Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Bern po víťazstve 5:4 dvanástym účastníkom hlavnej fázy

HC Košice dnes nastúpili na svoj prvý zápas v kvalfikácii hokejovej ligy majstrov. Proti nim stál víťaz prvého zápasu kvalifikácie SC Bern. Ak by Švajčiari vyhrali, tak by karty boli rozdané, a Bern by bol tým postupujúcim.

SC BERN - HC KOŠICE 5:4 (2:0, 2:3, 1:1)
Góly: 7. Goren (Gamache, Dube), 11. Dube (Jackman, Gamache), 29. Bärtschi (Abid, Bordeleau), 36. Abid (Gamache), 53. Abid - 27. Faith (Miklík, Bartoš), 28. Šimurda (Sýkora, Špelda), 29. Šimurda (Jenčík), 45. Faith (Miklík, Bartoš)
Strely: 23:17, Vylúčenia: 1:5, Presilovky: 3:1, Oslabenia: 0:0, Diváci: 1859

Report: Predsavzatie Košičanov o malom počte vylúčení sa začalo rozplývať už na začiatku zápasu. Bernu sa v 6. minúte totiž naskytla možnosť presilovky o dvoch hráčov. Síce ju nevyužil, ale pri nálsednej presilovke o jedného muža Goren spomedzi kruhov prekonal Lipovského. V 11. minúte prišlo ďalšie vylúčenie Košičanov, ktoré Bern pretavil na ďalší gól. Jeho autorom bol Christian Dube, ktorý šikovne tečoval Gamachovu strelu. Na konci prvej tretiny mohli Košice vsietiť kontaktný gól. Sýkora však nepretlačil puk za Bührera. Košice však nič okrem tejto šance nepredviedli. Ich nemohúcnosť potvrdzoval pohľad na počet striel. Zmohli sa len na púhe dve.

Začiatok druhej tretiny sa niesol v nudnom znamení. Ale bolo to len ticho pred búrkou. Všetko naštartoval gólom z presilovky Juraj Faith, ktorý dorazil za Bührera Miklíkovú strelu. O 31. sekúnd sa skóre menilo znovu. A opäť v prospech Košíc. Vyrovnanie zariadil Šimurda, ktorý opäť po vyrazení puku Bührerom dorazil puk za jeho chrbát. Radosť Košičanov však netrvala dlho. O minútu vrátil Bernu vedenie Bärtschi. To však Bernčania nevedeli, že košický stroj je stále dobre namazaný. Hneď po buly vyšli do útočného pásma a po strele Jenčíka dorazil do odkrytej bránky Marcel Šimurda. Gólostroj sa tým na chvíľu zasekol, ale skóre sa ešte do konca druhej tretiny menilo raz. Zásluhou Abidovho bekhendu sa Bern dostal opäť do vedenie. To mohol aj zvýšiť, ale veľkú šancu Richtera zmaril skvelým zákrokom Miroslav Lipovský.

Tretiu tretinu začali Košičania aktívne. V 42. minúte sa dostal do dobrej šance Gronovi, ale skóre sa nemenilo. Gól nepadol ani o minútu neskôr po úniku Kmiťa, ktorému stál v ceste vyrovnávajúcemu gólu Marco Bührer. Gólu sa nakoniec Košice dočkali. Po Miklíkovej prihrávke Faith zasunul puk za Bührera. Rozhodcovia sa domnievali, že Faith kopol do puku, ale videorozhodca to posúdil inak, a tak hlavnému rozhodcovi Laaksonenovi nezostalo nič iné ako ukázať na stredový kruh. V 48. minúte mohol Dube vrátiť Bernu vedenie, ale Lipovský korčuľou zabránil gólu. O dve minúty neskôr mohlo dôjsť ku kurióznemu gólu. Hunov puk sa odrazil od mantinelu na chrbát Bührera, ktorý zazmätkoval a takmer si vrazil puk do brány. Košice však opäť doplatili na vylúčenie. Babkov trest sekundu pred jeho vypršaním potrestal strelou od modrej Ramzi Abid. Košice sa však nezdávali. Cez obrancov sa predral Tomáš Huna, ale jeho bekhendový pokus nestačil na prekonanie Bührera. Zabezpečená obrana Bernu však fungovala skvelo a v posledných minútach mali Košice problém dostať sa do útočného pásma. Odvolať brankára sa Košice odhodlali až 15 sekúnd pred koncom. Vzápätí však vyhodili puk cez všetky čiary a hra sa presunula pred Lipovského. Do konca zostávalo 9 sekúnd a tréner Košíc Anton Tomko si vyžiadal oddychový čas. Jeho zverenci však nestihli vymyslieť nič, okrem krosčeku Kledrowtza, a tak Bern vyhral pomerom 5:4, čím vyhral kvalfikáciu a postúpil do hlavnej fázy Ligy majstrov.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies