Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák prišiel o sériu výhier, Tatar opäť nebodoval

Vo štvrtok sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj so trojicou Slovákov. Ako jediný sa tešil z výhry Zdeno Chára. Jaroslavovi Halákovi sa skončila víťazná séria, kým Tomáš Tatar si predĺžil bodové suchoty.

Boston predĺžil sériu prehier Vegas na tri zápasy

Sean Kuraly svojím prvým gólom v základnej časti NHL rozhodol v tretej tretine o tesnom víťazstve Bostonu 2:1 nad Vegas. Do čierneho sa zapísal aj Riley Nash a Tuukka Rask zneškodnil 28 striel. Ako jediný na neho našiel recept Cody Eakin, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Maxime Lagace opustil duel s 26 zákrokmi. Slovenský obranca Zdeno Chára ho ohrozil dvoma strelami. V zápase odohral 25 a štvrť minúty ako najvyťažovanejší hráč na oboch stranách. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi a dvoma blokmi. Vegas začalo šesťzápasový výjazd troma prehrami po sebe. Oba góly Bruins padli z dorážok.

Hviezdy duelu: 1. S. Kuraly, 2. T. Rask, 3. T. Krug (všetci BOS)

Halák ďalšiu výhru nevychytal, Capitals vyťažili z minima maximum

Víťazná séria Jaroslava Haláka sa skončila vo Washingtone. Slovenský brankár čelil iba 19 strelám a Islanders vyslali na Bradena Holtbyho 38 striel, ale napriek tomu sa z výhry 4:3 tešili Capitals. Tí v zápase trikrát viedli predtým, ako strelil víťazný gól v 57. minúte Lars Ellers. Bol to jeho druhý gól v zápase. Haláka prekonali aj Taylor Chorney a Alex Chiasson. O góly newyorského tímu sa postarali John Tavares a dvojgólový Anders Lee. Holtby predviedol v tretej tretine 15 zákrokov. „Dnes sme mali vyhrať. Vyzeralo to tak, že sme si to zaslúžili. Bojovali sme. V tretej tretine sme im umožnili len dve strely. Je to sklamanie,“ lamentoval tréner Islanders Doug Weight. Tavares odohral svoj 600. duel v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. L. Eller (WSH), 2. A. Lee (NYI), 3. J. Carlson (WSH)

Senators zareagovali na trpkú prehru výhrou nad Wings

Tomáš Tatar ani Detroit vo štvrtok svoje ciele nesplnili. Slovenský útočník neukončil bodové suchoty a jeho tím nenatiahol víťaznú sériu na tri zápasy. Ottawa totiž ukázala, že aj doma vie vyhrať. Craig Anderson urobil 24 zákrokov a Mark Stone zaznamenal gól a asistenciu, aby Senators uspeli pomerom 3:1 a odrazili sa od poslednej prehry 3:8 s Montrealom. Do čierneho sa trafil aj Alex Burrows, gól do prázdnej brány pridal Nate Thompson. O jediný gól Red Wings sa postaral Anthony Mantha, Jimmy Howard kryl 27 striel. Tatar odohral 16 a štvrť minúty s troma streleckými pokusmi. Dve minúty si odsedel aj na trestnej lavici. Do zostavy Ottawy sa po trojzápasovej absencii vrátil Kyle Turris.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. C. Anderson, 3. E. Karlsson (všetci OTT)

Miller, Lundqvist doviedli Rangers k výhre nad Lightning

Rangers hrali odhodlane od úvodného vhadzovania a výsledok ukázal, že keď sa chce, tak sa dá uspieť aj proti najlepšiemu tímu NHL. J.T. Miller skóroval v predĺžení, Henrik Lundqvist zneškodnil 27 striel a New York vyhral na ľade Tampy 2:1. V normálnom hracom čase skóroval Chris Kreider, ktorý v prvej tretine otváral skóre. Stav vyrovnal v druhej tretine Yanni Gourde. Stamkos, Kučerov ani Namestnikov nebodovali. Andrej Vasilevslij opustil duel s 33 zákrokmi a prišiel o deväťzápasovú víťaznú šnúru. „Vďaka nemu sme získali aspoň bod,“ povedal tréner Jon Cooper.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. J. Miller (NYR)

Bjorkstrand rozhodol o výhre Columbusu nad Floridou

Oliver Bjorkstrand strelil dva góly, vrátane víťazného, dvojgólový skončil aj Josh Anderson a Columbus porazil Floridu 7:3. Boone Jenner, Tyler Motte a Markus Hännikäinen tiež skórovali, Sergej Bobrovskij urobil 31 zákrokov a Blue Jackets sa konečne darilo aj v presilovkách. K ôsmej výhre z posledných 11 zápasov pomohli aj dve využité početné prevahy. Z hráčov Panthers sa presadili Ian McCoshen, Mark Pysyk a Vincent Trocheck, ktorý pridal aj dve asistencie. James Reimer inkasoval štyri góly z 19 striel predtým, ako ho nahradil Anttim Niemi. Ten zastavil 18 striel.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. J. Anderson (CBJ), 3. V. Trocheck (FLA)

Neuvirth shutoutom ukončil víťaznú sériu Blues

Michal Neuvirth zastavil všetkých 33 striel pri svojom prvom čistom konte od 7. novembra 2015 a 11. v kariére, čím doviedol Philadelphiu k víťazstvu 2:0 v St. Louis. Rozhodol o ňom Brandon Manning, ktorý otvoril skóre po 38 sekundách druhej tretiny. Claude Giroux, ktorý asistoval pri víťaznom góle, spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Sean Couturier prihral na oba góly Flyers, ktorí ukončili sériu výhier Blues na štyroch zápasoch a bodovú na siedmich. Ako prvý tím uspeli v tejto sezóne v Scottrade Center. Jake Allen opustil duel s 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (PHI), 2. J. Allen (STL), 3. B. Manning (PHI)

Scheifele strelil hetrik, Jets opäť zvíťazili

Mark Scheifele zaznamenal svoj druhý hetrik v NHL, ktorým pomohol Winnipegu k domácej výhre 5:2 nad Dallasom. Bola preň treťou v sérii a znamenala predĺženie tej bodovej na šesť zápasov. Scheifele otvoril skóre v strede prvej tretiny v presilovke a zvyšné dva góly pridal v tretej tretine, posledný do prázdnej brány. Patrik Laine ukončil štvorzápasové strelecké suchoty a Tyler Myers posielal Jets v presilovke už do vedenia 3:0. Alex Radulov a Mattias Janmark znížili stav na 2:3, no Stars napokon ukončili krátku sériu dvoch výhier. Blake Wheeler nazbieral tri asistencie a Connor Hellebuyck predviedol 21 zákrokov, pričom stále neprehral v normálnom hracom čase (7-0-1). Ben Bishop opustil duel s 22 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. P. Laine (obaja WPG), 3. A. Radulov (DAL)

Minnesota si poradila s Montrealom

Šesť rôznych strelcov a 28 zákrokov Devana Dubnyka viedlo k domácemu víťazstvu Minnesoty 6:3 nad Montrealom, tretiemu v ostatných štyroch zápasoch. Matt Cullen, Nino Niederreiter a Tyler Ennis (100. gól v NHL) vybudovali už v prvej tretine náskok 3:0, Ryan Suter strelil napokon rozdielový gól na 4:0. Jared Spurgeon využil presilovku a Marcus Foligno trafil prázdnu bránu hostí. Cullen, ktorý odohral 1 500. duel v NHL (vrátane play-off) v deň svojich 41. narodenín, pridal aj asistenciu, kým Matt Dumba, Mikael Granlund a Mikko Koivu ich získali dve. Carey Price inkasoval päťkrát z 26 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali dvakrát Brendan Gallagher a raz Andrew Shaw. Canadiens nedokázali vyhrať prvýkrát v sezóne tri zápasy po sebe.

Dva góly Wild za 10 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu, 2. J. Brodin, 3. M. Dumba (všetci MIN)

Varlamov doviedol Colorado k výhre s 57 zákrokmi

Semion Varlamov podal svoj najlepší výkon v kariére a druhý najlepší v klubovej histórii, keď zastavil 57 striel pri domácom triumfe Colorada 5:3 nad Carolinou. V tretej tretine kryl všetkých 22 striel, spolu ich na neho smerovalo až 60. Jeho náprotivok Cam Ward pritom čelil iba 27 strelám, ale inkasoval päťkrát. Carl Söderberg a Patrik Nemeth odpovedali na vedúci gól Victora Raska, po góle Eliasa Lindholma na 2:2 však skórovali Blake Comeau, Gabriel Landeskog a Mikko Rantanen v presilovej hre. Nathan MacKinnon dvakrát asistoval pri tretej domácej výhre Avalanche po sebe. Nemeth strelil svoj prvý gól až v 118. zápase v NHL. Varlamova prekonal ešte Derek Ryan, ktorý v závere upravil výsledok. Hurricanes prehrali tretí duel v sérii.


Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. P. Nemeth, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Calgary zdolalo obhajcu titulu po predĺžení

Mark Giordano skóroval v tretej minúte nadstaveného času a rozhodol o domácom víťazstve Calgary 2:1 nad Pittsburghom. So šiestimi gólmi v predĺžení zlepšil vlastný klubový rekord. Prvý gól zápasu strelil až v 56. minúte v presilovej hre Sean Monahan, ale Patric Hörnqvist vynútil predĺženie 72 sekúnd pred koncom. Mike Smith prispel k druhej domácej výhre Flames po sebe 43 zákrokmi, kým Tristan Jarry ich pri svojom prvom štarte v sezóne urobil 32. Kanadský tím si vylepšil bilanciu na 2-1-0 v rámci aktuálnej sedemzápasovej domácej série. Penguins prehrali tretí duel z posledných štyroch.

Giordanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. S. Monahan (obaja CGY), 3. T. Jarry (PIT)

Buffalo vyhralo gólovú prestrelku v Arizone

Benoit Pouliot strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu pri výhre Buffala 5:4 na ľade beznádejne poslednej Arizony. Oliver Ekman-Larsson síce poslal domácich do vedenia, ale Kyle Okoposo vyrovnal stav v poslednej sekunde prvej tretiny. Potom Sabres piatimi gólmi po sebe rozhodli o svojom štvrtom triumfe v sezóne a odlepili sa od dna konferencie. Okrem Pouliota skórovali aj Seth Griffith a Evander Kane v oslabení. Ryan O´Reilly dvakrát asistoval a Robin Lehner chytil 25 striel. Prekonali ho aj Zac Rinaldo, Nick Cousins a Christian Dvorak, ktorí troma gólmi skorigovali 13. prehru Coyotes zo 14 duelov v ročníku. Jason Demers získal dve asistencie a Max Domi dosiahol 100. bod v NHL najrýchlejšie v klubovej histórii (154 zápasov). Antti Raanta urobil pri návrate do akcie 26 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. B. Pouliot, 2. K. Okposo (obaja BUF), 3. Z. Rinaldo (ARI)

Kings sa vrátili na víťaznú koľaj

Tyler Toffoli dvakrát skóroval a Tanner Pearson nazbieral tri asistencie pri domácom triumfe Los Angeles 5:3 nad trápiacim sa Torontom. Kalifornský tím viedol už 5:0 aj po góloch Michaela Amadia (prvý v NHL), Michaela Cammalleriho a Trevora Lewisa z prvej tretiny. Toffoli pridal svoje góly v druhej tretine, vrátane víťazného v presilovej hre. Auston Matthews, Morgan Rielly a Connor Brown ešte troma gólmi po sebe zdramatizovali duel, ale Maple Leafs prehrali štvrtý z ostatných piatich. Jonathan Quick sa prezentoval 33 zákrokmi, hosťujúci Curtis McElhinney ich urobil o desať menej. Matthews strelil svoj 50. gól v kariére, keď premenil svoje prvé trestné strieľanie v NHL, jedno z dvoch v zápase. Rovnakú možnosť mali pred ním len traja hráči v ligovej histórii. Kings si vyrovnali klubový rekord, keď dosiahli 10. výhru už v 13. dueli sezóny.



Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli, 2. T. Pearson (obaja LAK), 3. A. Matthews (TOR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 15/19 (78,9 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 25:17 0 0 0 0 0 2 3
T. Tatar (DET) 16:13 0 0 0 0 2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies