Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Kto je najlepším hráčom histórie Wild? Russo verí Gáboríkovi

Minnesota Wild pôsobí na ligovej scéne len od nového tisícročia. V jej krátkej histórii by sme však našli už mnoho výborných hráčov, ktorí hrali za tento klub. Dvaja z nich však patria do výkladnej skrine Divochov a dnešná časť seriálu bude tak trochu aj špeciálna, keďže v nej máme slovenskú stopu. Je najlepším hráčom Wild slovenský krídelník alebo fínsky center?

Marián GÁBORÍK

S istotou by sa dalo povedať, že pôsobenie slovenského snipera v drese Wild bolo občas hrboľaté. Jeho pamätné spory týkajúce sa nového kontraktu a problémy so zranením slabín len dopomohli k jeho odchodu z Minnesoty. No tento klub vo svojej histórii nemal viac elektrizujúceho hráča, akým bol Marián Gáborík.

Určite si každý z vás pamätá zápas z 20. decembra 2007, v ktorom Marián strelil proti Rangers do Lundqvistovej siete päť gólov. Xcel Energy Center nebola nikdy tak hlučná počas zápasu základnej časti ako v ten večer. Gáboríkových 219 gólov v 502 zápasoch ho radí na prvé miesto klubu s pohodlným náskokom pred druhým Koivom. A práve Mikko je tímovým lídrom v počte bodov (614) a zároveň odohral za divochov o 341 zápasov viac než Gáborík. Marián stanovil so 42 gólmi a 83 bodmi klubové maximá v sezóne 2007/2008 a doviedol tento tím k jeho jedinému víťazstvu v divízii. Jeho meno sa objavuje päťkrát v ankete Top 10 góloch klubovej histórie Minnesota Wild. Bolo to deväť Mariánových gólov v prvých dvoch kolách play-off 2003, ktoré posunuli Minnesotu v treťom roku existencie do konferenčného finále.

Mnoho fanúšikov nevie Mariánovi odpustiť jeho odchod do tímu New York Rangers v roku 2009, a to preto, že odmietol 80-miliónovú ponuku a v poslednej sezóne odohral len 17 zápasov. No tento bleskurýchly krídelník so smrtonosnou strelou mal v histórii Wild najlepšiu schopnosť prelomiť zápas na svoju stranu. Od jeho odchodu už prešlo osem rokov a Minnesota doteraz nenašla lepšieho hráča v jej histórii.

autor: Michael Russo

Mikko KOIVU

V osobnosti Mikka Koiva sa nachádza nenápadná excelencia. Možno si poviete, že nenazbiera tak veľa bodov, ale počas jeho kariéry je jednou z najväčších ofenzívnych hrozieb tímu a je aj lídrom klubu v historickom bodovaní. Túto pozíciu dosiahol aj napriek tomu, že vyznáva skôr „two-way game“, čiže kompletnú hru na oboch stranách klziska.

Jeho zodpovedná stránka hry mu umožňuje produkovať ofenzívu aj počas toho ako čelí najlepším formáciám súpera. A aj napriek tomu patrí z hráčov Wild, čo sa týka držania puku, medzi tých najlepších. Minnesota je dobrým klubom, ale často prehliadaným, a preto aj Mikkovi nie je venovaná dostatočná pozornosť. Možno nie je Kopitarom či Bergeronom, ale fakt, že do hlasovania o Selke Trophy sa dostáva len horko-ťažko, je žalostné. V top 10 sa počas dvanástich sezón umiestnil len trikrát. Najlepším úspechom bolo tretie miesto z minulej sezóny. Napriek tomu, že Minnesota hráva v najťažšej divízii NHL, do druhého kola play-off sa pod vedením Koiva dostala dvakrát za posledné štyri roky. Mikko Koivu je kapitánom tímu od roku 2008 a v mnohých veciach je stelesnením klubu. Od začiatku jeho pôsobenia to bol tím, ktorý nebol o hviezdach, ale o kolektíve. Dokonca aj jeho lídri boli kolektívni a Koivu je takpovediac prvým kapitánom nastálo, ktorý kedy za Wild hral. Je to z toho dôvodu, že je to práve jeho tím a bol ním už dávno. Koivu je to najlepšie, čo Minnesota od príchodu do mesta v roku 2000 mala a svoju prácu si vykonáva v tichosti, ale efektívne.

autor: Ryan Kennedy

V dnešnej časti anketu nedáme, pretože je zrejmé, kto dostane väčšinu hlasov. Namiesto hlasovania v nej by ste však mohli v komentároch napísať, prečo by ste uprednostnili Gáboríka, prípadne Koiva.

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies