Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
WPG
1
COL
0
po 1. tr.
VAN
0
NSH
1
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Chára prvou hviezdou duelu, vyhrali aj Pánik a Daňo

V bohatom sobotnom programe NHL sa odohralo 14 zápasov aj s trojicou Slovákov. Mimoriadne vydarenú noc zažil kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Strelil víťazný gól a pridal dve asistencie. Z výhier sa tešil aj Richard Pánik a Marko Daňo.

Trojbodový Chára rozhodol o ďalšej prehre Arizony

Slovenský obranca Zdeno Chára má za sebou bodovo najlepší zápas za dlhý čas. Priamo sa podieľal na troch góloch Bostonu, ktorý vyhral v Arizone 6:2. Kapitán Bruins najskôr prihrával dvojbodovému Davidovi Pastrňákovi, ktorý vyrovnával stav na 1:1. V úvode druhej tretiny strelil víťazný gól na 3:1 a neskôr ešte asistoval taktiež dvojbodovému Bradovi Marchandovi. Počas 20 minút a 18 sekúnd zaznamenal aj po tri plusové body, strely i bodyčeky a jeden menší trest za sekanie. Zaslúžene sa stal prvou hviezdou duelu. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Jake DeBrusk, Tim Schaller a premiérovo v NHL Anders Bjork. Danton Heinen dvakrát asistoval, kým Anton Chudobin kryl 29 striel pri svojom prvom štarte v sezóne. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok ďalšieho debutového strelca v NHL Maria Kempeho a Olivera Ekman-Larssona. Ten sa stal historickým klubovým lídrom medzi obrancami v počte presilovkových gólov (41). Louis Domingue urobil 23 zákrokov, ale nezabránil piatej prehre Coyotes od začiatku sezóny. S Bostonom prehrali sedem domácich zápasov po sebe od 17. októbra 2009 a celkovo už 11 od 9. októbra 2010.

Chárov prvý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. Z. Chára, 2. B. Marchand (obaja BOS), 3. M. Kempe (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Chicago otočilo zápas s Nashville, Pánik opäť bez bodu

Nashville viedol po dvoch tretinách zápasu v Chicagu 1:0 vďaka presilovkovému gólu Filipa Forsberga, no z United Center si napokon odviezol iba bod. Patrick Sharp totiž v tretej tretine vyrovnal stav a Brandon Saad vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o triumfe domácich 2:1, celkovo štvrtom v sezóne. Corey Crawford k nemu prispel 37 zákrokmi, vrátane 18 v prvej tretine. Jeho náprotivok Pekka Rinne ich urobil o tri menej. Až štyrikrát ho strelecky ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý však nebodoval v druhom dueli po sebe. Odohral 17 minút a 31 sekúnd aj s jedným bodyčekom. Blackhawks nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek, no napriek tomu ukončili bezgólovú sériu na domácom ľade proti Predators po 174 minútach a 56 sekundách.

Saadov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. P. Rinne (NSH), 3. B. Saad (CHI)

Ehlers, Hellebuyck doviedli Jets k výhre nad Hurricanes

Nikolaj Ehlers strelil svoj piaty gól v sezóne, aby v tretej tretine prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Winnipegu 2:1 nad Carolinou. Prihrával aj na gól Bryana Littlea, na ktorý však rýchlo odpovedal Jeff Skinner. Connor Hellebuyck urobil pri tretej výhre svojho tímu v sérii 28 zákrokov, Scott Darling len 19. Z víťazstva sa tešil aj Marko Daňo, ktorý vďaka poraneniu Adama Lowryho dostal opäť šancu v základe. Neodohral však ani celých päť minút. Počas šiestich striedaní urobil jeden bodyček. Jets privítali späť v zostave Dustina Byfugliena, ktorý si pripísal asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. J. Skinner (CAR)

Toronto porazilo Montreal po prvýkrát od roku 2014

Auston Matthews strelil svoj druhý gól zápasu v úvodnej minúte predĺženia, aby Toronto porazilo Montreal 4:3 a ukončilo 14-zápasovú sériu bez výhry proti svojmu odvekému rivalovi. James van Riemsdyk a Patrick Marleau tiež skórovali, Frederik Andersen kryl 31 striel. Zápas bol ako na hojdačke. Canadiens viedli 1:0 po góle Jeffa Petryho a potom o gól prehrávali predtým, ako sa po góloch Alexa Galchenyuka a Jonathana Drouina ujali vedenia 3:2. Nakoniec prehrali štvrtý zápas po sebe. Carey Price si štatistiky opäť zhoršil, keď inkasoval štyri góly z 22 striel. Do zostavy Maple Leafs sa po dvojzápasovej absencii vrátil obranca Connor Carrick (horná časť tela).

Matthewsov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. J. Drouin (MTL), 3. J. Petry (MTL)

Vasilevskij, Kučerov doviedli Lightning k výhre nad Blues

Andrej Vasilevskij zneškodnil 28 striel, do čierneho sa trafili Tyler Johnson a Nikita Kučerov a Tampa Bay vyhrala doma nad St. Louis tesne 2:1. Floridský tím vyhral štvrtý duel z prvých piatich a Kučerov v každom doterajšom skóroval. To sa nepodarilo nikomu od roku 2012, keď to zvládol Patrick Marleau v San Jose. Brayden Point asistoval, a tak má na konte už osem bodov. O jediný gól Blues, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral Vladimir Tarasenko. Jake Allen opustil duel s 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. N. Kučerov, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

Devils si vylepšili náladu výhrou nad trápiacimi sa Rangers

New Jersey zareagovalo na prvú prehru v sezóne víťazstvom 3:2 na ľade trápiacich sa Rangers. Víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Drew Stafford, ktorý nadviazal na góly Adama Henriquea a Milesa Wooda. Keith Kinkaid pri svojom prvom štarte v sezóne kryl 29 striel a Devils si vylepšili bilanciu na 4-1-0. New York má iné starosti – po prvýkrát od roku 1980 začal sezónu s bilanciou 1-5-0. V sobotu nevyužil ani fakt, že súper mal v nohách piatkový duel. O jeho góly sa postarali Rick Nash a Kevin Shattenkirk. Ondrej Pavelec inkasoval tri góly z 19 striel. „Musíme za to viniť sami seba. Nehráme dobre. Nehráme tak ako musíme hrať,“ lamentoval po zápase kapitán Ryan McDonagh.

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. W. Butcher (NJD), 3. R. Nash (NYR)

Flyers hrali prvý domáci zápas. Zničili v ňom Capitals

Philadelphia si lepšiu domácu premiéru nemohla ani priať. Silného súpera a rivala, Washington, zdolala hladko 8:2. Po dva góly strelili Claude Giroux, Scott Laughton a Sean Couturier, skórovali aj Valtteri Filppula a Wayne Simmonds. Couturier pridal aj asistenciu, Giroux dve, Jakub Voráček a Shayne Gostisbehere ich nazbierali tri. Brian Elliott čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Jakub Vrána a Nicklas Bäckström. Philipp Grubauer inkasoval osem gólov z 37 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček, 2. S. Couturier, 3. S. Laughton (všetci PHI)

Crosby skóroval dvakrát pri výhre nad Panthers

Sidney Crosby skóroval dvakrát, vrátane víťazného gólu a Pittsburgh porazil Floridu 4:3, aby potvrdil formu, ktorú proti Panthers v poslednej dobe má – bolo to ôsme víťazstvo z posledných desiatich vzájomných duelov. Patric Hörnqvist a Greg McKegg tiež skórovali, Matt Murray eliminoval 43 striel. Recept na neho našli Aaron Ekblad, pre ktorého to bol 100. bod v kariére a dvojgólový Jonathan Huberdeau. Jevgenij Dadonov zaznamenal dve asistencie a James Reimer 29 zákrokov.

Ekbladov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. G. McKegg (PIT)

Dallas porazil Colorado, Seguin s hetrikom Gordieho Howea

Tyler Seguin strelil víťazný gól, pridal asistenciu a zhodil rukavice proti bývalému spoluhráčovi Patrikovi Nemethovi. Jeho prvý hetrik Gordieho Howea v kariére prišiel pri víťazstve Dallasu 3:1 nad Coloradom, ku ktorému gólom a asistenciou pomohol aj Jamie Benn. Esa Lindell pridal poistku do prázdnej brány a Ben Bishop urobil 22 zákrokov. Viac práce mal Semion Varlamov, ktorý čelil 35 strelám. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafil len Matt Duchene. Avalanche, za ktorých nastúpil aj Nathan MacKinnon, prišli o trojzápasovú sériu výhier. Tréner Stars Ken Hitchcock vyhral svoj 783. zápas na lavičke tímov NHL a osamostatnil sa na treťom mieste historického poradia.


Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. B. Bishop, 3. D. Shore (všetci DAL)

Columbus vyhral prestrelku s Minnesotou

Alex Wennberg skóroval po 47 sekundách predĺženia a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal David Savard a Artemij Panarin nazbieral tri asistencie. Columbus prehrával v St. Paul s Minnesotou 0:1, 1:3 i 2:4, ale troma gólmi po sebe si zaistil víťazstvo 5:4 a pokazil jej prvý domáci zápas v ročníku. Nadstavený čas vynútili Cam Atkinson s Joshom Andersonom, Zach Werenski vyrovnával stav na 1:1 a Segej Bobrovskij predviedol pri tretej výhre Blue Jackets po sebe 17 zákrokov. Prekonali ho Eric Staal, dvojgólový Tyler Ennis v presilových hrách a Landon Ferraro. Pre Ennisa išlo o prvé góly v drese Wild. Ryan Suter dvakrát asistoval a Devan Dubnyk opustil zápas s 30 zákrokmi. Zraneniami oslabená Minnesota prehrala otvárací domáci duel sezóny prvýkrát od roku 2013.

Wennbergov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (CBJ), 2. T. Ennis (MIN), 3. D. Savard (CBJ)

Ottawa nadelila poltucet aj Edmontonu

Mike Hoffman strelil dva góly a pridal asistenciu, Kyle Turris zaznameal presilovkový gól a dve prihrávky a Mike Condon zastavil 35 striel pri svojom prvom štarte v sezóne. Ottawa strelila šesť gólov v druhom zápase po sebe a zvíťazila v Edmontone 6:2. Prvýkrát vo svojej histórii vyhrala všetky tri duely na výjazde po Západnej Kanade. K predĺženiu víťaznej série na tri a bodovej na päť zápasov viedli aj góly Dericka Brassarda a Chrisa Widemana v presilovkách, ako aj dvojbodového Zacka Smitha a dve asistencie Marka Stonea. Čestný úspech Oilers, ktorí prehrali tretíkrát po sebe, zaknihoval až za stavu 0:6 Adam Larsson. Cam Talbot striedal po štyroch inkasovaných góloch z 23 striel, Laurent Brossoit následne chytil šesť zo zvyšných ôsmich pokusov Senators.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. K. Turris, 3. M. Condon (všetci OTT)

Calgary sa vrátilo na víťaznú koľaj, Jágr s prvým bodom

Calgary zareagovalo na domáci debakel 0:6 s Ottawou víťazstvom 5:2 vo Vancouveri. Dougie Hamilton strelil dva góly, vrátane rozdielového v závere druhej tretiny. Jakoba Makströma okrem neho prekonali z 27 striel aj Mark Giordano v oslabení (100. gól v NHL), Travis Hamonic a Johnny Gaudreau v presilovej hre. Mike Smith predviedol 27 zákrokov. Recept na neho našli Derek Dorsett a Brock Boeser. Canucks nevyužili ani jednu zo siedmich presiloviek, vrátane viac ako minútovej o dvoch hráčov a prehrali tretí zápas po sebe. Flames si, naopak, vylepšili sezónnu bilanciu na 4-2. Český veterán Jaromír Jágr si pripísal prvý bod v ich drese v podobe asistencie.

Giordanov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. D. Hamilton, 3. M. Smith (všetci CGY)

Greiss doviedol Islanders k výhre nad bývalým tímom

Thomas Greiss odpovedal na svoje slabšie výkony z prvých zápasov sezóny a so 40 zákrokmi doviedol New York Islanders k víťazstvu 3:1 na ľade San Jose, jeho bývalého tímu. Zlepšil si proti nemu kariérnu bilanciu na 2-1-0. Kevin Labanc ho síce prekonal v piatej minúte v presilovej hre, ale potom zatiahol roletu a najviac sa zaslúžil o druhý dvojbodový zápis newyorského klubu v ročníku. Jeho náprotivok Aaron Dell inkasoval pri prvom tohtosezónnom štarte dvakrát z 22 striel. Prekonali ho Anders Lee a Brock Nelson, ktorého gól bol víťazný. Cal Clutterbuck, ktorý sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii, upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Sharks prehrali tretí zo štyroch duelov v sezóne, všetky doma.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson, 2. T. Greiss, 3. A. Lee (všetci NYI)

Doughty zariadil triumf Kings nad trápaicim sa Buffalom

Drew Doughty prelomil presne dve minúty pred koncom normáleho hracieho času nerozhodný stav a presilovkovým gólom rozhodol o domácej výhre Los Angeles 4:2 nad posledným Buffalom. Kalifornský tím využil všetky tri presilovky v zápase aj zásluhou Tylera Toffoliho a Dustina Browna. Tanner Pearson spečatil triumf Kings strelou do prázdnej brány. Doughty s Toffolim si pripísli aj po asistencii, Alec Martinez dve a Jonathan Quick chytil 23 striel. Prekonali ho Zemgus Girgensons a dvojbodový Jack Eichel. Robin Lehner urobil 26 zákrokov, ale ani on neodvrátil štvrtú bezbodovú prehru Sabres po sebe a piatu od začiatku sezóny (0-4-1). Girgensonsov gól bol pre nich prvý na ľade Kings po 279 minútach a 38 sekundách, teda štyroch prehrách na nulu. Kings bodovali aj vo štvrtom dueli ročníka (3-0-1).

Dougthyho rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. J. Eichel (BUF), 3. J. Quick (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 4:53 0 0 0 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 20:18 1 2 3 3 2 3 3
R. Pánik (CHI) 17:31 0 0 0 0 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies