Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák striedal Greissa, Gáborík vyhral

V ôsmich piatkových zápasoch NHL hrali dvaja Slováci. Jaroslav Halák striedal svojho kolegu v druhej tretine, kým Marián Gáborík sa tešil z výhry Los Angeles. Michael Grabner strelil hetrik, Joe Pavelski a Justin Williams dosiahli míľniky.

Kings uspeli aj v St. Louis, Gáborík nebodoval

Los Angeles natiahlo úspešnú sériu aj na ľade St. Louis, kde zvíťazilo 4:1 a pripísalo si štvrté víťazstvo po sebe, vrátane posledných troch na súperových klziskách. Tyler Toffoli otváral i uzatváral skóre zápasu, rozdielový gól strelil Anže Kopitar a zvyšný pridal Adrian Kempe. Jake Muzzin a Tanner Pearson dvakrát asistovali, Darcy Kuemper prispel k triumfu 39 zákrokmi. V prvej tretine chytil všetkých 20 striel. Ako jediný ho prekonal Patrik Berglund v prostrednej časti hry v presilovej hre, keď znižoval stav na 1:2. Carter Hutton inkasoval trikrát z 21 striel a po dvoch tretinách pustil do brány Jakea Allena. Ten pustil za chrbát ešte jeden zo zvyšných siedmich pukov. Slovenský útočník Marián Gáborík nebodoval iba v druhom z piatich duelov po návrate do akcie. Odohral 15 a trištvrte minúty s bilanciou plusový bod, tri strely, menší trest za vysokú hokejku, bodyček a jeden odobraný puk. Blues prehrali druhý zápas po sebe a tretí z ostatných štyroch. Päťzápasovú domácu sériu ukončili s bilanciou 2-3-0.

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli, 2. D. Kuemper, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Halák v divokom zápase proti Senators svoj tím nespasil

Jaroslav Halák chytať proti Ottawe nemal, ale okolnosti rozhodli o inom. Slovenský brankár odchytal posledných 27 minút zápasu, v ktorom Islanders prehrali 5:6. Thomas Greiss v bráne štartoval, ale inkasoval päť gólov z 20 striel a miesto prenechal Slovákovi. Ten z 15 striel kapituloval len raz. Kým newyorský tím prišiel o štvorzápasovú víťaznú šnúru, kanadský ukončil sedemzápasovú sériu prehier, počas ktorej strelil dokopy len deväť gólov. Víťazný gól strelil v presilovke v úvode tretej tretiny Ryan Dzingel, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Okrem neho skórovali aj Zack Smith, Bobby Ryan, trojbodový Thomas Chabot (1. gól v NHL) a Mike Hoffman. Craiga Andersona z 18 striel prekonali Anthony Beauvillier, Andrew Ladd, Jason Chimera a dvakrát Anders Lee. Mike Condon následne zastavil všetkých 19 striel. Matt Duchene zaznamenal v zápase asistenciu, svoju prvú v novom tíme.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. R. Dzingel (OTT), 2. T. Chabot (OTT), 3. A. Lee (NYI)

Grabner, Lundqvist doviedli Rangers k výhre nad Hurricanes

Michael Grabner strelil tri góly, vrátane dvoch do prázdnej brány, aby pomohol Rangers k víťazstvu 5:1 nad Carolinou. David Desharnais a Paul Carey sa tiež trafili do čierneho, aby si newyorský klub vylepšil domácu bilanciu na 11-3-0. Henrik Lundqvist k tomu prispel 32 zákrokmi a zneškodnil aj trestné strieľanie Jeffa Skinnera. Jeho 418 výhier v NHL je druhý najvyšší počet v drese jedného tímu v histórii. Jediný gól mu v úvode zápasu strelil Justin Williams, pre ktorého to bol 700. bod v kariére. Scott Darling ukončil zápas s 21 zákrokmi. Hurricanes prehrali v Madison Square Garden už 14. zápas po sebe. Séria sa začala ešte v januári 2011. Do zostavy Rangers sa vrátil kapitán Ryan McDonagh, ktorý zaznamenal asistenciu.


Williamsov 700. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner, 2. H. Lundqvist, 3. K. Shattenkirk (všetci NYR)

Jarry vychytal premiérovú nulu v kariére

Nováčik Tristan Jarry zneškodnil všetkých 34 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL a doviedol Pittsburgh k výhre 4:0 na ľade Buffala. „Zaslúžil si ho. Podal skvelý výkon, robil počas celého zápasu veľké zákroky,“ poznamenal Sidney Crosby, ktorý s gólom a asistenciou predĺžil svoju bodovú sériu na päť zápasov. Okrem neho sa z gólov tešili aj Tom Kühnhackl, Jake Guentzel a Patric Hörnqvist. Kühnhackl prekonal Robina Lehnera z trestného striedania. Švédsky brankár inak urobil 21 zákrokov. Kým Penguins posledné tri zápasy vyhrali, Sabres prehrali tretí zápas po sebe na nulu. Z posledných 11 duelov vyhrali len jeden. Pittsburgh okrem výhry potešil aj návrat Jevgenija Malkina. Do zostavy Buffala sa pre zmenu vrátil obranca Zach Bogosian, ktorý odohral prvý duel v sezóne.

Jarryho najlepšie zákroky:

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry, 2. S. Crosby, 3. T. Kühnhackl (všetci PIT)

Trojbodoví Panarin a Anderson doviedli Columbus k ďalšej výhre

Columbus síce prišiel o vedenie a prehrával, ale nakoniec vo fyzicky napätom zápase porazil Anaheim 4:2. Artemij Panarin vyrovnal stav na 2:2, Josh Anderson po jeho prihrávke strelil víťazný gól a obaja mali prsty aj v úvodnom góle Brandona Dubinskyho. Ten pre zmenu prihrával na gól Nicka Foligna, ktorý dal strelou do prázdnej brány bodku za zápasom. V ňom chytal Joonas Korpisalo, ktorého z 27 striel prekonali Cam Fowler a Kevin Roy. John Gibson opustil duel s 27 zákrokmi. Columbus vyhral ôsmy zápas z posledných deviatich, Anaheim prehral piaty z posledných šiestich. K úspechu nepomohli ani Adam Henrique a Joseph Blandisi, ktorý po výmene zažili debut v novom tíme. Prvý menovaný zaznamenal jednu prihrávku.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson, 2. A. Panarin, 3. P. Dubois (všetci CBJ)

Sharks si predĺžili bodovú sériu, Pavelski s míľnikom

San Jose neprišlo o bodovú sériu ani na Floride, kde si ju predĺžilo na šesť zápasov (4-0-2) a víťaznú na tri. Domácich Panthers zdolalo 2:1, aj keď po prvej tretine prehrávalo 0:1 zásluhou Coltona Scevioura. V druhej tretine však vyrovnal stav Joe Pavelski svojím 300. gólom v NHL a víťazný obrat zavŕšil v záverečnej časti hry Chris Tierney. Aaron Dell, ktorý štartoval v druhom zápase po sebe, predviedol 39 zákrokov, o deväť viac ako Roberto Luongo. Pavelski sa stal 199. hráčom v histórii a 18. Američanom s 300 gólmi v súťaži. Z jeho aktívnych krajanov to dokázali iba Phil Kessel a Zach Parise. Florida, ktorá privítala späť v zostave Radima Vrbatu po päťzápasovej absencii, nedokázala prvýkrát v sezóne vyhrať tri duely po sebe.

Pavelskiho 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Tierney, 2. A. Dell (obaja SJS), 3. R. Luongo (FLA)

Jets zdolali doma aj Vegas a sú na čele konferencie

Winnipeg zdolal nováčika z Las Vegas v gólovej prestrelke 7:4 a predĺžil si domácu víťaznú sériu na päť zápasov. Dostal sa vďaka tomu na čelo Západnej konferencie o bod pred St. Louis. Patrik Laine a Mark Scheifele zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach, Kyler Connor strelil dva góly, Nikolaj Ehlers pridal ku rozdielovému gólu asistenciu, Blake Wheeler ich nazbieral tri. Skórovali aj Matt Hendricks a dvojbodový Tyler Myers, Josh Morrissey dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck kryl 27 striel. Na všetkých päť prehier v sezóne zareagoval víťazstvom. Jets využili tri z piatich presiloviek a až päť gólov strelili v tretej tretine. Maxime Lagace inkasoval šesťkrát z 37 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali pri tretej prehre Vegas v sérii Cody Eakin, William Karlsson, Erik Haula a dvojbodový Colin Miller.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. N. Ehlers, 3. M. Hendricks (všetci WPG)

Boyle rozhodol o výhre Devils v Colorade

Brian Boyle strelil svoj prvý víťazný gól v sezóne, keď v tretej tretine využil presilovú hru. New Jersey vďaka tomu vyhralo na ľade Colorada 2:1 a pripísalo si tretí triumf na súperovom klzisku po sebe. Jesper Bratt otvoril skóre zápasu v 34. minúte a asistoval pri Boyleovom góle. Cory Schneider prispel ku tretej výhre v posledných štyroch dueloch 22 zákrokmi, jeho náprotivok Semion Varlamov ich urobil 19. O jediný presný zásah domáceho tímu sa postaral J. T. Compher, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v závere druhej tretiny v presilovke. Avalanche prehrali tretí zápas z ostatných štyroch a po troch z piatich duelov aktuálnej domácej série majú bilanciu 1-2-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Bratt (NJD), 2. J. T. Compher (COL), 3. B. Boyle (NJD)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 14/15 (93,3 %) 26:42 - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 15:46 0 0 0 +1 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies