Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Ladd sa vracia do Chicaga. Daňo smeruje do Winnipegu!

Špekulácie sa naplnili a Winnipeg Jets vymenil svojho kapitána Andrewa Ladda, ktorý sa vrátil do Chicaga. Vo výmene bolo zapojených viac hráčov, vrátane slovenského útočníka Marka Daňa, ktorý smeruje do Kanady.


Blackhawks získali okrem jedného z najväčších prestupových cieľov na trhu aj útočníka Matta Frasera a obrancu Jaya Harrisona, ktorí poputujú do Rockfordu z AHL.

Opačným smerom putovali okrem Daňa aj dve draftové voľby – voľba v prvom kole v tomto roku a podmienečná voľba v roku 2018 závislá od toho, ako sa bude Chicagu dariť v play-off.

Z návratu Ladda do Chicaga má radosť niekoľko hráčov mužstva, ktorí na neho spomínali ako na dobrého spoluhráča a kamaráta. Z hokejovej perspektívy je pre tím dôležitý v tom, že možno konečne vyrieši problémy s prvým útokom, v ktorom doplní Jonathana Toewsa a Mariána Hossu.

Článok pokračuje pod reklamou

Tridsaťročný krídelník zaznamenal 17 gólov a 17 asistencií v 59 zápasoch, ktoré odohral v tejto sezóne, po ktorej by sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom. Vo „veternom meste“ pôsobil už tri sezóny a v roku 2010 mu pomohol k zisku Stanleyho pohára. Ten získal aj s Carolinou v roku 2006 a na tretí si bude brúsiť zuby v tomto ročníku.

„Vedel som, že bolo pravdepodobné, že budem vymenený a myslím si, že Chicago bolo na vrchole môjho zoznamu tímov, v ktorých som chcel skončiť. Organizáciu aj jej hráčov už poznám a to mi ten prechod uľahčí,“ priznal Ladd pre AP. „Vyhliadka, že budem mať opäť príležitosť vyhrať Stanleyho pohár, je vzrušujúca.“

Daňo zažil úspešnú premiérovú sezónu v Columbuse, ale po výmene do Chicaga sa mu nedarilo presadiť. Zmena by mu teda mohla prospieť. V tejto sezóne odohral v NHL 13 zápasov so ziskom asistencie. V nižšej AHL nazbieral 23 bodov (4+19) v 40 dueloch.

„Získali sme mladého nádejného hráča, ktorý je šikovný. Navyše, veľmi sa na ľade snaží. Je mladým hráčom, ktorý pasuje do nášho plánu, kam až chceme dôjsť. Nebojí sa chodiť do ťažkých oblastí a dokáže hrať v rôznych útokoch,“ skonštatoval generálny manažér Jets Kevin Cheveldayoff.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies