Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Seattle dostal zelenú. Už o tri roky by mohol hrať v NHL

Rada guvernérov NHL mala na svojom štvrtkovom programe aj očakávanú tému – expanzia do Seattlu. A nakoniec sa záujemcovia o tím z tohto amerického mesta dozvedeli druhú radostnú správu za pár dní.

V pondelok mestské zastupiteľstvo hlasovalo v prospech projektu veľkej renovácie miestnej haly KeyArena, z ktorej sa stane moderná hala so schopnosťou byť domovom vrcholových tímov NBA i NHL. Okamžite sa zo Seattlu stal favorit na ďalší tím na mape NHL.

A to sa potvrdilo aj vo štvrtok, keď Národná hokejová liga otvorila skupine zahŕňajúcej filmového producenta Jerryho Bruckheimera a biznismana Davida Bondermana dvere do svojich radov. Ako jediný subjekt bude môcť Oak View Group požiadať o vstup do ligy.

Od tejto sezóny má súťaž 31 tímov po tom, čo v nej pribudol tím Vegas Golden Knights. Ten zaplatil za túto možnosť 500 miliónov dolárov. Seattle, ktorý by v NHL mohol hrávať najskôr v sezóne 2020/21, zaplatí poplatok vo výške 650 miliónov dolárov. Tím môže už v nasledujúcich mesiacoch začať predpredaj permanentiek ako to urobil aj Bill Foley v Las Vegas.

Článok pokračuje pod reklamou

NHL naposledy otvorilo kolo expanzie v roku 2015 a Seattle sa vtedy neprihlásil pre nejasnosti ohľadom novej haly. NHL nové kolo otvoriť neplánovala, až pokým ju tento týždeň neoslovili so žiadosťou Bruckheimer a Bondermanom. Rada guvernérov ju vo štvrtok odobrila.

Seattle ešte nikdy nemal tím NHL, ale v minulosti v ňom pôsobil tím Seattle Metropolitans. Ten ako člen PCHA získal ako prvý americký klub v roku 1917 Stanleyho pohár.

Mesto má pomerne veľký trh a výbornú polohu, aby vytvoril pre obe strany prospešnú geografickú rivalitu s Vancouverom. Canucks expanziu do Seattlu aj z tohto dôvodu plne podporujú.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies