Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Magazín

Najlepšie individuálne výkony histórie play-off (4. časť)

Tak ako nás napína finálová séria tohtoročného play-off NHL, ponapíname i my vás. Rebríček 25 najlepších individuálnych výkonov histórie vyraďovacích bojov prichádza s predposlednou pätorkou. Kto v nej kraľuje?

10. Tim Kerr, PK (Flyers) vs. Rangers; semifinále divízie, 3. zápas - 13. apríl 1985

Výsledok: Flyers 6, Rangers 5
Séria: Flyers v 3 dueloch
Kerr: 4 góly, z toho 3 presilovkové
Slovák v zápase: žiaden

Skórovať štyrikrát v priebehu šesťdesiatich minút síce nie je každodenná záležitosť, no úprimne, nie je to ani na sochu v nadživotnej veľkosti. Prečo teda kanadský pravý krídelník nespochybniteľne patrí do prvej desiatky? A prečo by ho vo Philadelphii mohli vytesať z kameňa? Odpoveď – osem šestnásť. Tieto čísla predstavujú čas v minútach a sekundách, ktoré potreboval Tim Kerr na to, aby štyrmi zásahmi potopil bárku New Yorku Rangers. Ich hodnotu zvyšuje fakt, že padli v jednej tretine, pričom tri z nich dokonca počas presiloviek. Pre štvornásobného pokoriteľa 50-gólovej méty superstrelca je to fantastická vizitka. Plus dva profiligové rekordy.

Článok pokračuje pod reklamou

9. Sid Smith, ĽK (Maple Leafs) vs. Red Wings, finále Stanley Cupu, 2. zápas – 10. apríl 1949

Výsledok: Maple Leafs 3, Red Wings 1
Séria: Maple Leafs v 4 dueloch
Smith: 3 presilovkové góly
Slovák v zápase: žiaden

I Kanaďan Sidney James Smith dosiahol v play-off zápasoch hetrik. Navyše, aj on napodobnil Kerra, keď všetky svoje trefy schoval do početnej výhody. Predsa len ho ale radíme o priečku vyššie. Dodnes je totiž jediný, kto zaknihoval takéto góly vo finále Stanley Cupu.

8. Wayne Gretzky, C (Kings) vs. Maple Leafs, finále konferencie, 7. zápas – 29. máj 1993

Výsledok: Kings 5, Maple Leafs 4
Séria: Kings v 7 dueloch
Gretzky: 4 body
Slovák v zápase: žiaden

Do tretice tri „banány". Tentoraz však sprevádzané silným príbehom, ktorý chytí za srdce. Hlavní hrdinovia? Rodina Gretzkých, otec Walter a syn Wayne. Potom, čo môže byť viac ako keď pred zrakom vlastného otca, takmer v mieste svojho rodiska, vybojujete v siedmom stretnutí postup chlebodarcovi medzi dvojicu najlepších v najprestížnejšej hokejovej lige sveta? Jedno. A veru nemienime tým skutočnosť, že nastupujete na ľad legendami opradenej Maple Leaf Gardens ani to, že zaznamenáte jediný zo svojich desiatich nadstavbových hetrikov za veľkou mlákou vo farbách Kings. „The Great One“ totiž onú májovú noc vyryl nezmazateľnú stopu do hlavy otca, ktorý stratil pamäť. Po mozgovej príhode z roku 1991 si Walter totiž nepamätal vôbec nič... „Nuž, otec, to ty si ma priviedol k veľkému hokeju.“

7. Patrick Roy, B (Canadiens) vs. Rangers, finále konferencie, 3. zápas – 5. máj 1986

Výsledok: Canadiens 4, Rangers 3 (OT)
Séria: Canadiens v 5 dueloch
Roy: 44 zákrokov
Slovák v zápase: žiaden

Že sa vám 44 zastavených projektilov máli? No pokiaľ hľadíme iba na číslo, tak toto naozaj v porovnaní s Luongom, Hašekom či Hrudeym vyznieva smiešne. Ak ale zvážime, že kanadský gólman ako nováčik čelí počas predĺženia mohutnému tlaku „jazdcov“, potom hovoríme o jednom z najlepších brankárskych predstavení všetkých čias. Roy nechytá strely, lež isté góly. Trinásť famóznych zásahov za sebou z predĺženia vyráža dych. Sám Patrick neskôr skonštatuje: „Podobný výkon som už nikdy nezopakoval.“

6. Eric Desjardins, O (Canadiens) vs. Kings, finále Stanley Cupu, 2. zápas – 3. jún 1993

Výsledok: Canadiens 3, Kings 2 (OT)
Séria: Canadiens v 5 dueloch
Desjardins: 3 góly
Slovák v zápase: žiaden

Len osem bekov v histórii NHL „nasúkalo“ počas jedného duelu play-off tri kúsky. Nad všetkými stojí obranca Eric Desjardins, ktorý to dokázal vo finále, v meraní síl znamenajúcom zmenu smerovania korábu Gretzkého družiny. Do majstrovského prístavu doplávali Canadiens tiež vďaka slávnej tzv. „Marty McSorleyˈs illegal stick". McSorleyho vylúčenie dve minúty pred koncom za nesprávne zakrivenú hokejku najprv Desjardins potrestal vyrovnaním, aby v 19. sekunde predĺženia o osude druhého stretnutia definitívne rozhodol. My dodávame – ide o jediný trojgólový zápis kariéry Kanaďana, ktorý mal od vychýreného strelca poriadne ďaleko.

McSorley a jeho problém s hokejkou:

Predošlá časť:
Najlepšie individuálne výkony histórie play-off (3. časť)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies