Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Budaj okradol Hischiera, ale aj tak prehral

V jedenástich pondelkových zápasoch NHL sa predstavila aj dvojica Slovákov. Obaja nebodovali ani nevyhrali, ale Peter Budaj vychytal pri svojom sezónnom debute aspoň bod. Predviedol pritom jeden skvelý zákrok proti aktuálnej draftovej jednotke.

Budajovi premiéra nevyšla, Devils vyhrali 5:4 po nájazdoch

Peter Budaj sa konečne dočkal. V siedmom zápase Lightning zažil sezónnu premiéru. V New Jersey čelil 34 strelám, z ktorých inkasoval štyri góly. Zápas sa rozhodoval až v nájazdoch, v ktorých ho prekonal len Kyle Palmieri. Keďže nikto iný v nich neuspel, Devils sa tešili z výhry 5:4. Palmieri skóroval aj v normálnej hracej dobe, v ktorej Budaja dvakrát prekonal Drew Stafford a raz Brian Gibbons. Cory Schneider pomohol k piatej výhre zo šiestich duelov 33 zákrokmi. Zápas bol ako na hojdačke. Domáci viedli 1:0 a 3:2, no Tampe sa podarilo stav zvrátiť vďaka gólom Vladislava Namestnikova, Ondřeja Paláta v prvej a Nikitu Kučerova a Stevena Stamkosa v druhej tretine. Stamkos zaznamenal aj dve asistencie, rovnako ako Michail Sergačov. Kučerov, ktorý pridal asistenciu, skóroval v každom z prvých siedmich duelov sezóny, čo sa v modernej histórii NHL podarilo len šiestim hráčom a za posledných 30 rokov len Mariovi Lemieuxovi. Lightning prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu.

Skvelý zákrok Budaja proti draftovej jednotke:

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford (NJD), 2. N. Kučerov (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Columbus si predĺžil víťaznú sériu a prepisoval svoju históriu

Päť rôznych strelcov, jedenásť hráčov s bodom a 24 zákrokov Joonasa Korpisala viedli k víťazstvu Columbusu 5:2 vo Winnipegu, ktoré preň bolo štvrtým v sérii. Cam Atkinson, Nick Foligno, Jack Johnson, Lukáš Sedlák a Zach Werenski postupne prekonali Steva Masona z 39 striel. Prví štyria to dokázali v druhej tretine, v ktorej Kyle Connor znižoval stav na 1:2. Joel Armia upravil výsledok v predposlednej minúte zápasu vo vlastnom oslabení, pri vylúčení Marka Daňa za vysokú hokejku. Slovenský útočník odohral 9 minút a 14 sekúnd s bilanciou mínusový bod a jeden stratený puk. Kým Jets majú po prvých šiestich dueloch ročníka bilanciu 3-3-0, Blue Jackets 5-1-0. Vyrovnali tak svoj najlepší úvod sezóny v histórii (2009/10). Mason prehral všetky tri svoje štarty v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno, 2. J. Korpisalo (obaja CBJ), 3. K. Connor (WPG)

Nilsson vynuloval Senators, ktorí hrali už aj s Karlssonom

Thomas Vanek zaznamenal svoj 700. bod v NHL. Bol to gól, ktorým v tretej tretine poistil vedenie Vancouveru na ceste za víťazstvom 3:0 nad Ottawou, v ktorej zostave bol už aj uzdravený kapitán Erik Karlsson. On ani jeho spoluhráči nenašli recept na Andersa Nilssona, ktorý vychytal nulu pri svojom prvom štarte v sezóne. Urobil 32 zákrokov. Do čierneho sa z jeho spoluhráčov trafili aj dvojbodoví Brock Boeser a Alex Burmistrov. Craig Anderson opustil duel s 21 zákrokmi, Karlsson s dvoma mínusovými bodmi, dvoma strelami a dvoma bodyčekmi. Odohral 22 a pol minúty. „Trochu bola tá absencia cítiť, ale celkovo to bolo v poriadku. Odohrali sme dosť dobrý zápas na to, aby som sa vrátil do tempa. Pár vecí však ešte potrebujem doladiť,“ poznamenal.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. A. Nilsson, 3. A. Burmistrov (všetci VAN)

Malkin rozhodol o výhre Penguins nad trápiacim sa New Yorkom

Rangers sa nedočkali morálneho víťazstva, ale proti Penguins získali aspoň bod. Šampión však duel vyhral 5:4 po predĺžení, v ktorom skóroval štvorbodový Jevgenij Malkin. Kľúčový bol aj gól Sidneyho Crosbyho, ktorý v poslednej minúte normálnej hracej doby vynútil nadstavený čas. K výhre prispeli gólmi aj Patric Hörnqvist, Carl Hagelin a Phil Kessel, ktorý pridal dve asistencie. Obaja brankári, Matt Murray i Henrik Lundqvist, urobili 28 zákrokov. Murrayho prekonali David Desharnais, Pavel Bučnevič, J.T. Miller a Michael Grabner. New York prehral štvrtý zápas po sebe. Pittsburghu sa do zostavy vrátil obranca Ian Cole.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. P. Kessel (PIT), 3. J. Miller (NYR)

Neuvirth doviedol Flyers k výhre nad Panthers

Český brankár Michael Neuvirth predviedol 40 zápasov a ako prvá hviezda duelu doviedol Philadelphiu k výhre 5:1 nad Floridou. „V úvode som urobil pár veľkých zákrokov, ale potom hrali chlapci predo mnou veľmi dobre,“ poznamenal po zápase. Čisté konto mu zničil až Jamie McGinn presilovkovým gólom v 57. minúte. Roberta Luonga z 38 striel prekonali Sean Couturier, Shayne Gostisbehere, Claude Giroux a Dale Weise, všetci v druhej tretine. Valtteri Filppula strelil piaty gól Flyers do prázdnej brány. Svoj debut v NHL zažil Owen Tippett, ktorého Panthers draftovali v tomto roku z desiateho miesta.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth, 2. S. Gostisbehere, 3. C. Giroux (všetci PHI)

Andersen vynuloval Capitals, Brown duel rozhodol

Connor Brown poskočil zo štvrtého útoku do tretieho a trénerovi sa odvďačil gólom, ktorým rozhodol o výhre Toronta 2:0 nad Washingtonom. Frederik Andersen zneškodnil všetkých 30 striel, Nazem Kadri spečatil víťazstvo gólom do prázdnej brány a Morgan Rielly si pripísal dve prihrávky. Capitals mali tiež v bráne oporu, keď Braden Holtby predviedol 28 zákrokov. Od zranenia Matta Niskanena však tím z hlavného mesta USA prehral druhý zápas po sebe. Maple Leafs majú za sebou, naopak, dve výhry.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. B. Holtby (WSH), 3. C. Brown (TOR)

Nashville si udržal domácu neporaziteľnosť

Neúspešný tohtoročný finalista Stanley Cupu vyhral aj svoj tretí domáci zápas v sezóne, keď zdolal Colorado 4:1. Nathan MacKinnon síce otvoril skóre v úvode druhej tretiny v presilovej hre, ale Pekka Rinne viac gólov z 21 striel neinkasoval. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili dvojbodoví Viktor Arvidsson s Romanom Josim, Colton Sissons a Austin Watson. Filip Forsberg a Alexej Jemelin dvakrát asistovali. Semion Varlamov opustil duel s 30 zákrokmi. Josi sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii a Forsberg si pripísal 200. bod v NHL. Predators zdolali Avalanche siedmykrát po sebe od 28. marca 2016.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. R. Josi, 3. A. Jemelin (všetci NSH)

Arizona je stále bez víťazstva

Adin Hill zastavil pri svojom debute v NHL 31 z 33 striel, ale ani on nezabránil predĺženiu nepriaznivej série Arizony. Tá prehrala aj tretí zápas vonku a celkovo šiesty v sezóne (0-5-1), tentoraz pomerom 1:3 v Dallase. S jediným bodom je na dne ligovej tabuľky. O tretí domáci triumf Stars v sérii sa postarali dvojbodoví Radek Faksa a Dan Hamhuis, Alex Radulov ho spečatil strelou do prázdnej brány a Ben Bishop k nemu prispel s 27 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jason Demers, ktorý znižoval stav na 1:2 z pohľadu Coyotes. Oliver Ekman-Larsson odohral svoj 500. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. R. Faksa (DAL), 2. A. Hill (ARI), 3. B. Bishop (DAL)

Edmonton prehral štvrtý zápas po sebe

Edmontonu sa po otváracom triumfe v sezóne nedarí a ukázal to aj v domácom súboji s Carolinou. Na strely vyhral 51:21, no na góly prehral 3:5 a nebodoval vo štvrtom dueli po sebe. Najvýraznejšie k tomu prispel Jordan Staal, ktorý strelil víťazný gól v oslabení a pridal tri asistencie. Bol to jeho štvrtý štvorbodový zápis v kariére. Teuvo Teräväinen otvoril skóre už po 20 sekundách hry a v piatej minúte sa presadil opäť, Elias Lindholm posielal Hurricanes už do vedenia 3:0 a Jaccob Slavin dal gólovú bodku za zápasom. Justin Faulk s Justinom Williamsom dvakrát asistovali a Cam Ward sa zaskvel 48 zákrokmi. Prekonali ho Mark Letestu a dvojdobový Ryan Strome v presilovkách, ako aj Milan Lucic. V bráne Oilers odchytal celý duel Laurent Brossoit.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. R. Strome (EDM), 3. T. Teräväinen (CAR)

Vegas opäť prepísalo ligovú históriu

Nováčik NHL z Las Vegas prišiel o trojgólový náskok, ale napokon zvíťazil doma nad vzdorujúcim Buffalom 5:4. Rozhodol o tom 68 sekúnd pred koncom predĺženia dvojgólový David Perron. Golden Knights sa tak stali len druhým tímom v celej histórii NHL, ktorý odštartoval svoj premiérový ročník s bilanciou 5-1-0. Prvým bol Montreal v sezóne 1917/18. Domáci viedli už 4:1 aj vďaka gólom Alexa Tucha, Oscara Lindberga a dvojbodového Reillyho Smitha, no dvojgólový Ryan O´Reilly, Sam Reinhart a trojbodový Evander Kane vyrovnali stav v posledných desiatich minútach tretej tretiny. Kane vynútil predĺženie deväť sekúnd pred koncom. Jason Pominville s Jackom Eichelom a na druhej strane James Neal si tiež pripísali po dve asistencie. Malcolm Subban predviedol 30 zákrokov, Chad Johnson o štyri menej. Sabres využili tri presilovky, ale prehrali šiesty duel zo siedmich v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. A. Tuch, 3. D. Perron (všetci VGK)

Sharks doma opäť zdolali Montreal, Couture štvorbodový

Súboj tímov so slabším vstupom do sezóny zvládlo lepšie domáce San Jose, ktoré zdolalo trápiaci sa Montreal 5:2. Vďačiť za to môže najmä Loganovi Coutureovi, ktorý strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. Ten rozdielový vsietil v presilovej hre Tomáš Hertl, skórovali aj dvojbodoví Joe Pavelski a Joe Thornton, ktorý spečatil triumf strelou do prázdnej brány. V nej stál predtým Carey Price, ktorý inkasoval štyrikrát z 34 striel. Martin Jones pomohol k výhre 28 zákrokmi a prekonali ho Jonathan Drouin so Shea Weberom. Canadiens prehrali piaty duel po sebe od úvodného triumfu, Sharks vyhrali len druhý z piatich. Kalifornský tím však zdolal ten kanadský už v 11. domácom zápase po sebe od 12. marca 2001. Doma s ním naposledy prehral 23. novembra 1999.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. M. Jones, 3. T. Hertl (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 30/34 (88,2 %)
M. Daňo (WPG) 9:14 0 0 0 -1 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies