Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Islanders bez Haláka prehrali, Jágr predbehol Howea

Po veľmi úspešnej pondelkovej noci sme v utorkových deviatich zápasoch NHL nevideli ani jedného Slováka. Dvaja brankári prepisovali históriu a dvaja korčuliari dosiahli významné míľniky. Až päť duelov sa skončilo rovnakým výsledkom.

Luongo prepisoval históriu, ale Florida opäť prehrala

Roberto Luongo zastavil 45 striel, ale ani to nestačilo na ukončenie nepriaznivej série. Po prehre Floridy 1:3 na ľade Caroliny sa natiahla už na päť zápasov. Skúsený brankár odchytal ako prvý v histórii 500 duelov za Panthers a s ich celkovým počtom 972 v kariére mu patrí tretie miesto v historickom poradí NHL. Dokonca si pripísal asistenciu pri jedinom góle svojho tímu, keď Vincent Trocheck vyrovnával v presilovej hre stav na 1:1. Brock McGinn otvoril skóre, Derek Ryan strelil v strede tretej tretiny víťazný gól a Justin Williams upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Roland McKeown nazbieral vo svojom druhom zápase v NHL dve asistencie a Scott Darling pomohol predĺžiť víťaznú séíriu Hurricanes na štyri duely s 30 zákrokmi.

Ryanov bejzbalový víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. McKeown, 2. B. McGinn, 3. D. Ryan (všetci CAR)

Článok pokračuje pod reklamou

Hartnellovi vyšiel návrat do Columbusu

Scott Hartnell sa prvýkrát predstavil pred jeho niekdajšími fanúšikmi v drese Nashville a zarmútil ich. Nebodoval, ale jeho spoluhráči zariadili triumf 3:1 v Columbuse, tretí v sérii na záver štvorzápasového výjazdu (3-1-0). Rozhodol o ňom Calle Järnkrok v 55. minúte, dvojbodový Viktor Arvidsson ho spečatil gólom do odkrytej brány. Matt Irwin otvoril skóre v druhej tretine, Miikka Salomäki dvakrát asistoval a Pekka Rinne predviedol 35 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Pierre-Luc Dubois, ktorý vyrovnal stav na 1:1 v úvode tretej tretiny. Joonas Korpisalo kryl 26 striel, ale nezabránil tretej prehre Blue Jackets v sérii. Predators ich zdolali vo štvrtom vzájomnom zápase po sebe a v šiestom z ostatných siedmich. Nepomohol im ani návrat Cama Atkinsona do akcie.

Hviezdy duelu: 1. C. Järnkrok (NSH), 2. P.-L. Dubois (CBJ), 3. P. Rinne (NSH)

Lindgren vychytal výhru aj nad trápiacim sa Vegas

Charlie Lindgren prežíva skvelý začiatok jeho karéry v NHL. Tentoraz zastavil 29 striel nováčika z Las Vegas a doviedol Montreal k domácej výhre 3:2. Zvíťazil aj pri svojom piatom štarte, čo sa mu podarilo iba ako tretiemu brankárovi v klubovej histórii po Kenovi Drydenovi a Wayneovi Thomasovi. Recept na neho našli Pierre-Edouard Bellemare a Erik Haula, ktorí už len dobiehali náskok súpera. Brendan Gallagher a dvojbodový Jordie Benn vybudovali v prvej tretine dvoma rýchlymi gólmi náskok 2:0, víťazný gól strelil v úvode druhej tretiny Max Pacioretty. Všetci traja prekonali Maxima Lagaceho z 28 striel. Canadiens vyhrali po biednom štarte do sezóny päť z posledných šiestich zápasov, kým Vegas ukončilo svoj prvý dlhší výjazd v histórii s nepriaznivou bilanciou 1-4-1. Domáci prišli o zraneného Jonathana Drouina.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. Jo. Benn (obaja MTL), 3. D. Perron (VGK)

Canucks ukončili víťaznú sériu Flames, Vanek dosiahol míľnik

Calgary viedlo v domácom zápase nad Vancouverom 2:1 i 3:2, ale napokon prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu po prehre 3:5. Oba tímy využili po dve presilovky, tú rozhodujúcu Bo Horvat v úvode tretej tretiny. Henrik Sedin skóroval už 38 sekúnd po ňom, čím spečatil triumf Canucks a ich úspešný začiatok štvorzápasového výjazdu. Sam Gagner tiež využil presilovku, dvojbodový Thomas Vanek skóroval vo svojom 900. zápase v NHL a Derek Dorsett sa presadil vo vlastnom oslabení. Ben Hutton s Danielom Sedinom dvakrát asistovali a Jacob Markström urobil 29 zákrokov. Prekonali ho Dougie Hamilton a Johnny Gaudreau v presilovkách, ako aj Micheal Ferland. Mike Smith opustil duel so 16 zákrokmi. Vancouver vyhral štvrtý zápas na ľade súpera po sebe a piaty zo šiestich v sezóne. Jaromír Jágr odohral svoj 1 925. duel v NHL (vrátane play-off) a vystriedal Gordieho Howea na druhom mieste histórie.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. J. Markström (VAN)

McDavid rozhodol v predĺžení o výhre nad Islanders

Connor McDavid strelil z prečíslenia dvoch na jedného rozhodujúci gól v úvodnej minúte predĺženia, Leon Draisaitl zaznamenal gól a asistenciu, Cam Talbot predviedol 36 zákrokov a Edmonton uspel na ľade Islanders tesne 2:1. Gól proti svojmu bývalému tímu strelil Jordan Eberle, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1 len necelé tri minúty po úvodnom góle zápasu. V bráne New Yorku stál po druhýkrát po sebe Thomas Greiss, ktorý inkasoval dva góly z 25 striel. Aj napriek prehre bol s výkonom svojho tím Doug Weight spokojný: „Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Oni odohrali jeden zo svojich lepších zápasov. My tiež.“ Jeho zverenec Josh Bailey prišiel o deväťzápasovú bodovú sériu a Nikolaj Kuľomin duel nedohral po narazení Erica Grybu.

McDavidov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. J. Eberle (NYI)

Sabres ukončili Washingtonu víťaznú sériu

Buffalo malo v tejto sezóne málo dôvodov na radosť a jeden pridalo v utorok, keď zdolalo Washington 3:1. Evander Kane strelil dva góly, druhý do prázdnej brány, víťazný gól vsietil Benoit Pouliot a Robina Lehnera dokázal z 25 striel prekonať len Alex Ovečkin, ktorý strelil svoj 13. gól v sezóne. V bráne Capitals stál Philipp Grubauer, ktorý kryl 29 striel. „Ukázali sme dnes veľa charakteru. Ak by sme hrali takto v každom zápase, zažívali by sme dobré úspechy“ povedal po zápase Pouliot. Sabres vyhralo druhý zápas z posledných piatich, „Caps“ prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. B. Pouliot, 2. M. Scandella, 3. E. Kane (všetci BUF)

Tarasenko nasmeroval Blues k triumfu nad Devils

Keď Blake Coleman otvoril skóre v štvrtej minúte, New Jersey bolo na dobrej ceste za ukončením série prehier. Nakoniec si však pripísalo tretiu výhru po sebe, pretože viac gólov už nestrelilo a Cory Schneider z 39 striel inkasoval dva góly. Nad sily Devils boli hráči silného St. Louis, ktoré potvrdilo formu výhrou 3:1. Skóre vyrovnal na konci druhej tretiny Vladimir Tarasenko, víťazný gól vsietil v úvodnej minúte tretej tretiny Jaden Schwartz. Bodku za zápasom dal do prázdnej brány Brayden Schenn, ktorý rovnako ako Tarasenko, zaznamenal aj dve asistencie. Jake Allen zastavil 21 striel. V tretej tretine čelil len štyrom strelám a sledoval, ako sa zapotil jeho náprotivok – Blues na jeho bránu vyslali 19 striel.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. B. Coleman (NJD)

Malkin, Kessel doviedli Penguins k výhre nad Coyotes

Rick Tocchet sa vrátil do Pittsburghu a dopadlo to tak, ako sa dalo čakať – ďalšou prehrou jeho zverencov. Justin Schultz, vracajúci sa z otrasu mozgu, a Jevgenij Malkin už v priebehu prvých troch minút poslali domácich do dvojgólového vedenia, ktoré bolo pri výhre 3:1 nad Arizonou kľúčové. Tretí gól pridal počas presilovky v tretej tretine Phil Kessel. On a Malkin si pripísali aj po dve asistencie, Matt Murray urobil 24 zákrokov a doma neprehral už 13 zápasov po sebe. Jeho náprotivok, Antti Raanta, urobil o desať zákrokov viac a z jeho spoluhráčov sa presadil Tobias Rieder. Coyotes majú najhoršiu bilanciu v lige – 2-13-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. P. Kessel, 3. J. Schultz (všetci PIT)

Kings uštedrili Anaheimu štvrtú prehru v sérii

Anaheim viedol v domácom kalifornskom derby nad Los Angeles 2:0 aj 3:1, ale napokon prehral štvrtý zápas v sérii. Kings totiž otočili zápas a zvíťazili 4:3. O predĺžení ich bodovej série na tri duely rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času Nick Shore. Adrian Kempe a Dustin Brown v presilovej hre vyrovnali stav z 1:3 na 3:3, Anže Kopitar znižoval stav na 1:2. Brown s Kopitarom pridali ku gólu asistenciu, Alex Iafallo ich získal dve a Jonathan Quick sa prezentoval 33 zákrokmi. Prekonali ho Jared Boll, Sami Vatanen a dvojbodový Rickard Rakell. John Gibson inkasoval trikrát z 33 striel a potom opustil bránu po údere do hlavy. Ryan Miller následne kapituloval raz zo zvyšných desiatich. Kings vyhrali štyri z posledných piatich vzájomných duelov s Ducks.

Hviezdy duelu: 1. N. Shore (LAK), 2. R. Rakell (ANA), 3. A. Kopitar (LAK)

Shoreov víťazný gól:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies