Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Kempe je nadšený, že hrá s Gáboríkom. Bol jeho veľkým vzorom

V časoch, keď Marián Gáborík pravidelne atakoval hranicu 40 gólov za sezónu, sa medzi jeho veľkých fanúšikov zaradil aj jeden švédsky chlapec. Chlapec, z ktorého sa nakoniec v Los Angeles stal spoluhráč slovenského veterána – Adrian Kempe.

Dvadsaťjedenročný Švéd označil Gáboríka za svoj vzor v mladosti a najviac sa mu na trenčianskom rodákovi vždy páčila jeho schopnosť akcelerácie, vďaka ktorej zdolával obrancov súpera.

„Toto je prvýkrát, čo o tom počujem,“ povedal s úsmevom Gáborík a potom sa venoval zelenáčovi v drese Kings. „Má veľký talent. Na ľade pôsobí dobre, má skvelý štýl. Veľmi mi pripomína Modana. Dúfajme, že sa nám bude dariť aj naďalej.“

Gáborík v posledných zápasoch po návrate do akcie hráva s o 14 rokov mladším Kempem v jednom útoku. Spolu s Trevorom Lewisom tvoria nebezpečný a rýchly tretí útok.

Článok pokračuje pod reklamou

„Gáborík je skutočne rýchly hokejista a dobrý strelec. Myslím si, že to by mohlo byť pre mňa dobré a ja si len musím udržiavať moju rýchlosť v strede útoku a snažiť sa mu prihrávať puky do šancí,“ poznamenal Kempe.

Tréner John Stevens naznačil, že tento útok nebude permanentný, ale páči sa mu jeho dynamika. Takisto oceňuje vplyv, ktorý má tridsaťpäťročný Gáborík na mladšieho spoluhráča v začiatkoch jeho kariéry.

„Myslím si, že v Gáboríkovom prípade ide o to, že je to celkovo skutočne dobrá osoba. S mladými hráčmi vychádza veľmi dobre a rovnako aj so starými. Myslím si, že jeho povaha spôsobuje, že sa hráč ako Adrian na ľade cíti dobre,“ povedal Stevens.

Kempe oceňuje príležitosť hrať po boku Gáboríka, ktorého obdivoval spolu s bratom Mariom a často sledovali jeho zápasy aj po nociach. „Obaja, ja aj môj brat, sme k nemu vzhliadali. Je to pre mňa vzrušujúce,“ doplnil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies