Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Šatan pomohol Islanders k víťazstvu

Do kanadského bodovania sa v ďalších zápasoch prvého kola play-off zapísali dvaja slovenskí hráči. Premiéru vo vyraďovacej časti absolvoval útočník Pittsburghu Ronald Petrovický.

Atlanta – NY Rangers 1:2 (stav série: 0-2)
Atlanta privítala v druhom zápase na domácom ľade NY Rangers. Domáci chceli pred odchodom do New Yorku vyrovnať stav série, no Rangers sa do Madison Square Garden budú vracať s dvojzápasovým náskokom a už v domácom prostredí budú môcť pomýšľať na ukončenie série. Rangers druhý zápas vyhrali pomerom 2:1. Pod oba góly sa podpísal Sean Avery, ktorý najskôr gól strelil a na druhý prihrával Shanahanovi. Jediný presný zásah Thrashers má na svedomí Ilya Kovalchuk. Ani jeden z bratov Hossovcov sa do kanadského bodovania nezapísal.

Ottawa – Pittsburgh 3:4 (stav série: 1-1)
Sidney Crosby rozhodol druhé stretnutie série, ktorej favoritom je mužstvo Ottawy. V zápase najskôr viedol Pittsburgh, keď skóre zápasu otvoril v 4. minúte Ryan Whitney. V druhej tretine sa presadili hráči Ottawy a Senators viedli 2:1. Do gólovej listiny sa zapísali Spezza a Alfredsson. Penguins na začiatku tretej tretiny vyrovnali vďaka gólu Gary Robertsa. Ottawu dostal do vedenia Chris Kelly, pri ktorého gól zaregistroval asistenciu aj slovenský obranca Andrej Meszároš. V ďalšom priebehu hry sa presadili iba „tučniaci“. Vyrovnanie zariadil mladík Jordan Staal a víťazný gól strelil v 52. minúte najproduktívnejší hráč po základnej časti - Sidney Crosby. Penguins vyhrali 4:3 a do Pittbusghu sa séria presťahuje za stavu 1:1 na zápasy. V dueli sa predstavil aj Ronald Petrovický, ktorý odohral 5 a pol minúty a zaknihoval dve trestné minúty. Pre Petrovického bol tento zápas premiérovým v play-off. Slovenský útočník nahradil v zostave Pens Georgesa Laraquea.

New Jersey – Tampa Bay 2:3 (stav série: 1-1)
Jedinou lepšou správou pre New Jersey bola skutočnosť, že hala sa naplnila 18 235 divákmi, čo znamená, že do prvého vypredania chýbalo už iba 800 fanúšikov. Horšou správou pre Devils bol fakt, že brankár Tampy Bay Johan Holmqvist zabudol na jeho posledný nevydarený výkon a v druhom stretnutí série zachytal spoľahlivo a pustil iba dva góly z 36 pokusov Devils. Tampa Bay aj vďaka svojmu brankárovi zdolala Devils pomerom 3:2. Víťazný gól strelil Vincent Lecavalier na začiatku tretej tretiny. Za Tampu skórovali ešte aj Kuba a St. Louis. Zach Parise a Jamie Lngenbrunner boli strelci dvoch gólov New Jersey. Vyrovnaná séria sa presunie na Floridu, kde budú mať „blesky“ výhodu domáceho prostredia.

Článok pokračuje pod reklamou

Buffalo – NY Islanders 2:3 (stav série: 1-1)
Najlepší tím po základnej časti je favoritom série proti NY Islanders. V noci však v domácom prostredí dokázali zakopnúť aj Sabres. Islanders mali výborný vstup do zápasu. V 12. minúte po góloch Huntera a Gervaisa viedli už 2:0. Na druhom gól sa podieľal aj slovenský útočník Miroslav Šatan, ktorý naň prihrával. Do konca prvej tretiny dokázala Buffalo na radosť domácich fanúšikov znížiť na 1:2. Prvého gólu v play-off sa dočkal aj Toni Lydman. V druhej a tretej tretine bolo raritou vidieť na ľade kapitána Isles Alexeia Yashina, ktorý väčšinu času strávil na striedačke. Druhá tretina bola bezgólová, na začiatku tretej Dmitri Kalinin vyrovnal na 2:2. Remízový stav sa však menil o necelých 7 minút, kedy zaknihoval víťazný gól Marc-Andre Bergeron. Tento gól padol ako jediný v zápase počas presilovej hry. Prvou hviezdou sa zaslúžene stal brankár Islanders Rick DiPietro, ktorý sa vrátil do akcie po zranení a vychytal 32 striel súpera. Miroslav Šatan zaregistroval okrem asistencie aj štyri strelecké pokusy. Richard Zedník nebodoval, no zaznamenal jednu strelu a jeden plusový bod.

Slovák dňa - Miroslav Šatan (NY Islanders, 0+1)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (ATL) 19:48 0 0 0 -1 2 0
Marcel Hossa (NYR) 16:38 0 0 0 0 1 2
Andrej Meszároš (OTT) 19:53 0 1 1 0 1 0
Ronald Petrovický (PIT) 05:32 0 0 0 0 0 2
Miroslav Šatan (NYI) 12:44 0 1 1 0 4 0
Richard Zedník (NYI) 10:31 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies