Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák vychytal víťazstvo, Chára skóroval

V štyroch pondelkových zápasoch sa predstavili dvaja Slováci. Zdeno Chára skóroval, ale jeho tím nevyhral. Výhru si však pripísal Jaroslav Halák, ktorý dostal šancu v bráne Islanders. Víťazstvp si konečne pripísala aj Philadelphia.

Halák pomohol Islanders k výhre. Barzal o nej rozhodol

Jaroslav Halák vyhral svoj tretí štart po sebe, keď pomohol Islanders k výhre 5:4 nad Floridou 39 zákrokmi. Ďalšie tri predviedol v samostatných nájazdoch, v ktorých o triumfe jeho tímu rozhodol mladík Mathew Barzal. V normálnej hracej dobe sa presadili Anders Lee, Thomas Hickey, Brock Nelson a John Tavares. Pre Leeho to bol 100. gól v NHL. Slovenského brankára, ktorý si pripísal aj dve trestné minúty za zdržovanie hry, prekonali Keith Yandle, Aaron Ekblad, Aleksander Barkov a Denis Malgin. Yandle pridal aj dve asistencie, Vincent Trocheck nazbieral tri. Zápas nedopadol dobre pre brankára Panthers Roberta Luonga, ktorý do zranenia chytil 12 striel z 13. James Reimer ho v úvode druhej tretiny nahradil a inkasoval tri góly z 19 striel.


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. K. Yandle (FLA), 3. V. Trocheck (FLA)

Chára skóroval, Boston však v Nashville neuspel

Slovenský obranca Zdeno Chára strelil svoj tretí gól v sezóne, ale okrem neho sa presadili len ďalší dvaja spoluhráči, čo na úspech na ľade Nashvillu nestačilo. Ten porazil Boston pomerom 5:3 aj vďaka dvojgólovému výkonu Craiga Smitha. Toho na listine strelcov doplnili Kevin Fiala, Nick Bonino a Filip Forsberg. Pekka Rinne pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov 36 zákrokmi. Okrem Cháru ho prekonali aj Charlie McAvoy a David Pastrňák. Anton Chudobin inkasoval štyri góly zo 14 striel a v 25. minúte ho v bráne nahradil Tuukka Rask. Ten z 11 striel kapituloval už len raz. David Bakes, ktorý si pripísal asistenciu pri Chárovom góle, zaznamenal svoj 500. bod v kariére. Chára odohral 21 a pol minúty, pričom si pripísal aj mínusový bod, päť striel na bránu a tri bodyčeky.

Článok pokračuje pod reklamou

Chárov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. K. Fiala, 3. K. Turris (všetci NSH)

Ovečkin skóroval pri vzácnej výhre nad Sharks

Alex Ovečkin strelil svoj 20. gól v sezóne a pridal asistenciu, aby pomohol Washingtonu ukončiť štvorzápasovú sériu prehier v zápasoch proti San Jose, ktorému v mladosti fandil. Capitals vyhrali 4:1 a proti Sharks si pripísali len štvrtý triumf v 18 zápasoch od debutu Ovečkina v NHL. „Každý hral dobre. Dobre sme korčuľovali, mali sme rýchlosť. Nestrácali sme puky a narábali sme s nimi dobre. To nám veľmi pomohlo,“ skonštatoval Ovečkin, ktorý so svojím 97. víťazným gólom prekonal zápis Matsa Sundina a posunul sa na 11. miesto historického poradia. Okrem neho skórovali aj Devante Smith-Pelly, Brett Connolly a Jakub Vrána. Philipp Grubauer urobil 24 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept Timo Meier. Martin Jones zastavil 25 striel. V prvých dvoch tretinách rozhodcovia udelili len šesť trestných minút, no na konci druhej tretiny Joe Thornton zranil T.J. Oshieho, čím spustil sériu bitiek a tvrdých zákrokov v tretej dvadsaťminútovke. Výsledkom bolo 55 trestných minút.


Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. A. Ovečkin, 3. D. Smith-Pelly (všetci WSH)

Philadelphia ukončila dlhú sériu prehier

Philadelphia sa dočkala! Brian Elliott svojmu bývalému tímu chytil 43 striel, Scott Laughton strelil dva góly a „Letci“ ukončili desaťzápasovú sériu prehier triumfom 5:2 na ľade Calgary. Domáci boli aktívnejší a dokonca viedli, no položili ich tri góly v rozmedzí 71 sekúnd, ktoré strelili v druhej tretine Laughton, Michael Raffl a Wayne Simmonds. Do čierneho sa trafil aj Valtteri Filppula, kým Jakub Voráček nazbieral tri asistencie. Troy Brouwer a Sean Monahan sa postarali o góly Flames, Mike Smith urobil 16 zákrokov. Kanadský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Pre kapitána Marka Giordana to bol 700. duel kariéry, jeho kolega z obrany Travis Hamonic ho po narazení Dalea Weiseho, ktorého trafil do hlavy, nedohral.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. S. Bennett (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 39/43 (90,7%) - - - - 2 - -
Z. Chára (BOS) 21:33 1 0 1 -1 0 5 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies