Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Kto je lepším obrancom Predators, Suter alebo Weber?

Nashville Predators je domovom skvelých obrancov. Roman Josi, P.K. Subban či Ryan Ellis. V histórii tohto tímu však nájdeme ešte dvoch hráčov, ktorí už hrávajú za iný klub, ale patria medzi najlepších obrancov. Ktorý z nich bol lepší? Ryan Suter alebo Shea Weber?

Ryan SUTER

Táto debata o najlepšom obrancovi tímu Nashville Predators sa začína a aj končí pri zblokovaných strelách. Štrnásťkrát v histórii tohto tímu zblokoval nejaký hráč počas sezóny aspoň 140 súperových striel.

Ryan Suter sa na tomto počte nepodieľal ani raz. Shea Weber, naopak, toto číslo dosiahol štyrikrát. Je však pravdou, že ak je obranca na správnom mieste, súperove strely blokovať nepotrebuje a to je presne obraz Suterovej hry. Buď eliminuje nebezpečenstvo úplne, alebo umožní svojmu brankárovi vidieť puk a urobiť zákrok. Počas jeho siedmich sezón za Nashville bol jeho výber miesta na ľade bezchybný. Brankár Pekka Rinne sa raz o ňom vyjadril, že nikdy nemal spoluhráča, s ktorým by sa mu hralo ľahšie. To, že Suter bol na správnom mieste počas takmer celého zápasu, bolo benefitom pre všetkých jeho spoluhráčov, špeciálne pre Webera - Suterovho dlhoročného partnera. Weberove silné stránky hry ho zvyčajne dostali mimo svoje miesto. Vždy, keď niekoho prišpendlil na mantinel, bol to práve Suter, ktorý Webera kryl. Kedykoľvek sa Weber vydal do útoku a zbadal príležitosť použiť svoju obávanú strelu, bol to Suter, ktorý dával pozor na zadné vrátka. Sila však nie je vždy očarujúca. Je to skôr o maličkostiach, ktoré majú obrovský vplyv.

Weber určite hral dôležitú rolu v drese Predátorov, ale žiadny iný obranca nevykonal toľko maličkostí a nedocenených vecí ako Suter. Pretože práve on bol na tom správnom mieste v správnom čase. Môžete hľadať v histórii tohto tímu akokoľvek, ale lepšieho obrancu nenájdete.

Autor: David Boclair

Shea WEBER

Bolo to srdcervúce pre priaznivcov Nashvillu, keď Ryan Suter opustil mesto country hudby a zamieril do Minnesoty, ale bolo šokujúce, keď bol Shea Weber vymenený do Montrealu.

Zatiaľ čo Suter bol veľmi dobrým obrancom, Shea bol kapitánom a srdcom organizácie. A nebola to len jeho osobnosť, ktorá viedla tím. Nikto nedokázal zastrašiť súpera svojou strelou tak ako Weber. Z malého chlapca z Britskej Kolumbie, ktorý pálil puky do preglejky, sa stal muž s likvidačným kanónom. Od strieľania do plechoviek visiacich na šnúrkach prešiel k rozbíjaniu plexiskiel na mantineloch a skórovaniu gólov. Brankári teda nemajú Webera príliš v obľube. Takisto ani hráči v poli nie sú príliš nadšení z jeho štýlu hry. Weber je veľký, vyhľadáva fyzický kontakt a je nepríjemný v rohoch klziska. Chris Pronger je už na dôchodku, a tak je práve Shea jedným z dôvodov vyhýbania sa skrumážam pred bránkou a osobným súbojom v súčasnej NHL. Vyvolávanie strachu je stále strategickým ťahom v hokeji a Weber ho využíva pravidelne. Hoci je už v Montreale, v Nashville nebude nikdy zabudnutý. Rovnako ako Ryan, aj on zvládal veľké porcie minút na ľade. Aj on sa objavuje na medzinárodnej scéne pravidelne.

Ale na rozdiel od Sutera, Shea Weber je dvojnásobným olympijským víťazom, jedným z najnebezpečnejších hráčov NHL a celkovo všestrannejším hráčom. Strelil o 106 gólov viac ako Suter a to odohral o 68 zápasov menej. Práve on chýba Nashvillu oveľa viac ako Suter. Teraz je však otázkou, či P.K. Subban dokáže prevýšiť oboch, čo sa týka pozície číslo jeden na poste obrancu.

Autor: Ryan Kennedy

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies