Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Je pre Tampu lepší podpis zmluvy so Stamkosom alebo jeho odchod?

Dnes sa pozrieme už aj na druhý floridský tím. Je pre budúcnosť Tampy Bay lepšie podpísanie novej zmluvy so Stevenom Stamkosom alebo ho radšej mali nechať odísť?

Pozn.: Článok bol písaný v roku 2016 a niektorí hráči už nie sú súčasťou Tampy Bay.

Podpísať Stamkosa

Tampa Bay Lightning je lepším tímom so Stamkosom ako bez neho. O tomto by nikdy nemala byť žiadna debata. Bolo by jednoduché poukázať na to, že Tampa bola len jednu výhru od účasti vo finále play-off v sezóne 2015/16, počas ktorej Stamkos vynechal všetky zápasy okrem jedného. Lightning si našli spôsob vyhrávať aj bez svojho najlepšieho strelca v zostave.

Ale nenechajte sa zmýliť úspechom v play-off 2016. Lightning Stamkosa potrebovali rovnako ako potrebovali ten deň v roku 2008, keď ho draftovali. Odkedy v 18 rokoch vstúpil do ligy, jedine Ovečkin dal viac gólov a nebyť jeho zlomenej nohy v roku 2014, ktorá ho stála polovicu sezóny, bol by určite na prvom mieste tohto zoznamu. Klesla jeho produkcia? Iba okrajovo. Jeho priemer gólov na zápas v sezóne 2015/16, keď nad ním viseli rokovania o novom kontrakte, bol stále 0,47, čo stačilo na siedme miesto v lige. Stamkos ostal elitným strelcom v lige, ktorá je hladná po góloch a jeho schopnosti zlomiť zápas sú dobre zdokumentované. Steven už však nie je posudzovaný len podľa gólovej produkcie. Pre Lightning znamená oveľa viac ako líder a kapitán. Jeho vplyv je cítiť oveľa ďalej ako len v počte gólov.

Stamkos, kedysi známy len skórovaním, v súčasnosti prináša oveľa viac do hry svojho tímu. Je ochotný urobiť čokoľvek pre tím, dokonca aj obetovať časť toho, čo zvyklo definovať jeho štýl hry.

Autor: Erik Erlendsson

Nechať Stamkosa odísť

Bola to zábavná „off-season“ pre Lightning. Navzdory všetkému sa im podarilo podpísať novú, 8-ročnú zmluvu v hodnote 68 miliónov dolárov s kapitánom Stevenom Stamkosom, s najviac skloňovaným menom medzi voľnými hráčmi v histórii.

Tento podpis poslal jasnú správu medzi fanúšikov a urobil Tampu lepším tímom z krátkodobého hľadiska. To však neznamená, že to bol dobrý ťah. Stamkosov cap hit vyletel až na deviate miesto v lige, čím sa Tampa dostala do problémom s platovým stropom, keďže obmedzený voľný hráč Nikita Kučerov stále novú zmluvu nemal a určite požadoval viac ako mala Tampa voľných pod stropom v tom čase (6,27 mil.). A keďže aj obranca Victor Hedman už podpísal 8-ročný kontrakt s cap hitom 7,875 miliónov, Tampa má viac ako 55 miliónov rozdelených len pre 13 hráčov na sezónu 2017/18. Aj keď bude Ben Bishop nasledujúce leto voľným hráčom, čím odpadne 5,9 milióna, budú Lightning musieť podpísať obmedzených voľných hráčov Tylera Johnsona, Ondřeja Paláta a Jonathana Drouina. Generálny manažér Steve Yzerman postavil jeho tím do jasnej úlohy získať Stanley Cup tým, že Stamkosa napokon podpísal. Ale Lightning sa dostali až do siedmeho zápasu finále východnej konferencie aj bez Stamkosa, ktorý maródil pre krvné zrazeniny a aj bez zraneného Bena Bishopa.

Lightning sú veľmi silným súperom so Stamkosom aj bez neho, ale tým, že si ho ponechali, mohli obetovať roky dominancie v budúcnosti, keďže bude ťažké udržať jadro tímu pohromade.

Autor: Matt Larkin

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies