sa musím pozrieť do zrkadla a urobiť to najlepšie, čo môžem pre túto organizáciu a nie sa snažiť zametať za sebou.“

A čo budúcnosť tímu?

„Máme tu dobrú skupinu útočníkov. Páči sa mi chémia našich útokov. Páči sa mi, ako momentálne hráva Artem Anisimov. Ryan Johansen hrá dobre celú sezónu. Boone Jenner sa neustále zlepšuje. To je jeden z dôvodov, prečo sme s Mariánom Gáboríkom po sezóne nepočítali. Bola to naša filozofia počas celého roka. Chceme vidieť, ako naši mladí hráči rastú, keď dostanú viac priestoru hrať. Čím viac ho Boone Jenner dostane, tým lepšie hráva. Musíte sa uistiť, že dostanú takú príležitosť.“

Kings sa tešia na Gáboríka, on na Los Angeles

Trvalo to niekoľko rokov a zastávky v New Yorku a Columbuse, ale Los Angeles sa nakoniec dočkalo a jeho mužstvo posilnil Marián Gáborík. O neho mal už pred rokmi záujem generálny manažér Dean Lombardi, ktorý ho napokon získal v stredu za nevyužívaného Matta Frattina a draftovú voľbu.

„Necítil som, že vtedy bolo to správne načasovanie,“ povedal Lombardi. „Chcel som urobiť najskôr niečo iné. Myslím si, že teraz sme v pozícii, v ktorej sa cítime dobre z príležitosti získať ho a on tu aj chce byť. Nie je to ako situácia s Thomasom Vanekom, kde hráč už povedal, že chce ísť otestovať trh s voľnými hráčmi.“

Gáborík sa môže stať po sezóne neobmedzeným voľným hráčom, ale slovenský krídelník by mohol byť ochotný predĺžiť s Kings zmluvu. Na nové pôsobisko sa teší a verí, že v slnečnej Kalifornii zažije znovuzrodenie.

„Teším sa na túto novú výzvu. Dnes to bol hektický deň, ale toto je pre mňa nový začiatok. Všetky tie zranenia sú už za mnou. Teším sa, že budem pomáhať tomuto tímu tak veľmi, ako dokážem,“ skonštatoval Gáborík.

Ak by Lombardi Gáboríka získal v sezóne 2009/10, očakávania by boli odlišné. Namiesto toho šiel „Gabby“ z Minnesoty do New Yorku a v sezóne nastrieľal 42 gólov. V posledných sezónach sa však trápil, no Kings veria, že teraz bude mať najlepšiu šancu strieľať hromadu gólov.

„Na nikoho neútočíme – hral v dobých tímoch, ale skutočne nikdy nemal pri sebe hráčov, ako sú Carter , Kopitar alebo Doughty, ktorí mu budú podávať puk. Bude zaujímavé sledovať, čo urobí s takýmito zdrojmi. Nemusí sem prísť a byť tou hlavnou osobnou. To sa mi na tom páči. Nemusíte byť stredobodom pozornosti. Len zapasujte a hrajte. Všade, kam prišiel, musel byť tým hráčom v strede pozornosti. U nás je v strede pozornosti víťazenie. Máme tu iných špičkových hráčov, medzi ktorých sa môže zaradiť a nestrachovať sa o marketingové veci. Mnoho hráčov v jeho fáze kariéry by to privítalo,“ dodal Lombardi.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies