Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Magazín

Pamätné zápasy NHL so slovenskou stopou XX. – HODY Ľuba Višňovského

Po minulotýždňovom „bolení brucha“ prelaďme na inú nôtu. A hoci to vo väčšine prípadov býva opačne, že po úspechu nasleduje pád, my poradie vymeníme. Na hostinu pozýva Ľubomír Višňovský.

S blížiacim sa koncom základnej časti dostávajú mnohé stretnutia zámorskej NHL poriadny náboj. Ten je o to väčší, ak na seba narazia dva tímy, ktoré bojujú o miestenku do „vyraďovačky". 4. marca 2011 predviedli divákom hráči Anaheimu a Dallasu doslova hokejovú vojnu (pozn. divízni rivali si počas sezóny menili postavenie v tabuľke, balansovali na hrane postupu a k vzájomnému meraniu síl nastupovali so zhodným, 85-bodovým ziskom).

Bitku o každý centimeter ľadu začali lepšie domáci. Z premiérovej strely do priestoru súperovej brány skóroval Višňovský a zdalo sa, že Ducks sedia na koni. Za dvadsať minút prostrednej časti však z neho spadli. Ešteže „Višňa" prežíval fantastický rok. Ďalšou nechytateľnou trefou zodvihol zástavu Anaheimu a zavelil k obratu. Po jeho asistencii si Selänne pripísal jubilejný 400. gól v drese „káčerov“. Zápas smeroval do predĺženia.

Akcia striedala akciu. Nik nechcel z ľadu schádzať so sklonenou hlavou. Keď to už vyzeralo, že duel rozhodnú samostatné nájazdy, do puku sa oprel opäť Višňovský. Čuduj sa svete, bol z toho zásah s prívlastkom víťazný, ktorým skompletizoval svoj druhý hetrik v kariére. Ba čo viac, práve tento projektil do veľkej miery ovplyvnil smerovanie „dallaských hviezd“ v onom ročníku (odštartovali ním sériu piatich prehier, na ich úkor si zahral nadstavbu Anaheim, a tak im ostali iba oči pre plač). A Ľubo? Nemohol uveriť. Bodaj by. V ten večer mu vyšlo jednoducho všetko, na čo siahol, veď prakticky sám porazil súpera.

Článok pokračuje pod reklamou

Štatistiky zápasu:

Anaheim Ducks vs. Dallas Stars 4:3 PP
tretiny: 1:0, 0:3, 2:0, 1:0
strely na bránu: 29-26
brankári: ANA – Ellis (W) 23 zákrokov z 26 striel - 64:37 min.; DAL – Lehtonen (L) 25/29 – 64:56
hviezdy stretnutia: Višňovský – Selänne – Benn
návšteva: 12 883 divákov
4.3.2011, Honda Center

Góly:
1.tretina
1:0 – ANA Višňovský 17 (Ryan, Sexton) 9:22
2. tretina
1:1 – DAL Benn 14 (Goligoski, Morrow) 2:23
1:2 – DAL Burish 16 (Williams, Daley) 10:35
1:3 – DAL Eriksson 21 (Robidas, Ribeiro) (PP) 18:37
3. tretina
2:3 – ANA Višňovský 17 (Selänne, Getzlaf) (PP) 5:24
3:3 – ANA Selänne 8 (Getzlaf, Višňovský) 18:57

predĺženie
4:3 – DAL Višňovský 17 (Getzlaf) (PP) 4:56

„Hody“ rozmenené na drobné:

1. ako prvý obranca klubovej histórie Anaheimu strelil Višňovský hetrik; doposiaľ je tiež jediný

2. počnúc dnešným dňom zaznamenal topoľčiansky rodák v profilige dva hetriky; symbolicky oba do siete Dallasu (premiérový 2. novembra 2005, keď v drese L.A. Kings prispel k výhre 6:3)

3. štyrmi bodmi si Ľubo vytvoril osobný rekord na jeden zápas NHL a zároveň tak aj vďaka nim dosiahol na bodovo najbohatší ročník v kariére; počas 81-zápasovej porcie skóroval 18-krát a pridal 50 asistencií – v internom bodovaní klubu skončil piaty, medzi zadákmi celej súťaže dokonca kraľoval

4. žiaden slovenský bek nenazbieral za sezónu viac bodov (pozn. v rebríčku európskych obrancov patrí „Višňovi" veľmi pekné 7. miesto – iba Rus Zubov, Švédi Lidström, Karlsson, Salming, Fín Routsalainen a Lotyš Ozolinš boli produktívnejší)

5. ani výborné štatistiky Višňovskému nevyniesli cenu pre najlepšieho defenzívneho hráča ligy; čo však zaráža ešte väčšmi, chýbal medzi nominovanými (Norrisovu trofej si do súkromnej vitríny odniesol Lidström, a to aj napriek tomu, že vyhodnotenie ankety sa v zámorí stretlo s množstvom rozporuplných ohlasov)

„Je taký úžasný. Nemá slabinu. Vie perfektne vystreliť, skvelo číta hru. Proste chlapík s plným batohom talentu,“ sypal po stretnutí superlatívy na adresu slovenského obrancu Selänne a doplnil: „Rád vidím, keď sa mu takto darí.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies