Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hrivík zažil víťazný debut v NHL, trio Slovákov nebodovalo

V nedeľu sa svojej premiéry v NHL dočkal útočník Marek Hrivík, ktorého tím vďaka shutoutu Henrika Lundqvista porazil Tatarov Detroit. Zo Slovákov sa v akcii predstavil aj Richard Pánik, ktorý absolvoval duel pod holým nebom..

Lundqvist porazil Howarda, radosť z výhry mal aj Hrivík

Jimmy Howard konečne odchytal vydarený zápas. Malo to však háčik. Ešte lepšie dopadol Henrik Lundqvist, ktorý z 22 striel nekapituloval ani raz a so svojím štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol Rangers k futbalovej výhre 1:0 nad Detroitom. Howard zneškodnil 29 striel i jedno trestné strieľanie, no na zakončenie Kevina Kleina z druhej minúty predĺženia nestačil. Red Wings tak prehrali štvrtý zápas po sebe, zatiaľ čo Rangers oslávili tretiu výhru z ostatných štyroch zápasov. Radosť z nej mal aj slovenský útočník Marek Hrivík, ktorý pri svojom debute v NHL odohral sedem a pol minúty. Zahral si aj počas presilovky (00:06) a počas oslabení (00:44). Duel opustil s jedným bodyčekom. Do bodovania sa nezapísal ani jeho krajan v drese Detroitu, Tomáš Tatar. Ten odohral 11 minút s dvoma streleckými pokusmi. Tomáš Jurčo nehral pre rozhodnutie trénera, ktorý pri návrate Dylana Larkina uprednostnil v zostave Teemu Pulkkinena.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. J. Howard (DET), 3. K. Klein (NYR)

Wild prevalcovali pod holým nebom Blackhawks

Jeden zápas sa hral v nedeľu aj pod holým nebom. Minnesota privítala na futbalovom štadióne pred 50 426 divákmi Chicago a postarala sa o to, že jej fanúšikovia opúšťali TCF Bank Stadium nadšení. Podujatiu prialo počasie a napokon divákov potešil aj výsledok – Wild vyhrali presvedčivo 6:1, aby po zmene trénera oslávili štvrtú výhru po sebe. „To sú pocity. Vyhrali sme tento zápas a pritom sme celé mužstvo hrali dobre,“ poznamenal pre AP Erik Haula, ktorý, rovnako ako Jason Pominville, zaznamenal gól a dve asistencie. Do čierneho sa trafili aj Matt Dumba, Thomas Vanek, Nino Niederreiter a Ryan Carter. Devan Dubnyk čelil 32 strelám, ale recept na neho našiel len Patrick Kane, ktorý skóroval v 53. minúte. Corey Crawford inkasoval štyri góly z 23 striel a v tretej tretine ho nahradil Scott Darling, ktorý kapituloval raz z deviatich striel. Posledný gól domácich (Haula) padol do prázdnej brány. Atmosféru výnimočného duelu si užíval aj Richard Pánik, ktorý odohral necelých desať minút so ziskom mínusového bodu. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi. Jeho Chicago prehralo s Minnesotou všetky tri doterajšie zápasy.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. R. Carter, 3. J. Pominville (všetci MIN)

Pittsburgh porazil Buffalo, Letang i Bogosian trojbodoví

Pittsburgh pricestoval v nedeľu ku Niagarským vodopádom, kde odohral druhý zápas v priebehu dvoch dní a tretí v priebehu štyroch. Vstup do zápasu mal pomalší, ale napokon Sabres porazil 4:3, aby po tretíkrát po sebe zareagoval na prehru víťazstvom. K šiestej výhre na ľade Buffala v sérii pomohol aj uzdravený Marc-Andre Fleury, ktorý sa prezentoval 24 zákrokmi. Víťazný gól strelil počas oslabenia Matt Cullen, ktorý v 48. minúte zvyšoval už na 4:1. Strelecky sa presadili aj Patric Hörnqvist, Scott Wilson a Phil Kessel, zatiaľ čo Kris Letang nazbieral tri asistencie. Prsty vo všetkých góloch domácich mal Zach Bogosian, ktorý dva strelil a pripísal si aj asistenciu, keď jeho strelu tečoval Brian Gionta. Robin Lehner čelil 31 strelám. Buffalo naposledy doma porazilo Pittsburgh 19. februára 2012. Do nedeľného zápasu vstupovalo s troma výhrami z ostatných štyroch stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. Z. Bogosian (BUF), 3. P. Kessel (PIT)

Stamkosov gól ukončil presilovkové trápenie a rozhodol o výhre

„Blesky" boli tentokrát mocnejšie ako „hurikány". Ryan Callahan strelil dva góly, Steven Stamkos ukončil presilovkové trápenie tímu a Tampa Bay uspela na ľade Caroliny 4:2. Lightning, ktorí nevyužili 18 presiloviek v sérii, sa dočkali v početnej prevahe gólu od Stamkosa, ktorý svojím 301. presným zásahom v kariére poslal tím do vedenia 3:2 v 55. minúte. „Niet pochýb, že sa v presilovkách trápime. Niekedy však potrebujete takýto veľký gól v závere zápasu, aby ste sa znova rozbehli,“ povedal pre AP Callahan, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Strelecky sa presadil aj J. T. Brown a k tretej výhre po sebe pomohol 29 zákrokmi Ben Bishop, ktorý ešte za stavu 3:2 urobil veľký zákrok 52 sekúnd pred koncom. Prekonali ho len Joakim Nordström a Michal Jordán, kým Cam Ward čelil len 17 strelám. Hurricanes nebodovali doma prvýkrát po šiestich zápasoch v sérii.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. J. Nordström (CAR), 3 M. Jordán (CAR)

Kesler pomohol k ďalšej domácej výhre Ducks nad Flames

Ani návrat domov nezmenil trend. Ryan Kesler ukončil desaťzápasové strelecké suchoty dvoma gólmi a pridal asistenciu, John Gibson urobil 22 zákrokov a Anaheim porazil Calgary 5:2, aby oslávil svoje piate víťazstvo po sebe. Kapitán Ryan Getzlaf natiahol svoju bodovú šnúru na osem zápasov, keď strelil gól. Tých sa dočkali aj Patrick Maroon a Kevin Bieksa, ktorí skórovali počas presiloviek. Ducks vstupovali do tretej tretiny za stavu 2:1 a následne duel rozhodli troma gólmi po sebe. V poslednej minúte stav skorigoval už len „plameň“ Mikael Backlund, ktorý nadviazal na gól spoluhráča Marka Giordana z druhej tretiny. Jonas Hiller, niekdajší brankár Ducks, opustil duel s 28 zákrokmi. Flames sa opäť o kúsok vzdialili od play-off, keď prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. V Anaheime prehrali už 22. zápas po sebe od 19. januára 2004.

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler, 2. R. Getzlaf, 3. J. Silfverbeg (všetci ANA)

Miller doviedol Canucks k ukončeniu série prehier

Vancouver zdolal Colorado aj po druhýkrát v tejto sezóne, aby ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Na domácom ľade uspel pomerom 5:1, a to najmä vďaka spoľahlivo chytajúcemu Ryanovi Millerovi prezentujúcemu sa 37 zákrokmi. Jannik Hansen strelil dva góly, pričom ten prvý bol víťazný. Adam Cracknell, Radim Vrbata a Christopher Tanev ho doplnili na listine strelcov. Millerovi pokazil čisté konto 42 sekúnd pred koncom Matt Duchene, zatiaľ čo Semion Varlamov inkasoval štyri góly z 28 striel. Piaty gól (Tanev) padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. J. Hansen, 3. H. Sedin (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 11:06 0 0 0 0 0 2 0
M. Hrivík (NYR) 07:32 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (CHI) 09:44 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies