Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Jágr opäť prepisoval ligovú históriu, Crosby klubovú

V štyroch piatkových zápasoch NHL nemalo Slovensko zastúpenie. Jaromír Jágr vytvoril ďalší rekord súťaže, Sidney Crosby sa vrátil do boja o kráľa strelcov a prepisoval klubovú históriu. Dva duely sa rozhodovali v samostatných nájazdoch a oba vyhrali hostia.

Florida uspela na ľade Rangers, Jágr vytvoril ďalší rekord

New Yorku Rangers sa v Madison Square Garden v poslednom čase nedarí, čo potvrdil aj proti Floride. Po prvej tretine viedol 2:0, ale hostia troma gólmi otočili stav. Dvojgólový Mats Zuccarello (14) zachránil „Jazdcom“ aspoň bod, no ani 34 zákrokov Anttiho Raantu nezabránilo šiestej domácej prehre v sérii. Rozhodol o nej Aleksander Barkov (19), ktorý sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a skóroval aj v riadnom hracom čase. James Reimer chytil všetky tri pokusy a aj 29 striel pri druhej výhre Panthers v ostatných troch dueloch. Gólmi k tomu prispeli aj dvojbodový Jonathan Huberdeau (6) a Jussi Jokinen (11) v presilovej hre. Jaromír Jágr dvakrát asistoval a stal sa najproduktívnejším hráčom histórie NHL po dovŕšení 40 rokov. S 269 bodmi o jeden prekonal Gordieho Howea. Z hráčov Rangers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, skóroval aj J.T. Miller (20), kým Brendan Smith nazbieral dve prihrávky. Floida ukončila sériu štyroch prehier na ľadoch súperov a vrátila Rangers domácu prehru spred desiatich dní. Na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii stráca päť bodov. Newyorskému tímu nepomohol ani návrat Jespera Fasta do zostavy.

Barkovov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (FLA), 2. M. Zuccarello (NYR), 3. J. Huberdeau (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Crosby vyrovnal zápis Jágra a doviedol obhajcu k výhre nad Devils

Sidney Crosby (37) strelil dva góly, pridal asistenciu a najviac prispel k domácemu víťazstvu Pittsburghu 6:4 nad New Jersey. Prvý zaznamenal v presilovej hre, druhým spečatil triumf strelou do prázdnej brány. S 37 gólmi dobehol ligového lídra Brada Marchanda. Asistencia bola jeho 640. v kariére, čím sa vyrovnal Jaromírovi Jágrovi na druhom mieste klubovej histórie. Rozdielový gól vsietil dvojbodový nováčik Carter Rowney (1), pre ktorého išlo o prvý presný zásah v NHL. K ukončeniu krátkej série dvoch prehier pomohli aj Phil Kessel (22), Jake Guentzel (11) a Nick Bonino (14). Matta Murrayho z 36 striel hostí prekonali dvojgólový Kyle Palmieri (25), Stefan Noesen (6) a Beau Bennett (5). Keith Kinkaid predviedol 37 zákrokov, ale Devils prehrali 10. zápas z posledných 11. Penguins sa vrátili na druhé miesto Metropolitnej divízie o bod za Washington a o bod pred Columbus napriek absencii zraneného Jevgenija Malkina. New Jersey prehralo aj štvrtý vzájomný súboj s obhajcom titulu v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. C. Rowney, 2. S. Crosby (obaja PIT), 3. K. Palmieri (NJD)

Flames sa vrátili na víťaznú koľaj, Elliott siaha na klubový rekord

Brian Elliott zastavil po návrate z choroby 24 z 25 striel a doviedol Calgary k domácej výhre 3:1 nad Dallasom. Predĺžil si víťaznú sériu na desať zápasov a už len jeden triumf mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Mikea Vernona z ročníka 1988/89. K desiatemu víťazstvu v posledných 11 dueloch významne prispel aj kapitán Mark Giordano (11), ktorý strelil tretí gól Flames a na prvé dva z hokejok Michaela Frolíka (16) a dvojbodového Matthewa Tkachuka (13) prihral. Tkachuk s Giordanom zvýšili stav na 3:0 dvoma gólmi za tri minúty. O všetky tri sa postarala jedna formácia. Čestný úspech Stars, ktorí prehrali štvrtý duel z ostatných piatich, zaznamenal Brett Ritchie (13) v tretej tretine. Kari Lehtonen kryl 21 striel Calgary, ktoré predbehlo Edmonton na treťom mieste Pacifickej divízie. Dallas, ktorému chýbal kapitán Jamie Benn, stráca na druhú divokú kartu v Západnej konferencii už 13 bodov.

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. B. Elliott, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

Buffalo vyhralo v Anaheime po dlhej nájazdovej lotérii

Zemgus Girgensons ukončil nájazdovú lotériu v desiatej sérii a rozhodol o triumfe Buffala 2:1 v Anaheime. Okrem neho premenili svoje pokusy Ryan O´Reilly a Rasmus Ristolainen, z domácich hráčov uspeli Ryan Getzlaf a Brandon Montour. O´Reilly (17) vyrovnával stav na 1:1 v druhej tretine po tom, čo v prvej otvoril skóre Rickard Rakell (31). Anders Nilsson chytil 39 striel a osem samostatných nájazdov, čím pomohol Sabres ukončiť krátku sériu dvoch prehier celkovo a šiestich na ľadoch súperov. Ich gólové suchoty sa skončili na čísle 154:25. Domáci brankár Jonathan Bernier sa prezentoval 30 zákrokmi a zlikvidoval sedem nájazdov, no nestačilo to na tretiu výhru Ducks po sebe. Kalifornský tím si aspoň predĺžili bodovú sériu na tri duely a udržal si jednobodový náskok pred Calgary na druhom mieste Pacifickej divízie.

Víťazný nájazd Girgensonsa:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (ANA), 2. J. Eichel (BUF), 3. C. Fowler (ANA)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies