Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Play-off 2007: Preview Východnej konferencie

Stanley Cup bol venovaný lordom Stanleym z Prestonu v roku 1892. Za ten čas si vybudoval povesť najuznávanejšej hokejovej trofeje. Kto bude tento krát tým vyvoleným? To sa budeme snažiť zistiť v tomto článku.

Buffalo Sabres (kurz na víťazstvo: 1,31)
Momentálnu formu Buffala asi najviac vystihuje fakt, že získali Prezidentovu trofej (pre mužstvo s najväčším počtom bodov v základnej časti). Neviem čo k nim dodať. Keby som mal začal ospevovať jednotlivcov, nebolo by ich najviac z „šablí“. Jednoducho, niektoré tímy ťažia z toho, že ich dresy obliekajú mega hviezdy, ale v Sabres by som povedal, že majú viacero dobrých hráčov. Pozor, aby to nevyznelo zle, myslel som to tak, že oni majú všetkých hráčov dobrých a z tých dobrých sa dajú vybrať lepší a horší. Ak k tomu pripočítame aj jedného z najlepších trénerov, akí v NHL práve teraz pôsobia, vyjde nám z toho zaručený recept na úspech. Ak by som mal menovite predstaviť najväčšie osobnosti tohto tímu, tak by to bol asi kapitán Daniel Briere, Chris Drury, Derek Roy, Brian Campbell a samozrejme nesmiem zabudnúť na mladého brankára Ryan Millera.

New Jersey Devils (kurz na víťazstvo: 1,46)
Začiatok tej minulej sezóny bol pre "diablov" ako z hororu - odišiel Scott Niedermayer, zranil sa Patrik Eliáš a Scott Stevens sa rozhodol zavesiť korčule na klinec. Za všetko snáď hovoria čísla, ktoré mal po začiatku ročníka na konte legendárny Brodeur - 88% úspešnosť zákrokov a 3,5 GAA! Potom však prišlo pre Devils spasenie v podobe Eliášovho uzdravenia. Ešte sa dokázali zmobilizovať a nakoniec skončili na 3. priečke vo Východnej konferencii. Teraz figurujú na ešte lepšom mieste a ambície neopadávajú ani pred play-off. V útoku opäť úradujú hráči ako už spomínaný Eliáš, Gomez alebo Gionta a dopredu sa dostáva aj duo nováčikov: Zach Parise a Travis Zajac. V obrane nadmieru spoľahlivý Rafalski a v bráne nik iný, ako Martin Brodeur.

Atlanta Thrashers (kurz na víťazstvo: 1,35)
Vstup do tejto sezóny mali viac ako len vynikajúci. Dokonca boli chvíľky, keď bolo na čele produktivity trio Hossa, Kovalchuck a Kozlov. No potom prišiel útlm a "drtiči" sa prepadali v tabuľke stále nižšie a nižšie. Vtedy sa však duchaprítomne zachoval generálny manažér Donn Wandell a výmenami dostal útočníka Kietha Tkachuka a obrancu Alexeja Zhitnika. To bolo to, čo tím potreboval! Atlanta sa opäť začala prebíjať vyššie a vyššie. Možno keby bolo ešte viac, ako 82 zápasov v základnej časti, mali by sme Thrashers ešte vyššie. Táto sezóna sa zapíše do histórie tohoto klubu ako najvydarenejšia už teraz. Veď vôbec po prvýkrát sa dostali medzi 8 najlepších klubov konferencie a takisto prvýkrát dosiahol hráč v základnej časti 100 bodov. Nás môže tešiť fakt, že sa o to postaral práve náš Marián Hossa.

Ottawa Senators (kurz na víťazstvo: 1,96)
Čo sezóna, to odchod Slováka z Ottawy. Najprv Majo Hossa a Peter Bondra a pred týmto ročníkom aj Zdeno Chára. Práve po Zdenovom odchode je badať pokles formy "senátorov" - 2005-06 = prezidentova trofej po základnej časti, 2006-07 = 5. miesto vo Východne konferencii. Ťažko povedať, či po tejto sezóne opustí hlavné mesto Kanady aj Andrej Meszároš, v každom prípade ani on nehrá to, čo minulú sezónu. Hlavná zbraň Senators pred nastávajúcim play-off bude určite útok. Stačí vymenovať len prvú formáciu a hneď bude všetkým jasné prečo - Alfredson, Spezza a Heatley. Naopak slabinou by mohla byť brána, v ktorej je duo Emery, Gerber. Uvidíme, ako sa im bude dariť proti Pittsburghu, ktorý je ich prvým súperom.

Pittsburgh Penguins (kurz na víťazstvo: 2,15)
Ak by ostali tučniaci v takomto zložení, o takých 5-6 rokov budú takmer neporaziteľní. Toľko vychádzajúcich superstars hokeja na jeden meter štvrťový nenájdeme nikde inde v NHL. Sidney Crosby, Evgenij Malkin, Jordan Staal, Colby Armstrong, Mark Andre Fleury, Eric Christensen, Ryan Whiney a mnohí ďalší. A práve na nedostatok skúseností by mohli mladí "tučniaci" doplatiť. Takisto im na psychickej pohode nepridalo ani to, že ich prakticky po celú základnú časť prenasledovala hrozba sťahovania sa. Ale musím dať aj nejaké plusy pre tučniakov, ta napríklad ohromné zlepšenie oproti minulej sezóne (s 58 bodmi obsadili 15. priečku v konferencii)

New York Rangers (kurz na víťazstvo: 2,69)
Najväčšia hviezda tohoto tímu je bez pochýb Jaromír Jágr. Ale aj on je len človek a tak je pochopiteľné, že starne. Zatiaľ, čo minulú sezónu mal 123 bodov, teraz nedosiahol ani na 100 a mal "len" 96. Naopak "jazdcom" rastie jeden z - dovolím si tvrdiť - najlepších brankárov nadchádzajúcej generácie - Henrik Lundqvist. A práve títo dvaja dotiahli Rangers do 2. vyraďovacej časti za posledných 9 rokov! V tej proti ním v prvom kole stoja "bitkári" z Atlanty.

Tampa Bay Lightning (kurz na víťazstvo: 2,63)
Tampa by sa bez trojice Lecavalier, St. Louis a Richards mohla pozerať na play-off už len z televíznych prenosov. Práve oni traja sa najväčšou mierou podpísali pod zisk Stanley Cupu v roku 2004, ale to tam bol aj Khabibulin. Práve od jeho odchod nevedia nájsť funkcionári Lightning adekvátnu náhradu. Síce pred začiatkom tohoto ročníka obetovali Fredrika Modina do Colombusu namiesto Marca Denisa, ale to stále nieje to pravé orechové. Navyše prišli o Pavla Kubinu, čím dostala defenzíva Tampy ďalšiu facku.

New York Islanders (kurz na víťazstvo: 3,13)
Celých desať rokov museli ostrovania trpieť pod generálnym manažérov Mike Milburym a z toho, čo spáchal sa budú musieť hráč z Long Islandu ešte dlho spamätávať. Či už výmeny tipu Jokinen, Luongo do Floridy a do NY putovali Parrish a Kvasha, alebo zmluva na celých 15 rokov, ktorú ponúkol DiPetrovi a takto by sme mohli pokračovať poriadne dlho. No vráťme sa k tejto sezóne. Tá nevyšla podľa predstáv najväčším hviezdam klubu - Yashinovi a Šatanovi. Naopak sa celkom darilo Jasonovi Blakovi a MikeoviYorkovi, bez ktorých by "Isles" na play-off pomyslieť nemohli. Tak, či tak zázrak sa od "ostrovanov" nečaká. Posledná postupová priečka, a náskok len jeden bodík deviatym Torontom.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies