Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar hviezdou duelu, skóroval dvakrát

Jediný slovenský zástupca v piatkovej noci NHL nás potešil. Tomáš Tatar strelil dva góly, aby pomohol získať Detroitu bod. Z výhry však radosť nakoniec nemal. Hralo sa aj ďalších päť zápasov. Canadiens opäť prehrali.

Tatar zaistil Detroitu bod, Ovečkin skóroval v predĺžení

Slovenský útočník Tomáš Tatar potvrdil, že rád strieľa góly v sériách. Po tom, čo v predošlom zápase prelomil strelecké suchoty, sa tentokrát presadil dvakrát. V tretej tretine zvrátil stav z 1:2 na 3:2, no Petr Mrázek kapituloval minútu pred koncom a v predĺžení Alex Ovečkin svojím 10. gólom v sezóne rozhodol o výhre Washingtonu 4:3. Napravil tak chybu, ktorá viedla k prvému gólu súpera. Bol to jeho 20. gól v predĺžení v kariére, čo je nový rekord NHL. Nadstavený čas vynútil počas presilovky T.J. Oshie, skórovali aj Andre Burakovsky a Jay Beagle v oslabení. Braden Holtby urobil 34 zákrokov a prekonal ho aj Darren Helm (v oslabení). Mrázek opustil duel s 37 zákrokmi ako tretia hviezda duelu. Druhou bol Tatar, ktorý odohral necelých 17 minút a pripísal si aj plusový bod a šesť striel na bránu. Jeho tím prehral po veľmi dobrom vstupe do sezóny tretí duel po sebe. „Prehrali sme tri zápasy po sebe, ale nemôžeme povedať, že sme hrali zle,“ poznamenal kapitán Henrik Zetterberg.

Tatarov 2. a 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. T. Tatar (DET), 3. P. Mrázek (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Sabres neudržali dvakrát vedenie a podľahli Canucks

Buffalo dvakrát v zápase viedlo, ale i tak nakoniec prehralo s Vancouverom, ktorý bol v akcii aj vo štvrtok, pomerom 2:4. Hrdinom Canucks bol Derek Dorsett, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. Daniel Sedin po kontroverznom ofsajd „challenge“ a Markus Granlund sa tiež zapísali do streleckej listiny, Brandon Sutter zaznamenal dve asistencie, Jacob Markström 15 zákrokov. Jack Eichel a Justin Bailey posielali Sabres dvakrát do vedenia, Chad Johnson kapituloval trikrát zo 40 striel. Buffalo má teraz bilanciu 1-5-2, čo je jeho najhorší štart od neslávne známej sezóny 2014/15, v ktorej tiež v prvých ôsmich dueloch vyhralo len raz (1-7-0).

Hviezdy duelu: 1. D. Dorsett (VAN), 2. D. Sedin (VAN), 3. Ch. Johnson (BUF)

Jones vychytal nulu, Sharks uspeli v New Jersey

San Jose malo nepresvedčivý vstup do sezóny (2-3-0), ale v prvom zápase vonku sa mu darilo. Martin Jones zneškodnil všetkých 28 striel, aby vychytal prvé čisté konto v sezóne a 16. v kariére. Sharks vďaka tomu uspeli v New Jersey pomerom 3:0. „Na cestu sme boli pripravení. Tradične sme vonku dobrým tímom. Bolo fajn opäť vycestovať na trip,“ povedal tréner Pete DeBoer, z ktorého zverencov skórovali Melker Karlsson, Joe Pavelski a Joonas Donskoi. Joe Thornton si pripísal asistenciu a s 1395 bodmi sa dostal pred Luca Robitaillea na 21. miesto historického bodovania. V bráne Devils stál Keith Kinkaid, ktorý zastavil 30 striel. Jeho tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu a bolo vidieť, že mal v nohách štvrtkový duel.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. J. Braun, 3. M. Karlsson (všetci SJS)

Sheary rozhodol o výhre Penguins nad Panthers

Florida prišla o dvojgólové vedenie, a hoci v tretej tretine vyrovnala stav, nakoniec prišla aj o oba body a brankára. Doma podľahla Pittsburghu 3:4. Po góloch Jamieho McGinna a Aleksandera Barkova sa v druhej tretine presadili hosťujúci Jevgenij Malkin, Carter Rowney a Sidney Crosby. Na 3:3 vyrovnal stav v tretej tretine svojím prvým gólom v NHL MacKenzie Weegar, no v 58. minúte využili Penguins tretiu presilovku v zápase a o výhre rozhodol Conor Sheary. Matt Murray pomohol k predĺženiu víťaznej série na tri duely 28 zákrokmi. „Nemali sme začiatok, aký sme chceli, ale odpovedali sme správnym spôsobom. A to sa mi na tomto mužstve vždy páči,“ poznamenal tréner Mike Sullivan. Panthers nie len prehrali tretí zápas po sebe, ale prišli aj o Roberta Luonga, ktorý sa zranil v tretej tretine, po tom, čo zastavil 33 z 36 striel. James Reimer vo zvyšku zápasu kryl 11 striel z 12.


Hviezdy duelu: 1. C. Sheary (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. M. Weegar (FLA)

Wheeler rozhodol o výhre nad Wild 200. gólom v kariére

Blake Wheeler strelil svoj 200. gól v kariére, aby rozhodol o výhre Winnipegu 4:3 nad Minnesotou. Išlo zároveň o 600. výhru v kariére trénera Paula Mauricea. Patrik Laine strelil dva presilovkové góly, Nikolaj Ehlers pridal svoj šiesty v sezóne a dve asistencie zaznamenali Dustin Byfuglien a Mark Scheifele. Connora Helebuycka prekonali z 28 striel Mikko Koivu, Mike Reilly a Chris Stewart, kým Jason Zucker zaregistroval dve asistencie a Devan Dubnyk 26 zákrokov. Wild hrali prvý zápas od soboty.

Wheelerov 200. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. P. Laine (WPG), 3. J. Zucker (MIN)

Gibson, Grant doviedli Ducks k výhre nad biednym Montrealom

Mizéria Montrealu sa v piatok prehĺbila. Napriek 30 strelám v druhej tretine (klubový rekord) a 51 strelám v celom zápase dokázal prehrať s Anaheimom 2:6, aby si pripísal už siedmu prehru po sebe! Ducks pokorili Careyho Pricea trikrát v prvej i tretej tretine. Derek Grant strelil svoje prvé dva góly v NHL, Dennis Rasmussen, Antoine Vermette, Brandon Montour a Chris Wagner tiež prekonali niekdajšieho držiteľa Hartovej trofeje, ktorý čelil 45 strelám. John Gibson sa stal prvou hviezdou zápasu, keď urobil 49 zákrokov, o dva menej ako je jeho rekord. S 28 zákrokmi v druhej tretine o štyri vylepšil klubový rekord. V druhej tretine mal roboty nad hlavu, no i tak obstál veľmi dobre. Prekonali ho len Paul Byron a v presilovke Brendan Gallagher. Canadiens zažívajú najhorší vstup do sezóny od roku 1941. Zápas nedohrali pre zranenia domáci Cam Fowler a hosťujúci Aleš Hemský.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. D. Grant, 3. K. Bieksa (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:44 2 0 2 +1 0 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies