Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Magazín

Ktorý z dvojice Murray-Lalime mal lepšiu debutovú sezónu?

Dnes si odskočíme do oceľového mesta Pittsburgh a pozrieme sa na to, ktorý z dvojice Matt Murray – Patrick Lalime mal v bránke lepšiu debutovú sezónu.

Matt MURRAY

Len veľmi málo gólmanov sa môže pochváliť takým fantastickým štartom v NHL ako Matt Murray a Patrick Lalime medzi nimi nie je. Nepozerajme sa teraz ani na štatistiky, techniku, vyrovnanosť, či iné brankárske vlastnosti (hoci vo všetkých bol famózny). Murray bol tak či tak jedným z najlepších, pretože doviedol Pittsburgh k zisku Stanley Cupu v roku 2016, potom, čo odohral v základnej časti len 13 zápasov za celú kariéru. Len štyria nováčikovia okrem neho stáli v bráne počas výhry vo finále, a to Ken Dryden, Patrick Roy, Cam Ward a Antti Niemi. 194 centimetrov vysoký a 81 kilogramov vážiaci Murray, ktorý oslávil svoje 22. narodeniny počas finále Východnej konferencie, dostal šancu pre otras mozgu Fleuryho na konci sezóny. Murray svoju šancu využil a Fleuryho posadil na lavičku. Kariéra Fleuryho je na ceste do Siene Slávy, ale v danom play-off odchytal len 70 minút počas tiahnutia Pittsburghu za svojím titulom. Počas tých 13 zápasov v základnej časti mal Murray priemer 2,00 a 93,0% úspešnosť. Zápasy play-off sú však intenzívnejšie a náročnejšie, no jeho čísla klesli len nebadane. Gólový priemer 2,08 a 92,3% úspešnosť zákrokov počas 21 vyčerpávajúcich zápasov. Jeho jediným nedostatkom mohla byť občas zraniteľnosť voči strelám pod brvno, ale jeho spoluhráči vždy preukazovali dôveru v neho. Murray počas zápasov a po nich, väčšinou s jeho charakteristickým výzorom – uterák obklopený okolo jeho krku – sedel a pokojne rozpitvával jeho hru pre vlnu reportérov. Bolo to rovnako pokojné správanie, ktoré mu na ľade pomohlo k dosiahnutiu jedného z najimpozantnejších výkonov nováčikovského brankára.

Autor: Shelly Anderson

Patrick LALIME

Nič z toho čo Matt Murray dosiahol v sezóne 2015/2016, nebolo šťastnou náhodou pre tých, ktorí vedeli, že jeho čas prichádza. Stanovil rekord AHL v najdlhšom čase bez inkasovaného gólu a bol najcennejším klenotom medzi budúcimi nádejami Pittsburghu. Správy od skautov vraveli o tom, ako vynikajúco predvída hru a vyznáva agresívny štýl hry. Takže keď Murray vyrovnal nováčikovský rekord s 15 výhrami v pla-off a pozdvihol nad hlavu Stanley Cup, bolo to len naplnenie osudu. Patrick Lalime hrával v IHL za Cleveland Lumberjacks v sezóne 1995/1996, kde zaznamenal priemer 3,86 inkasovaných gólov na zápas a 89,3% úspešnosť zákrokov. Síce to bolo obdobie, keď padalo veľa gólov, ale aj napriek tomu nič nenasvedčovalo tomu, že by od budúcej sezóny mohol vtrhnúť priamo do NHL. V tíme bol radený na štvrté miesto medzi nádejami a na druhé, čo sa týka brankárov. Skauti mali pochybnosti o tom, či sa raz vôbec môže stať jednotkou tímu NHL. Lalime dostal svoju prvú šancu v Novembri 1996. Tom Barrasso, vtedajšia jednotka Pens, bol zranený a Lalime vystriedal dvojku Kena Wreggeta. Inkasoval 3 góly zo 14 striel a naozaj pripomínal skôr brankára IHL. Následne však prišiel zázrak. O mesiac neskôr sa zranil sa Wregget a Lalime si počas 16 zápasov pripísal 14 výhier a dve remízy. Bola to najdlhšia neporaziteľná šnúra brankára na štarte jeho kariéry. Z toho dôvodu, že bol jeho príchod do NHL menej ohlasovaný ako Murrayho, práve Lalime si zaslúži byť označený za najväčšie debutové prekvapenie v drese Tučniakov.

Autor: Matt Larkin

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies