Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik skóroval pri výhre Chicaga

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali dvaja Slováci. Kým Zdeno Chára nebodoval pri prehre Bostonu, Richard Pánik pomohol gólom k výhre Chicaga. Logan Couture zo San Jose zaznamenal hetrik.

Pánik prispel gólom k výhre nad poslednou Arizonou

Richard Pánik strelil v deviatej minúte zápasu na ľade Arizony svoj piaty gól v sezóne, keď vyrovnával stav na 1:1 v presilovej hre už 61 sekúnd po otváracom zásahu Christiana Fischera. Pomohol ním Chicagu k víťazstvu 4:2 a ukončeniu krátkej série dvoch prehier. Rozhodol o tom Lance Bouma, ktorý prelomil nerozhodný stav v 56. minúte. Skóroval aj Patrick Kane a Tommy Wingels upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Spolu s Boumom pridali ku gólu asistenciu, Jonathan Toews a Duncan Keith ich nazbierali dve. Coreyho Crawforda prekonal z 29 striel domácich hráčov už iba Clayton Keller, ktorý je so šiestimi gólmi najlepším nováčikom súťaže. Louis Domingue čelil 28 strelám, vrátane troch od Pánika. Slovenský útočník odohral 14 a trištvrte minúty aj s menším trestom za sekanie, bodyčekom a blokom. Coyotes prehrali všetkých osem duelov od začiatku sezóny, čo je ich nový negatívny klubový rekord. S Chicagom prehrali siedmykrát po sebe a v normálnom hracom čase ho nezdolali od 7. februára 2014.

Pánikov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Bouma (CHI), 2. C. Keller (ARI), 3. P. Kane (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Chárovci premárnili dvakrát trojgólové vedenie, podľahli Sabres

Ryan O’Reilly skóroval v tretej minúte nadstaveného času a Buffalo vyhralo druhý zápas v sezóne, keď dokázalo zmazať trojgólové vedenie Bostonu a poraziť ho pomerom 5:4. „Hovorili sme o tom, že keď budeme hrať celých 60 minút, tak výsledky prídu. Páčil sa mi ten záver. Je to len jedno víťazstvo, ale máme teraz na čom stavať,“ povedal tréner Phil Housley. Jack Eichel, ktorý v minulosti hrával za Bostonskú univerzitu, skóroval, podobne ako Jason Pominville, Benoit Pouliot a Evander Kane. Robin Lehner čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali David Pastrňák a Brad Marchand. Obaja strelili po dva góly. Anton Chudobin opustil duel s 37 zákrokmi a kapitán Zdeno Chára s troma strelami a štyrmi bodyčekmi. Odohral 26 minút, najviac spomedzi „Medveďov“. Viac odohrali už len hosťujúci Scandella a Ristolainen.

O´Reillyho rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (BUF), 2. B. Marchand (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)

Senators vládnu Ontáriu: Zdolali Maple Leafs

Bitka o Ontário sa hrala v Ottawe, kde na radosť domácich divákov uspeli Senators pomerom 6:3. Významne sa pod výhru podpísali Derick Brassard a Mark Stone, ktorí zaznamenali po dva góly a asistenciu. Nate Thompson a Ryan Dzingel tiež skórovali, Craig Anderson zastavil 28 striel a Senators bodovali v siedmom z ôsmich duelov (4-1-3). Doma vyhrali premiérovo, ale radosť z triumfu prekryl smútok zo zranenia Bobbyho Ryana. O góly Maple Leafs sa postarali James van Riemsdyk, Auston Matthews a William Nylander. Frederik Andersen urobil 29 zákrokov. Jeho tím prehral vonku prvýkrát po troch úspešných dueloch.


Hviezdy duelu: 1. D. Brassard, 2. M. Stone, 3. N. Thompson (všetci OTT)

Stamkos a Kučerov nasmerovali Blesky k výhre 7:1 nad majstrom

Steven Stamkos a Nikita Kučerov predĺžili svoje bodové série od štartu sezóny na deväť zápasov a Tampa Bay porazila šampióna z Pittsburghu hladko 7:1. Stamkos zaznamenal gól a tri asistencie, Kučerov dva góly a asistenciu. Deväťzápasovou bodovou sériou naposledy odštartovali sezónu dvaja spoluhráči v ročníku 2001/02 – Pavol Demitra a Doug Weight zo St. Louis. Skórovali aj Yanni Gourde, Brayden Point, Anton Stralman a Michail Sergačov. Andrej Vasilevskij urobil 28 zákrokov a bol blízko k druhej nule po sebe. Necelé dve minúty pred koncom ho prekonal Jake Guentzel. Náhradný brankár Penguins, Antti Niemi, zastavil 25 striel a zhoršil si svoju bilanciu na 0-3. Tímu sa zranil pri blokovaní strely Carter Rowney.


Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. A. Vasilevskij, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Rangers ukončili sériu prehier, Lundqvist prepisoval históriu

Vydarená prvá tretina naštartovala New York Rangers k jeho druhému víťazstvu v sezóne, ktorým ukončil sériu štyroch prehier doma a piatich celkovo. Jesper Fast a Chris Kreider v presilovej hre vybudovali náskok 2:0, ktorý v úvode druhej tretiny skresal Mattias Ekholm. Kevin Hayes, ktorý predtým prihrával na otvárací gól, však obnovil dvojgólové vedenie a napokon rozhodol o výhre 4:2 nad Nashville. Filip Forsberg, ktorý tiež pridal asistenciu, ešte zdramatizoval duel, ale Jimmy Vesey ho uzavrel strelou do prázdnej brány. V tej domácej stál Henrik Lundqvist, ktorý predviedol 23 zákrokov a so 407. triumfom v kariére sa vyrovnal Glennovi Hallovi na deviatom mieste histórie NHL. Jeho náprotivok Juuse Saros čelil pri svojom druhom štarte v ročníku spolu iba 14 strelám, z toho deviatim v prvej tretine. Predators nebodovali prvýkrát po piatich dueloch, Rangers získali aspoň bod v treťom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes, 2. H. Lundqvist (obaja NYR), 3. F. Forsberg (NSH)

Simmonds zariadil triumf Flyers nad Oilers

Wayne Simmonds prelomil v 58. minúte nerozhodný stav a rozhodol o domácom triumfe Philadelphie 2:1 nad Edmontonom. Bol to jeho štvrtý víťazný gól v ôsmom zápase sezóny, pričom v tej minulej ich toľko strelil v 82 dueloch. Už vo štvrtej minúte prihral kapitánovi Claudeovi Girouxovi na úvodný gól v presilovej hre, no Patrick Maroon v druhej tretine vyrovnal skóre. Brian Elliott však viackrát neinkasoval a 23 zákrokmi prispel k tretej výhre Flyers v posledných štyroch dueloch, všetkých v rámci prvej domácej série v sezóne. Cam Talbot zastavil 22 striel. Oilers sa stále nerozbehli a prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Od začiatku ročníka zvíťazili aj bodovali len dvakrát. Shayne Gostisbehere vyrovnal klubový rekord obrancu s 11 bodmi (1+10) v prvých ôsmich dueloch sezóny. Napodobnil tým Marka Howea (1985/86).

Simmondsov víťazný gól v závere zápasu:

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds, 2. C. Giroux (obaja PHI), 3. P. Maroon (EDM)

Sharks nepomohol ani hetrik. Islanders ich zdolali 5:3

Anders Lee strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Islanders k domácej výhre 5:3 nad San Jose. John Tavares, ktorý ukončil päťzápasové strelecké suchoty, zaznamenal gól a dve asistencie, Josh Bailey a Andrew Ladd sa tiež trafili do čierneho. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Thomas Greiss, ktorý kryl 28 striel. Recept na neho našiel len jeden muž – Logan Couture strelil hetrik. Aaron Dell skončil zápas s 18 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. L. Couture (SJS), 3. J. Bailey (NYI)

Reimer doviedol Panthers k výhre nad Capitals

James Reimer zneškodnil pri absencii Roberta Luonga 41 striel a pomohol Floride ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Vo Washingtone Panthers uspeli pomerom 4:1, keď sa do streleckej listiny zapísali Jevgenij Dadonov, Vincent Trocheck, Aleksander Barkov a Connor Brickley. Prví traja si pripísali aj asistenciu. Čestný úspech Capitals zaznamenal Christian Djoos, Philipp Grubauer inkasoval tri góly z 22 striel. Barkov totiž uzatváral skóre strelou do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (FLA), 2. E. Dadonov (FLA), 3. Ch. Djoos (WSH)

Kopitar rozhodol o výhre Kings nad Blue Jackets

Anže Kopitar prelomil nerozhodný stav dve a štvrť minúty pred koncom svojím druhým gólom v zápase a tretím bodom, aby rozhodol o výhre Los Angeles 6:4 nad domácim Columbusom. Dustin Brown zaznamenal gól a tri asistencie, Jake Muzzin gól a dve asistencie a Kings zostali jediným tímom bez prehry v normálnom hracom čase. K vylepšeniu bilancie na 6-0-1, čo je najlepší vstup do sezóny v klubovej histórii, pomohli gólmi aj Trevor Lewis a Drew Doughty. Jonathan Quick zastavil 32 striel a pokorili ho Nick Foligno, Oliver Bjorkstrand, Matt Calvert a Sonny Milano. Sergej Bobrobskij urobil 26 zákrokov.

Kopitarov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. D. Brown (LAK), 3. N. Foligno (CBJ)

Dallas si predĺžil víťaznú sériu

Tyler Pitlick strelil prvýkrát v kariére dva góly, vrátane víťazného a Dallas zdolal doma Carolinu 4:3. Zaznamenal tak štvrté víťazstvo v sérii po prvý raz od sezóny 2015/16. Domáci viedli po polovici zápasu už 4:0, keď sa strelecky presadili aj Jamie Benn a Tyler Seguin. Radek Faksa prihrával Pitlickovi na oba jeho góly a Ben Bishop kryl 36 striel. Ešte v závere druhej tretiny ho prekonal Jeff Skinner, ktorý neskôr pridal druhý gól. Jordan Staal dokonca v 56. minúte znížil stav už na 3:4, ale na viac sa Hurricanes nezmohli. Scott Darling v ich bráne urobil 22 zákrokov a Brock McGinn dvakrát asistoval. Štvorzápasový výjazd ukončili s bilanciou 2-2-0.

Hviezdy duelu: 1. T. Pitlick (DAL), 2. J. Skinner (CAR), 3. R. Faksa (DAL)

Wild uspeli v Calgary, Jágr sa zranil

Ryan Suter naštartoval v strede tretej tretiny víťazný obrat Minnesoty vyrovnávajúcim gólom na 2:2. Pridal k nemu dve asistencie, vrátane tej pri rozdielovom presnom zásahu Jareda Spurgeona o minútu a pol neskôr. Najmä vďaka jeho trom bodom a 35 zákrokom Alexa Stalocka ukončili Wild krátku sériu dvoch prehier triumfom 4:2 v Calgary. Chris Stewart otvoril skóre v presilovej hre a Daniel Winnik ho uzavrel strelou do prádznej brány. Sean Monahan a Kris Versteeg v presilovke otočili stav z 0:1 na 2:1 za 71 sekúnd na prelome prvej a druhej tretiny. Mike Smith predviedol 28 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre Flames po sebe a tretej v ostatných štyroch dueloch. Navyše, prišli pri nej o zraneného Jaromíra Jágra, ktorý sa s 1924 odohranými zápasmi (vrátane play-off) vyrovnal Gordiemu Howeovi na druhom mieste ligovej histórie. Stewart sa stal tretím hráčom klubovej histórie, ktorý bodoval v každom z prvých šiestich duelov sezóny. Napodobnil Pavla Demitru a Andrewa Brunettea.


Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. S. Monahan (CGY), 3. Ch. Stewart (MIN)

Vegas ďalšou výhrou opäť prepísalo históriu

William Karlsson skóroval 24 sekúnd pred koncom predĺženia a rozhodol o domácej výhre Las Vegas 3:2 nad St. Louis. Pre nováčika NHL bola už treťou v sérii a šiestou v prvých siedmich zápasoch jeho histórie. To sa pred ním žiadnemu novému tímu v súťaži nepodarilo. Blues v prvej tretine prestrieľali súpera pomerom 18:4, ale Malcolma Subbana v nej prekonal iba Magnus Pääjärvi. Golden Knights v druhej časti hry otočili stav presilovkovými gólmi Reillyho Smitha a Colina Millera. Alex Pietrangelo vynútil predĺženie v 55. minúte, keď prekonal už striedajúceho Oscara Danska. Ten zastavil pri svojom debute v NHL10 z 11 striel, Subban pred zranením 37 z predošlých 38. Všetci traja strelci Vegas pridali po asistencii, Smith dokonca dve. Blues zasypali súpera 49 strelami, no napriek tomu ukončili krátku sériu dvoch výhier. Jake Allen opustil duel s 19 zákrokmi.


Karlssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. M. Subban (obaja VGK), 3. A. Pietrangelo (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 26:06 0 0 0 0 0 3 4
R. Pánik (CHI) 14:43 1 0 1 0 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies