Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Pánik hviezdou zápasu, Daňo sa tešil z výhry

V siedmich pondelkových zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Z víťazstva sa tešil iba Marko Daňo a bodoval len Richard Pánik. Gólom a asistenciou si však vyslúžil honor tretej hviezdy duelu.

Toronto otočilo zápas s Chicagom, Pánik dvojbodový

Chicago bolo prestrieľané Torontom na jeho ľade pomerom 21:43, no ešte desať minút pred koncom viedlo 3:1. Domácim sa však podaril víťazný obrat, ktorý zavŕšil vo štvrtej minúte predĺženia Auston Matthews. Na 3:3 vyrovnali stav Connor Brown a James van Riemsdyk v presilovke, kontaktný gól na 1:2 strelil Nikita Zajcev. Ten spolu s Brownom pridali po asistencii a Frederik Andersen urobil pri výhre 4:3 iba 18 zákrokov. Dvakrát ho strelecky ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý posielal hostí do vedenia 3:1 pohotovou dorážkou odrazeného puku v presilovej hre. Bol to jeho tretí gól v treťom zápase ročníka. Ešte predtým prihral na gól Jonathanovi Toewsovi a na konto si pripísal aj menší trest za sekanie, dva bodyčeky a dva bloky počas 16 minút v akcii. Z jeho spoluhráčov skóroval aj rovnako dvojbodový Jan Rutta a Anton Forsberg zastavil 39 striel pri svojom debute v drese Chicaga. Ani on však nezabránil prvej prehre Blackhawks v ročníku. Maple Leafs, naopak, vyhrali aj tretí zápas. Ich najnovšia posila Patrick Marleau odohral svoj 1 496. duel v NHL, čím sa dostal na 19. miesto historického rebríčka pred Phila Housleyho.

Pánikov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. C. Brown (obaja TOR), 3. R. Pánik (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Ehlers čistým hetrikom pokoril Edmonton

Nikolaj Ehlers strelil svoj druhý hetrik v kariére a pridal asistenciu, čím doviedol Winnipeg k prvej výhre v sezóne – 5:2 na ľade Edmontonu. So štyrmi bodmi si vyrovnal osobné maximum. Jets prišli o dvojgólový náskok z prvej tretiny, ktorý vybudovali Mark Scheifele a Dmitrij Kulikov. Zmazali ho Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins v rozmedzí 40 sekúnd v druhej časti hry. Ehlers však ešte do prestávky dvoma gólmi obnovil náskok svojho tímu a v závere duelu spečatil čistý hetrik. Dokázal to len ako tretí hráč v klubovej histórii. Scheifele získal okrem gólu aj dve prihrávky, Blake Wheeler ich nazbieral tri vo svojom 700. dueli v NHL a Connor Hellebuyck sa prezentoval 37 zákrokmi pri sezónnom debute. Jeho náprotivok Cam Talbot urobil ešte o jeden zákrok viac, ale nezabránil druhej prehre Oilers po sebe. Slovenský mladík Marko Daňo na neho nevyslal žiadnu strelu a počas necelých siedmich minút na ľade stihol rozdať jeden bodyček. Vyhral tiež svoje jediné vhadzovanie. Jets sa museli zaobísť bez zraneného Dustina Byfugliena.


Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. C. Hellebuyck (obaja WPG), 3. D. Nurse (EDM)

Varlamov vynuloval Chárov Boston

Semion Varlamov zastavil všetkých 29 striel, vrátane jednej z hokejky Zdena Cháru a doviedol Colorado k výhre 4:0 v Bostone so svojím 22. čistým kontom v NHL. Avalanche neprehrali v TD Garden už v 12. dueli po sebe od 30. marca 1998. Od 24. marca 2001 tam vyhrali desiaty raz v sérii. Rozhodol o tom už úvodný gól dvojbodového Svena Andrighetta z piatej minúty. Neskôr ho na listine strelcov doplnili J.T. Compher a dvojgólový Nail Jaklupov. Všetci traja prekonali Tuukku Raska z 22 striel. Chára bol s časom 21:55 len o sekundu druhým najvyťaženejším hráčom Bruins po Toreym Krugovi. Zaznamenal aj mínusový bod a tri bodyčeky. Jeho tím prehral prvýkrát v druhom zápase sezóny, kým Avalanche vyhrali dva z troch dueloch úvodného výjazdu. Obe mužstvá si zahrajú odvetu už v stredu v Denveri.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. E. Johnson, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Tampa Bay zastavila Ovečkina aj Washington

Alex Ovečkin prvýkrát v sezóne nebodoval a jeho Washington utrpel prvú prehru. Aj keď viedol v Tampe už 3:1, napokon prehral 3:4 po predĺžení. Víťazný gól v ňom strelil dvojbodový Brayden Point v presilovej hre. Gól a asistenciu zaznamenali aj Alex Killorn a Nikita Kučerov, ktorých na listine strelcov doplnil Chris Kunitz. Anton Stralman nazbieral dve asistencie. Andrej Vasilevskij ešte nepustil do brány Petra Budaja a predviedol 23 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Nicklas Bäckström a dvakrát trojbodový T. J. Oshie v presilovkách. Philipp Grubauer opustil duel s 36 zákrokmi. Bäckström sa so 189 gólmi v NHL posunul na ôsme miesto klubovej histórie pred Bobbyho Carpentera.

Pointov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. A. Killorn (obaja TBL), 3. T. Oshie (WSH)

Tarasenko zariadil triumf Blues nad Islanders

Thomas Greiss štartoval v bráne New Yorku Islanders druhýkrát v ročníku a opäť nezvíťazil. Tentoraz však vychytal aspoň bod, pretože St. Louis uspelo v Brooklyne až po samostatných nájazdoch. V nich prekonali nemeckého brankára Brayden Schenn aj Vladimir Tarasenko. Ruský kanonier strelil aj oba góly Blues v normálnom hracom čase a zaslúžene sa stal prvou hviezdou duelu. Druhou bol Anders Lee, ktorý vynútil predĺženie necelú minútu pred koncom tretej tretiny. Na 1:2 znižoval stav Andrew Ladd a Greiss predviedol 33 zákrokov. Hosťujúci Jake Allen kryl 40 striel a oba nájazdy súperov. Kým Blues vyhrali aj tretí zápas v sezóne, Islanders prehrali dva z doterajších troch. Newyorský klub v nich nevyužil ani jednu z desiatich presiloviek.

Tarasenkov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. A. Lee, 3. A. Ladd (obaja NYI)

Bratt s Johanssonom doviedli Devils k výhre v Buffale

Nováčik Jesper Bratt strelil vo svojom druhom zápase v NHL dva góly, vrátane víťazného v oslabení a pridal asistenciu. Najmä vďaka nemu New Jersey zvíťazilo v Buffale vysoko 6:2. Stal sa vôbec prvým hráčom v klubovej histórii s piatimi bodmi v úvodných dvoch zápasoch kariéry. Rovnakú bilanciu ako švédsky mladík zaznamenal jeho krajan Marcus Johansson, skórovali aj dvojbodový Brian Gibbons a Stefan Noesen. Aktuálna draftová jednotka Nico Hischier si pripísal prvý bod v podobe asistencie, Taylor Hall asistoval dvakrát a Cory Schneider vychytal aj druhú výhru Devils v sezóne, tentoraz s 23 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal dvojgólový Evander Kane, ktorý skóroval dvakrát aj v predošlom dueli. Najskôr v presilovke znižoval stav na 1:2 a v závere už len upravil výsledok. Chad Johnson inkasoval všetkých šesť gólov z 22 striel počas prvých dvoch tretín, striedajúci Robin Lehner kryl zvyšných deväť striel. Sabres prehrali aj tretí zápas v ročníku, pričom spolu inkasovali už v štyroch vlastných presilových hrách.

Hviezdy duelu: 1. J. Bratt, 2. M. Johansson (obaja NJD), 3. E. Kane (BUF)

Smith vynuloval Anaheim, Flames ukončili dlhé čakanie

Mike Smith zastavil všetkých 43 striel pri svojom 34. čistom konte v NHL a doviedol Calgary k víťazstvu 2:0 v Anaheime. Kanadský tím tam vyhral v riadnom hracom čase prvýkrát od 19. januára 2004 po 25 dueloch a celkovo od 25. apríla 2006 po 29 súbojoch, vrátane play-off. O všetkom rozhodol presilovkový gól Seana Monahana zo záveru druhej tretiny. Poistku v podobe druhého gólu pridal v tretej tretine Mikael Backlund. Obaja prekonali Johna Gibsona z 29 striel hráčov Flames. Ducks nevyužili ani jednu z piatich presiloviek v zápase a jedenástich v sezóne. Nepomohol im ani návrat kapitána Ryana Getzlafa do akcie.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (CGY), 2. R. Rakell (ANA), 3. M. Giordano (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 6:50 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (CHI) 16:01 1 1 2 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 21:55 0 0 0 -1 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies