Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára asistoval pri výhre Bostonu

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Bodoval z nich iba Zdeno Chára, ktorý si pripísal asistenciu pri víťazstve Bruins. Dvaja brankári vychytali nuly, Holtbyho 22-zápasová bodová séria sa skončila.

Hviezdy večera:
1. Cory Schneider (NJD): 38/38 (čisté konto)
2. Carter Hutton (NSH): 29/29 (čisté konto)
3. Patrice Bergeron (BOS): 2 góly

Boston predĺžil Torontu sériu prehier, Chára asistoval

Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára sa opäť bodovo podieľal na výhre Bostonu. V 39. sekunde druhej tretiny jeho nahodený puk usmernil do brány Patrice Bergeron a poslal Bruins do vedenia 2:1. Ten istý hráč už po 45 sekundách zápasu otvoril skóre. O domácom víťazstve 3:2 nad Torontom však rozhodol gól Brada Marchanda, ktorý sa presadil 47 sekúnd pred koncom duelu a ukončil svoje 11-zápasové strelecké suchoty. Využil pritom chybu obrancu hostí Martina Marinčina, ktorý mu po nepresnej rozohrávke prihral puk rovno na hokejku. Tuukka Rask prispel k druhej výhre po sebe 27 zákrokmi. Prekonali ho Leo Komarov, ktorý ukončil 10-zápasovú sériu bez gólu a Shawn Matthias, ktorý vyrovnával stav na 2:2. Jonathan Bernier kryl 42 striel, ale ani on nezabránil piatej prehre Maple Leafs v sérii. Chára ho ohrozil trikrát, pričom s časom 24:04 bol najvyťažovanejším hráčom duelu. Odniesol si z neho aj plusový bod, bodyček a menší trest za nedovolené bránenie v hre. Jeho krajan Marinčin odohral 12 minút a 17 sekúnd bez bodového zisku. Boston vyhral aj tretí vzájomný súboj v sezóne.

Chárova 18. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. B. Marchand, 3. T. Krug (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Purcell rozhodol bitku o Albertu v prospech Oilers

Teddy Purcell sa ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch, keď v tretej sérii rozhodol o domácom víťazstve Edmontonu 2:1 nad štátnym rivalom z Calgary. V riadnej hracej dobe skóroval z jeho spoluhráčov obranca Mak Fayne, ktorý v polovici tretej tretiny vyrovnával stav duelu na 1:1 svojím prvým gólom od 14. februára minulého roka. Skóre zápasu otvoril o 40 minút skôr Sam Bennett, ktorý v predošlom zápase strelil štyri góly. Hrdinom mohol byť opäť, ak by v tretej sérii premenil svoj nájazd. V posledných troch dueloch strelil šesť gólov. Cam Talbot vychytal aj predošlých dvoch strelcov a k ukončeniu štvorzápasovej série prehier prispel 31 zákrokmi. Jonas Hiller kryl 36 striel, tri boli z hokejky slovenského obrancu Andreja Sekeru. Ten bol s časom 27:25 najvyťaženejším hráčom zápasu, v ktorom si pripísal plusový bod a zblokoval tri strely súpera. Kým Oilers bodovali v posledných troch dueloch, Flames prehrali tretí zápas z ostatných štyroch a neúspešne odštartovali päťzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller (CGY), 2. C. Talbot (EDM), 3. TJ Brodie (CGY)

Ottawa otočila zápas v Los Angeles štyrmi gólmi v tretej tretine

Los Angeles viedlo na domácom ľade nad Ottawou 2:0 aj 3:1, ale hostia štyrmi gólmi v záverečnej tretine otočili skóre a tešili sa z triumfu 5:3. Rozhodol o ňom v 54. minúte v presilovej hre dvojbodový Mika Zibanejad. Ten nadviazal na presné zásahy Alexa Chiassona a dvojbodových Bobbyho Ryana a Jeana-Gabriela Pageaua, ktorí skórovali v priebehu 26 sekúnd. Mark Borowiecki upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Craig Anderson zastavil 30 striel a vychytal svoje 200. výhru v NHL. „Túžili sme po víťazstve a nakoniec sme si k nemu našli cestu,“ povedal brankár Senators pre agentúru AP. Slovenský krídelník Kings Marián Gáborík na neho počas 12 minút a 12 sekúnd v akcii vyslal dve strely. Pripísal si aj mínusový bod. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodoví Jeff Carter s Tylerom Toffolim a Vincent Lecavalier, ktorý v presilovej hre strelil svoj prvý gól v drese nového tímu. Toffoli pritom v druhej tretine nepremenil svoje prvé trestné strieľanie v kariére. Quick urobil pri druhej prehre Los Angeles od vianočnej prestávky 18 zákrokov. Kalifornský klub si tak zhoršil bilanciu od tej doby na 7-2-1 a len po tretí raz v sezóne prehral, ak viedol po dvoch tretinách (17-3-0). Senators vyhrali prvýkrát na ich aktuálnom päťzápasovom tripe (1-2-0).

Dva góly Ottawy v priebehu 26 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (OTT), 2. T. Toffoli (LAK), 3. E. Karlsson (OTT)

Rangers ukončili Philadelphii sériu výhier

Mats Zuccarello sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii a rozhodol o víťazstve New Yorku Rangers 3:2 na ľade Philadelphie. Domácim Flyers tak ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu a vyhrali tretí duel z posledných piatich. V riadnej hracej dobe skórovali z hráčov hostí J. T. Miller v presilovej hre a Chris Kreider, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Pri prvom góle Rangers si sekundárnu asistenciu pripísal brankár Henrik Lundqvist, ktorý predviedol 34 zákrokov a chytil všetky tri nájazdy pri svojej 20. výhre v sezóne. Stal sa prvým brankárom v histórii NHL, ktorý vychytal aspoň 20 triumfov vo svojich prvých 11 ročníkoch v súťaži. Celkovo to v lige dokázalo pred ním 14 gólmanov, no 11-krát za sebou počas kariéry iba Tony Esposito a Martin Brodeur. V normálnom hracom čase ho prekonali Brayden Schenn a Wayne Simmonds, ktorý v presilovke vynútil predĺženie. Steve Mason opustil zápas s 29 zákrokmi.

Pocta Nickovi Schultzovi po jeho 1000. zápase v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello, 2. J. T. Miller, 3. H. Lundqvist (všetci NYR)

Schneider vynuloval Coyotes

Reid Boucher strelil svoj prvý gól v sezóne, ktorým vo štvrtej minúte zápasu rozhodol o výhre New Jersey 2:0 na ľade Arizony. V 18. sekunde tretej tretiny ju potvrdil Kyle Palmieri. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier najviac prispel Cory Schneider, ktorý zastavil všetkých 38 striel pri svojom štvrtom čistom konte v ročníku a 21. v kariére. Proti Arizone si zlepšil kariérnu bilanciu na 7-1-1, pričom v deviatich súbojoch ju vynuloval štyrikrát. Na víťazný gól prihrával Lee Stempniak, ktorý si pripísal 400. bod v NHL. Anders Lindbäck čelil pri svojom prvom štarte od 29. decembra iba 16 strelám Devils. Coyotes prehrali v riadnej hracej dobe len po druhý raz v ostatných 14 dueloch (9-2-3) a ukončili sedemzápasovú bodovú sériu. V zápase nevyužili ani jednu z piatich presiloviek a prehrali aj druhý vzájomný súboj v sezóne. Devils ukončili štvorzápasový trip s bilanciou 2-2-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. R. Boucher, 3. L. Stempniak (všetci NJD)

Sabres zastavili rozbehnutého Holtbyho i Capitals

Nie Braden Holtby, ale Chad Johnson bol hrdinom zápasu Buffala s Washingtonom. Domáci brankár chytil 33 striel a doviedol Sabres vo vypredanom First Niagara Center k víťazstvu 4:1, ktorého bolo pre tím tretie z posledných štyroch duelov. Jediný gól hostí mu strelil Marcus Johansson v tretej tretine už za stavu 0:4. Capitals tak ukončili päťzápasovú víťaznú sériu a Holtby prehral v riadnej hracej dobe po prvý raz od 10. novembra (20-0-2). Ak by bodoval ešte v jednom dueli, vyrovnal by klubový rekord Joseho Theodora z ročníka 2009/10. Po treťom inkasovanom góle zo 16 striel ho v bráne nahradil Philipp Grubauer, ktorý kryl 12 zo zvyšných 13 striel. O výhre Buffala rozhodol Tim Schaller svojím prvým gólom v sezóne vo vlastnom oslabení presne po 16 minútach hry. Skóre zápasu otvoril Philip Varone, ktorý sa tiež presadil premiérovo v ročníku. Do listiny strelcov sa zapísali aj dvojbodový Evander Kane a Cody Franson v presilovej hre. Zach Bogosian nazbieral dve asistencie, tá druhá bola jeho 100. v NHL.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson, 2. P. Varone, 3. T. Schaller (všetci BUF)

Johnson zariadil tesný triumf Columbusu nad Coloradom

Obranca Jack Johnson skóroval 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre Columbusu 2:1 nad Coloradom. Blue Jackets vyhrali dva zápasy po sebe po prvýkrát od 19. decembra. Otvárací gól duelu zaznamenal Brandon Dubinsky už v 58. sekunde z prvej strely na bránu Calvina Pickarda. Ten sa prezentoval 19 zákrokmi pri tretej prehre Avalanche z ostatných štyroch duelov. Ich jediný gól vsietil v druhej tretine Chris Wagner, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Pri jeho góle si prvý bod v lige v podobe asistencie pripísal Chris Bigras. Joonas Korpisalo predviedol 29 zákrokov pri svojom treťom víťazstve v NHL. Až štyrmi bodmi sa na ňom podieľali obrancovia, svoj druhý v drese Columbusu zaznamenal Seth Jones.

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. J. Johnson, 3. B. Dubinsky (všetci CBJ)

Lehtera zavŕšil v predĺžení obrat Blues, Elliott žiaril

Jori Lehtera skóroval v tretej minúte predĺženia a rozhodol o domácej výhre St. Louis 4:3 nad Montrealom, ktorá preň bola treťou v posledných štyroch zápasoch. V riadnej hracej dobe prihrával už po 34 sekundách hry na otvárací gól tiež dvojbodového Robbyho Fabbriho, ktorý musel odobriť video rozhodca. Paul Stastny vyrovnával svojím prvým gólom od 15. decembra (14 duelov) na 2:2, Ty Rattie svojím druhým gólom v NHL vynútil predĺženie. Brian Elliott sa zaskvel 46 zákrokmi, čím si vytvoril nové osobné maximum. Rovnaký počet striel chytil naposledy v drese Blues Curtis Joseph ešte 11. apríla 1993. Patrik Berglund dvakrát asistoval. Z hráčov Canadiens, ktorí prehrali tretí zápas v sérii, skórovali dvojbodoví Max Pacioretty s Tomášom Plekancom a P. K. Subban. Ten využil jedinú zo siedmich presilových hier hostí. Mike Condon opustil duel s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. J. Lehtera (obaja STL), 3. T. Plekanec (MTL)

Hutton vynuloval Minnesotu, ktorá si predĺžila sériu prehier

Carter Hutton neinkasoval ani raz z 29 striel hráčov Minnesoty, ktorá prehrala na ľade Nashville 0:3 a zaknihovala štvrtú porážku v sérii. Hutton, ktorý pri svojom prvom domácom štarte v sezóne vychytal svoje prvé čisté konto (tretie v NHL), pomohol Predators ukončiť päťzápasovú sériu bez víťazstva. Rozhodol o tom Eric Nyström, ktorý skóroval už v druhej minúte zápasu. Roman Josi v tretej tretine zveľadil náskok domácich predtým, ako Filip Forsberg upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Kapitán Shea Weber dvakrát asistoval, center Paul Gaustad odohral svoj 700. duel v NHL. Ryan Johansen asistoval pri domácom debute v drese Predators. Wild odštartovali prehrou štvorzápasový trip, pričom boli vynulovaní druhý raz po sebe. Devan Dubnyk čelil 24 strelám.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. R. Josi, 3. E. Nyström (všetci NSH)

Sharks si predĺžili víťaznú sériu na úkor Dallasu

Tomáš Hertl sa strelecky presadil po 62 sekundách nadstaveného času a rozhodol o domácom triumfe San Jose 4:3 nad trápiacim sa Dallasom. V zápase pridal asistenciu, rovnako ako dvojgólový Marc-Edouard Vlasic. Zvyšný gól strelil Chris Tierney v presilovej hre a Martin Jones urobil pri piatej výhre Sharks v sérii 32 zákrokov. Prekonali ho Aleš Hemský, dvojbodový Tyler Seguin a Jason Spezza. Jamie Benn dvakrát asistoval, jeho brat Jordie sa zranil už v prvej tretine. Antti Niemi predviedol pri svojom prvom návrate do SAP Center po minuloročnej výmene 35 zákrokov, ale ani on neodvrátil tretiu prehru Stars po sebe a šiestu v posledných siedmich dueloch. Texasky klub prišiel o pozíciu lídra Centrálnej divízie i Západnej konferencie. Sharks vyhrali doma prvý zápas od 29. januára 2015 (13 zápasov), v ktorom inkasovali prvý gól. Joe Thornton si pripísal 926. asistenciu v NHL, čím vyrovnal na 17. mieste historického rebríčka Stana Mikitu.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. M.-E. Vlasic (obaja SJS), 3. J. Spezza (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:04 0 1 1 +1 2 3 1
A. Sekera (EDM) 27:25 0 0 0 +1 0 3 0
M. Marinčin (TOR) 12:17 0 0 0 0 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 12:12 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies