Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Zmeny v Detroite sa dotkli aj Slovákov. Musíme byť dlhšie v útoku, tvrdí Tatar

Jozef Struhár  
30.10.2015

Na papieri to vyzeralo pred sezónou tak, že má Detroit lepšiu hĺbku v zostave. Realita je však iná. Hŕstka tých istých hráčov ťahá ofenzívu Red Wings, kým iní jej veľa nedali. Preto sa tréner Jeff Blashill odhodlal vo štvrtok k ďalším zmenám.

Je ešte skoro, ale Red Wings už musia cítiť tlak. Hlavne, keď ich teraz čaká dvojzápas proti Ottawe Senators, jednému z najväčších konkurentov v boji o postupové miesto v Atlantickej divízii.

Americký tréner obnovil spojenie Dylana Larkina s Henrikom Zetterbergom, ktorí sú jedinými produktívnymi útočníkmi tímu na konštantnej báze. Zmeny sa však netýkali len ich. Dotkli sa aj oboch slovenských hráčov.

Riley Sheahan sa totiž vráti na pozíciu centra druhého útoku, kde ho doplnia Tomáš Tatar a Gustav Nyquist. Darren Helm je zase späť v treťom útoku, kde ho na krídlach sprevádzajú Teemu Pulkkinen a Tomáš Jurčo.

Článok pokračuje pod reklamou

Blashill verí, že tieto zmeny pomôžu útoku, ktorý sa potrebuje zlepšiť v pozičnej hre. Musí viac času tráviť v útočnom pásme súpera. Tam sú veľké rezervy mužstva s veľkým potenciálom. Toho sú si vedomí aj hráči, vrátane Tatara.

„Potrebujeme tráviť viac času v súperovom pásme. Musíme sa v tom zlepšiť, lebo zatiaľ to bývalo tak, že keď sme sa dostali do pásma, tak súper hneď získal puk a vyhodil ho odtiaľ,“ poznamenal slovenský útočník pre MLive.

„Všetkých päť hráčov musí byť na rovnakej strane. Musíme bojovať o puky a tráviť v útoku viac času. Musíme tam vydržať a pred bránou tvoriť chaos. Potom sa dostaneme aj k väčšiemu počtu príležitostí.“

Detroit čakajú zápasy proti Ottawe v piatok a v sobotu. Blashill prezradil, že v prvom zápase, ktorý sa bude hrať v Joe Louis Aréne, bude chytať Jimmy Howard. Petr Mrázek dostane šancu v odvete, ktorá sa odohrá v hlavnom meste Kanady.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies