Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Pamätné zápasy NHL so slovenskou stopou XV. – PRIEKOPNÍK Ján Lašák

Dzurilla, Sakač, Hartmann, Dragan, Murín, Rybár. Krátky menoslov vybraných slovenských brankárov, ktorí si obliekli reprezentačný dres. Či už československý alebo ten s dvojkrížom na hrudi. Ani jeden z nich však do NHL nenazrel.

Prvým, kto odchytal súťažný zápas v najprestížnejšej lige sveta, sa stal Ján Lašák. 9. apríla 2002, teda deň pred svojimi 23. narodeninami, nastúpil do brány Nashvillu v stretnutí proti St. Louis (pozn. Lašáka povolali z farmy Predators, Milwaukee Admirals, iba tesne pred duelom po tom, čo sa tímu zranili jednotka medzi žrďami Mike Dunham i jeho náhradník Tomáš Vokoun).

Zvolenský rodák vedenie klubu nesklamal. Pri premiérovom štarte upútal sebavedomím a niekoľkými vynikajúcimi zákrokmi. Najlepším dôkazom je vychytané trestné strieľanie, ktorému čelil po faule Karlisa Skastinša na Keitha Tkačuka. „Domáci útočník si ho určite za klobúk nedá,“ smial sa Lašák. Muž, bez ktorého by slabý Nashville nemal šancu pomýšľať v tomto meraní síl na úspech.

Lenže „predátori“ dávno stratili šancu na play-off, zatiaľ čo Blues oň bojovali (medzi divíznymi rivalmi bol začiatkom apríla neprekonateľný 23 bodový rozdiel) a na ľade to podľa toho aj vyzeralo. Lašák pod neustálym tlakom súpera napokon chyboval. V štrnástej minúte záverečnej tretiny, pri presilovej hre St. Louis, nešťastne poslal puk zo svojej hokejky až za plexisklo. Snaha rýchlo rozohrať puk stroskotala. Počas následného dlhého oslabenia o dvoch hráčov „ochranca svätyne" hostí kapituloval. Gól vsietil Ray Ferraro. Žiaľ, práve tento zásah sa nakoniec ukázal ako víťazný. Znamenal tiež prvú prehru nášho gólmana v profilige (pozn. Ján Lašák nastúpil počas krátkej zámorskej kariéry iba na šesť zápasov, ani jeden mu však opojný pocit z víťazstva nepriniesol).

Článok pokračuje pod reklamou

„Bluesmani" zápas vyhrali, aby neskôr postúpili aj do play-off. Lašáka mohol tešiť aspoň fakt, že ho po stretnutí vyhlásili za druhú hviezdu. A ušlo sa mu pochvaly zo všetkých strán.

Štatistiky zápasu:

St. Louis vs. Nashville Predators 3:2
tretiny: 1:1, 0:1, 2:0
strely na bránu: 42-15
brankári: STL – Johnson (W) 13 zákrokov z 15 striel - 60:00 min.; NSH – Lašák (L) 39/42 – 58:58
hviezdy stretnutia: Ferraro – Lašák – Drake
návšteva: 17 009 divákov
9.4.2002, Savvis Center

Góly:
1.tretina
0:1 – NSH Simpson 12 (Dubinsky, Perrott) 2:36
1:1 – STL Stillman 61 (Khavanov, Nash) 10:43
2. tretina
1:2 – NSH Delmore 5 (Hartnell, Johnson) (PP) 17:34
3. tretina
2:2 – STL Ferraro 13 (Drake, Young) 3:46
3:2 – STL Ferraro 13 (Stillman, MacInnis) (PP) 15:08

Komentáre na Lašákov výkon:

1. „Lašák zachytal výborne,“ chválil gólmana po súboji tréner Nashvillu Barry Trotz a doplnil: „Vynikajúco sa pohyboval a od toho, aby v presilovke piatich na troch nedostal gól, ho delilo len 15 sekúnd. Škoda, aspoň remízu by si určite zaslúžil.“

2. „Videl som ho chytať na olympiáde, kde sa veľmi nepredviedol. Dnes to ale bola iná káva,“ uznanlivo konštatoval domáci hrdina Ray Ferraro.

3. „To, že na mňa smerovalo už v prvej tretine 19 pukov, mi pomohlo. Keby ich súper vystrelil iba päť, ťažko by som sa rozchytal,“ hovoril Lašák o nepomere striel počas úvodného dejstva.

4. „Strašné. Nepamätám sa, že by som sa vo svojej kariére takto hanbil,“ sypal si popol na hlavu Keith Tkačuk, keď mu novinári pripomenuli nepremenené trestné strieľanie.

5. „Lašák vynikajúcim pohybom prinútil Tkačuka čakať do poslednej chvíle, až kým strelec nemal kam zasunúť puk,“ zhodnotila agentúra AP na margo zmarenej šance domáceho útočníka.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies