Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Jaden Schwartz je hnacou silou úspechov Blues

Okrem neho už len dvaja hráči v tomto bode sezóny pokorili hranicu 20 bodov. Reč je o útočníkovi Jadenovi Schwartzovi, ktorý je jedným z hlavných dôvodov, prečo sa St. Louis darí v úvode sezóny aj napriek niekoľkým citeľným zraneniam.

Schwartz sa stal prvou hviezdou sobotného zápasu proti Torontu, v ktorom pomohol k výhre 6:4 troma asistenciami. Blues sa vďaka tomu vrátili na víťaznú koľaj a s bilanciou 11-3-1 sú najlepším tímom Západnej konferencie.

V celej NHL je lepšia len Tampa Bay, ktorej hráči Steven Stamkos a Nikita Kučerov kraľujú kanadskému bodovaniu s 25, resp. 23 bodmi. Hneď za nimi je Schwartz, ktorý v prvých 15 zápasoch nazbieral 20 bodov za osem gólov a 12 asistencií.

Dvadsaťpäťročný Kanaďan bodoval v 12 zápasoch z prvých 15, čo z neho robí v tomto smere najvyrovnanejšieho hráča tímu z Missouri. A aj keď si odmyslíme produktivitu, na ľade podáva veľmi dobré výkony.

Článok pokračuje pod reklamou

A kým pre mnohých môže byť Schwartz trochu podceňovaným hráčom, jeho spoluhráči toto slovo v spojení s ním počuť nechcú. Vedia dobre, čo v ňom majú.

„Možno to tak nevyzerá, ale Schwartzy bol vždy skvelým hráčom. My to tu všetci dobre vieme. Čo o ňom hovoria iní, to je ich názor. Nech si ho hovoria. My však vieme, akým hráčom Jaden je. Je neuveriteľný,“ povedal Vladimir Tarasenko, najväčšia hviezda tímu.

Schwartz má momentálne nábeh na 44 gólov a 110 bodov. A hoci je nepravdepodobné, že v takomto tempe bude bodovať aj vo zvyšku sezóny, ak by zostal zdravý, mohol by si vytvoriť aspoň nové osobné maximá. Tie aktuálne pochádzajú zo sezóny 2014/15, v ktorej strelil 28 gólov a nazbieral 63 bodov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies