Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Sekera vyhral, Crosby dosiahol magickú métu

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL hrala trojica Slovákov. Ani jeden nebodoval a z výhry sa tešil iba Andrej Sekera. Peter Budaj prehral. Sidney Crosby dosiahol významný míľnik, dvaja brankári vychytali nuly.

Edmonton rozstrieľal Flyers, McDavid trojbodový

Šiesti rôzni strelci a 33 zákrokov Cama Talbota doviedli Edmonton k vysokej domácej výhre 6:3 nad Philadelphiou. Najviac k nej prispel kapitán Connor McDavid (19), ktorý uzavrel skóre duelu a pridal dve asistencie. S ôsmimi trojbodovými zápasmi v sezóne vedie ligu. Prihrával na góly Jordana Eberleho (12) a Oscara Klefboma (10). Víťazný presný zásah si pripísal Ryan Nugent-Hopkins (12), skórovali aj Matt Hendricks (4) a Leon Draisaitl (22). Eberle, Hopkins a Hendricks pridali po asistencii, Patrick Maroon získal dve. Talbota prekonali iba Radko Gudas (3) za stavu 0:2 a Wayne Simmonds (24) s Braydenom Schennom (17), ktorí znižoval na 3:5 a Brayden Schenn (17), ktorý znižoval na 3:5. Michal Neuvirth predviedol 19 zákrokov pri piatej prehre Flyers v posledných šiestich zápasoch. Slovenský obranca Andrej Sekera ho strelecky neohrozil. Počas 19 minút v akcii zaznamenal len mínusový bod a dva bloky. Oilers však vyhrali druhý súboj po sebe a tretí z ostatných štyroch. Sezónnu bilanciu s Philadelphiou vyrovnali na 1-1.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. M. Hendricks, 3. E. Gryba (všetci EDM)

Kings s Budajom v bráne podľahli doma Arizone

Peter Budaj aj celý tím Los Angeles opäť neodohrali najlepší zápas. Slovenský brankár inkasoval štyrikrát z 21 striel a Kings prehrali doma s Arizonou 3:5. Pripísali si tretiu prehru v posledných štyroch dueloch, pričom pri všetkých troch dostali päť gólov. Po dva strelili Brendan Perlini (10) a trojbodový Jordan Martinook (10), zvyšný pridal Tobias Rieder (13). Perlini otvoril skóre v presilovke, Martinook najskôr vsietil víťazný gól v oslabení a potom trafil prázdnu bránu. Alex Goligoski dvakrát asistoval a Mike Smith sa prezentoval 41 zákrokmi. Až 21 strelám čelil v tretej tretine, v ktorej padli po tri góly na oboch stranách. Z hráčov Kings skórovali dvojgólový Tanner Pearson (18) a dvojbodový Dustin Brown (9). Pearson dal bodku za zápasom v presilovke 23 sekúnd pred koncom a pridal aj asistenciu pri Brownovom góle. Slovenský krídelník Marián Gáborík získal počas 14 a pol minúty v akcii len dve „mínusky“ a dve strely. Coyotes vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch. Na aktuálnom výjazde majú bilanciu 2-1-0, tú sezónnu proti Kings si zlepšili na 1-2-0. Kings zaostávajú o bod za Calgary, ktoré je na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii. Ich útočník Jeff Carter získal 300. asistenciu v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Perlini (ARI), 2. D. Brown (LAK), 3. A. Goligoski (ARI)

Sabres sa priblížili k play-off výhrou nad Avalanche

Buffalo sa snaží dostať do play-off a teraz urobilo prvý krok, keď vyhralo dva zápasy po sebe prvýkrát od 24. januára. Vo štvrtok porazilo Colorado 2:0 vďaka gólom Sama Reinharta (13) a Evandera Kanea (19), ako aj výkonu Robina Lehnera, ktorý vychytal svoje piate čisté konto v kariére a druhé v sezóne vďaka 23 zákrokom. „Toto bol náš najlepší zápas za dlhšiu dobu. Obmedzili sme ich pobyt v útoku, narúšali ich akcie čo najskôr sa dalo a držali puk viac v ich pásme. Keď sa aj dostali do šance, Lehner nás podržal,“ poznamenal Reinhart. pre AP. Sabres na poslednú postupovú pozíciu chýbajú už len tri body. V zápase prišli o Dereka Granta (rameno). Hráči Avalanche sú od nej vzdialení na míle. Momentálne ťahajú päťzápasovú sériu prehier, pričom vonku prehrali už 11. duel po sebe. Calvin Pickard pritom podal solídny výkon a duel opustil s 30 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. R. O‘Reilly, 2. E. Kane, 3. R. Lehner (všetci BUF)

Condon vynuloval Devils, Phaneuf prelomil bezgólový stav

Mike Condon urobil 21 zákrokov, aby zaknihoval svoje piate čisté konto v sezóne a vďaka tomu, že hráčov Senators sprevádzajú na výjazde otcovia, ho po prvýkrát videl vychytať nulu aj jeho otec Ted. „Odložil som si pre neho puk. Je to špeciálne a túto spomienku budeme uchovávať dlho,“ poznamenal Condon pre AP. Ottawa aj vďaka nemu uspela v New Jersey 3:0. Defenzívne ladený duel gólovo rozhýbal Dion Phaneuf (9) v 39. minúte. V 57. minúte skóroval aj Erik Karlsson (9) a gól do prázdnej brány ešte stihol pridať Kyle Turris (19). Vďaka tretej výhre z ostatných štyroch duelov strácajú „Sens“ na vedúci Montreal v Atlantickej divízii len štyri body a majú tri zápasy k dobru. Cory Schneider zastavil 32 striel a Devils prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Na play-off strácajú päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. M. Condon (OTT), 2. D. Phaneuf (OTT), 3. C. Schneider (NJD)

Islanders vyhrali newyorské derby

Dva dni po ťažkej prehre sa Islanders vyburcovali k lepšiemu výkonu a k veľkému domácemu víťazstvu v mestskom derby 4:2 nad Rangeras. Andrew Ladd (14) strelil dva góly, jeden do prázdnej brány, Anders Lee (22) a Nikolaj Kuľomin (10) sa tiež tešili z gólov a Thomas Greiss zastavil 25 striel. V posledných desiatich domácich dueloch majú Ostrovania bilanciu 8-0-2. „Pre nás to bol dôležitý zápas a na ten posledný sme zareagovali dobre,“ uznal Lee pre AP. John Tavares zaznamenal dve asistencie, aby pomohol Islanders priblížiť sa k Torontu na pozícii druhej divokej karty na rozdiel jedného bodu. O góly Rangers, ktorí v Brooklyne ešte nevyhrali, sa postarali Nick Holden (9) a Jimmy Vesey (14). Henrik Lundqvist urobil 19 zákrokov v zápase, v ktorom tím z Manhattanu prišiel o šesťzápasovú víťaznú šnúru. Tímu chýbal obranca Kevin Klein, ktorý ochorel.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. A. Ladd, 3. N. Kuľomin (všetci NYI)

Crosby hrdinom zápasu, v ktorom dosiahol tisícku

Sidney Crosby (31) rozhodol 21 sekúnd pred koncom predĺženia o domácom víťazstve Pittsburghu 4:3 nad Winnipegom. Hrdinom zápasu sa stal vtedy, keď dosiahol svoj jubilejný 1000. bod v NHL. Bola ním jeho prvá z dvoch asistencií. Penguins v zápase viedli 2:0 po góloch Jevgenija Malkina (24) a Chris Kunitza (9), na ktorý prihrával kapitán tímu. Jets sa podarilo stav otočiť, ale Phil Kessel (21) počas presilovky v 54. minúte vynútil predĺženie. Aj pri tomto dôležitom góle asistoval Crosby. Pri jeho víťaznom góle zase asistoval Kris Letang, ktorý si z duelu odniesol tri asistencie. Marc-Andre Fleury urobil 44 zákrokov. Prekonali ho Patrik Laine (27), Paul Postma (1) a Dustin Byfuglien (8). Mark Scheifele si pripísal dve asistencie a Connor Hellebuyck 35 zákrokov. Kým Pittsburgh má od Zápasu hviezd bilanciu 6-0-2, Winnipeg prehral piaty zápas z ostatných šiestich. Nedohrali ho domáci obrancovia Justin Schultz a Olli Määttä.

Crosbyho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. M. Fleury, 3. J. Malkin (všetci PIT)

Líder Západnej konferencie opäť zdolal Dallas

Minnesota zdolala na domácom ľade Dallas 3:1 a zvýšila si náskok na čele Západnej konferencie i Centrálnej divízie už na sedem bodov pred druhým Chicagom. Významne sa na tom podieľal brankár Darcy Kuemper, ktorý zastavil 33 striel. Za jeho chrbát prešla len tá z hokejky Codyho Eakina (2), ktorý znižoval stav v tretej tretine na 1:2. Víťazný gól tak pripadol dvojbodovému Erikovi Haulovi (12). Skóre duelu otvoril Ryan Suter (8) v presilovej hre a uzavrel ho Jared Spurgeon (8). Wild strelili gól v každej tretine a pripísali si tretí triumf v posledných štyroch zápasoch. Stars prehrali tretí duel po sebe a siedmy z ostatných ôsmich. Predĺžili si tiež sériu prehier na ľadoch súperov na šesť zápasov. Nezabránil tomu ani Kari Lehtonen, ktorý chytil 23 striel. Minnesota si vylepšila sezónnu bilanciu s Dallasom na 5-0-1.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. E. Haula, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Blues si predĺžili víťaznú sériu

St. Louis zvíťazilo doma nad Vancouverom tesne 4:3 a predĺžilo si svoju najdlhšiu sériu výhier v sezóne na šesť zápasov. Canucks dvakrát zmazali jednogólový náskok súpera, ale na presilovkové góly dvojbodových Vladimira Tarasenka (27) a Alexa Steena (12) z úvodu tretej tretiny už nenašli odpoveď. Brandon Sutter (15) po nich už len skorigoval tretiu prehru v posledných štyroch dueloch. Na otvárací gól Magnusa Pääjärviho (3) zareagoval Bo Horvat (18), po ďalšom vedúcom góle Joriho Lehteru (6) vyrovnal na 2:2 Henrik Sedin (12). Kevin Shattenkirk nazbieral druhýkrát v ročníku tri asistencie a Jake Allen potreboval na výhru urobiť len 18 zákrokov. Ešte o jeden menej zaznamenal Jacob Markström na opačnej strane. Blues si vylepšili bilanciu pod Mikeom Yeom na 7-1-0. Canucks ukončili šesťzápasový výjazd s bilanciou 2-4-0, aj keď Horvat so Sutterom skórovali pri návrate do akcie.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen, 2. K. Shattenkirk (obaja STL), 3. B. Horvat (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 17/21 (81 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 14:27 0 0 0 -2 0 2 0
A. Sekera (EDM) 19:07 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies