Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Bondra a Demitra na drafte nepotrebovali prvé kolo

Peter Bondra a Pavol Demitra patria medzi TOP 10 najvýhodnejších výberov vo vstupnom drafte NHL. Radia sa týmto medzi hráčov ako Miikka Kiprusoff (B, Calgary Flames), Tomáš Kaberle (O, Toronto Maple Leafs), Sergei Zubov (O, Dallas Stars), či Daniel Alfredsson (Ú, Ottawa Senators). Touto štatistikou začínal včerajší NHL Entry Draft 2007 v Columbuse, štát Ohio.

Išlo o výbery hráčov, od ktorých sa neočakávalo, že budú žiariť, neboli v prvej desiatke, často ani v prvej stovke vybraných a predsa sa im kariéra naklonila hviezdnym smerom.

Pavol Demitra sa v danom rebríčku umiestnil na deviatej priečke ako celkovo 227. draftovaný. Výber Ottawy Senators v 9. kole sa ukázal ako veľmi šťastný. Nie však pre Ottawu, ale pre St. Louis, či Minnesotu. Dnes je jedným z najvýznamnejších útočníkov NHL a spolu s Mariánom Gáboríkom tvoria nezadržateľný útočný tandem v Minnesote Wild.

Peter Bondra dopadol o niečo lepšie. Rodák z ukrajinského Lucku figuruje na piatom mieste hneď za, už spomínaným, Sergeiom Zubovom. Bondra bol vybraný tímom Washington Capitals v 8. kole, celkovo ako 156. draftovaný hráč.

Za zmienku stojí aj prvé miesto: Henrik Zetterberg, vybraný v siedmom kole ako celkovo 210. hráč tímom Detroit Red Wings. Henrikove aktuálne štatistiky sú skvelé, konkrétne je to 240 bodov v 280 zápasoch.

Z desiatky hráčov v rebríčku je iba jeden "Ne-Európan" Ryan Miller, ktorý sa umiestnil na desiatom mieste a je reprezentantom USA. Celkovo to svedčí o tom, že Európania sú v zámorí podceňovaní a nebolo tomu inak ani tento rok. V prvej dvadsiatke boli vybraní iba traja Európania: Čech, Dán a Rus. Na Slovensko sa v prvom kole šťastie neusmialo, keď prvým draftovaným Slovákom sa stal až v piatom kole Milan Kytnár.

Najväčším prekvapením piatkového večera bol hlavne "neúspech" Rusa Alexeja Čerepanova, od ktorého sa očakávalo umiestnenie okolo piateho miesta a skončil "až" sedemnásty. Ktovie, možno sú už tímy s výberom ruských hviezdičiek opatrnejšie, aby si do tímu nepritiahli náročných nafúkancov typu Ovechkin. Čerepanov sa však v konečnom dôsledku sťažovať nemôže, dostal sa do New Yorku Rangers, kde hrá jeho najväčší vzor Jaromír Jágr.

Silný výber mal Pittsburgh Penguins, ktorý siahol po Kanaďanovi Angelovi Espositovi s nádejou, že zapadne k dobre rozbehnutým mladíkom Crosbymu, Malkinovi a Staalovi. Celkovo prvý výber a od budúcej sezóny hráč Chicaga je postavou malý, ale výkonmi veľký hráč Patrick Kane, Američan, ktorému môže byť Michal Handzuš výborný center. Musí však zostať v Chicagu.

Najvyššie draftovaný Európan je Čech Jakub Voráček na siedmom mieste, po ktorom siahol hostiteľský tím tohtoročného draftu Columbus Blue Jackets. Po ňom na trinástom mieste nasleduje príjemné prekvapenie a dôkaz vzostupu dánskeho hokeja Lars Eller, výber St. Louis.

Na záver mi nezostáva iné, iba vyjadriť nádej, že to s našou mládežou nepôjde dole vodou, ale práve naopak...

Autor píše svoj vlastný blog na adrese matejuhrin.blog.sme.sk.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies