Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar asistoval, Chára bol pri výhre na nulu

V desiatich utorkových zápasoch sa predstavila dvojica Slovákov. Obaja vyhrali, pričom Tomáš Tatar aj bodoval. Toronto oslávilo 100 rokov od historicky prvých duelov NHL ôsmimi gólmi do siete Caroliny. Spoluhráč Zdena Cháru Anton Chudobin vychytal čisté konto.

Detroit zdolal Islanders 6:3, Tatar asistoval

Po toľkých zápasoch, v ktorých im výhry aj napriek dobrým výkonom unikali o vlások, bolo pre Detroit dobré vyhrať nad Islanders 6:3, hoci „Červené krídla“ nepodali práve svoj najlepší výkon. Trevor Daley strelil v strede tretej tretiny rozhodujúci gól, Mike Green upokojil tím gólom v 55. minúte. Okrem obrancov skórovali aj Martin Frk, Gustav Nyquist, Anthony Mantha a Luke Glendening, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Petr Mrázek kryl 34 striel a po tri asistencie si pripísali Dylan Larkin a Henrik Zetterberg. „Po mnohých zápasoch som hovoril, že by sme si aj zaslúžili trochu svojho šťastia. Dnes rozhodne stálo na našej strane,“ poznamenal Zetterberg. Tomáš Tatar si pripísal jednu asistenciu. Slovenský útočník odohral skoro 16 a pol minúty, zaznamenal aj plusový bod a dva strelecké pokusy. Tie však patrili medzi 16, ktoré Thomas Greiss eliminoval. O góly newyorského tímu sa postarali Anders Lee, Ryan Pulock a Josh Bailey. John Tavares si pripísal dve asistencie.


Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. J. Tavares (NYI), 3. P. Mrázek (DET)

Chudobin vychytal čisté konto, DeBrusk rozhodol o výhre nad Sabres

Jake DeBrusk skóroval v druhom zápase po sebe, Anton Chudobin zatiahol roletu a Boston vynuloval Buffalo 3:0, aby vyhral druhý zápas v priebehu dvoch večerov. Chudobin pri svojom prvom čistom konte v sezóne a šiestom v kariére zastavil 36 striel. Až 17 zákrokov urobil v prvej tretine. Veľmi dobrý výkon podal aj jeho náprotivok Robin Lehner, ktorý kapituloval len raz z 31 striel. Zvyšné dva góly Bruins padli do prázdnej brány. Ich autormi boli Tim Schaller a David Backes. Kapitán Zdeno Chára odohral rovných 24 minút a po Charliem McAvoyovi bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Pripísal si dva plusové body a tri strely na bránu. David Pastrňák nebodoval, a tak sa jeho bodová séria skončila na 12 zápasoch. Sabres prehrali tretí zápas po sebe. Nepomohol im ani návrat Jacoba Josefsona, ktorý vynechal deväť duelov pre zranenie členka.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. J. DeBrusk, 3. B. Marchand (všetci BOS)

Lundqvist, Carey doviedli Rangers k výhre nad Ducks

Henrik Lundqvist v úvodnej tretine niekoľkokrát podržal svoj tím a spoluhráčom dal čas na to, aby sa ofenzívne rozbehli. Nakoniec sa prezentoval 39 zákrokmi, s ktorými Rangers doviedol k výhre 4:1 nad Anaheimom. Dva góly strelil Paul Carey, do čierneho sa trafili aj Kevin Hayes a Michael Grabner. K tretej výhre po sebe pomohli dvoma asistenciami Nick Holden a David Desharnais, no hlavnou hviezdou bol tridsaťpäťročný švédsky brankár, ktorý má v posledných 12 štartoch bilanciu 9-2-0. „Cítim, že tím predo mnou hrá naozaj dobre a to mi pomáha. Môžem sa viac koncentrovať na strelcov. Je to pre mňa dôležité a cítim od tímu podporu,“ poznamenal Lundqvist. V utorok ho prekonal len Ondřej Kaše. John Gibson urobil 28 zákrokov a Ducks prehrali tretí duel po sebe. Prvé dva góly inkasovali v blízkosti prvej prestávky – prvý 46 sekúnd pred jej začiatkom, druhý 38 sekúnd po jej skončení. „Nerád to hovorím, ale v súčasnosti hľadáme spôsoby, ako si sami môžeme prehrať zápasy,“ skonštatoval Ryan Getzlaf.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. P. Carey, 3. D. Desharnais (všetci NYR)

Toronto ukončilo sériu prehier v špeciálnom zápase

Presne pred 100 rokmi sa odohrali prvé dva zápasy NHL. Jedným zo štyroch zúčastnených bol tím Toronto Arenas, ktorého dresy si v domácom súboji proti Caroline obliekli hráči Maple Leafs. Špeciálny duel s názvom „Zápas ďalšieho storočia" v Air Canada Centre vyhrali jasne 8:1 a ukončili sériu troch prehier. Mitchell Marner strelil víťazný gól a pridal tri asistencie, aby si vytvoril nové osobné maximum so štyrmi bodmi. Rovnakú bilanciu zaznamenal Tyler Bozak, James van Riemsdyk si pripísal gól a dve prihrávky. Mal to šťastie, že strelil jubilejný 20 000. gól v celej histórii organizácie, vrátane pôvodných tímov Arenas a St. Patricks. Leo Komarov otvoril skóre vo vlastnom oslabení, ďalšie góly pridali Kasperi Kapanen, William Nylander a Connor Carrick. Marleau a Kapanen skórovali v rozmedzí šiestich sekúnd. Zach Hyman dvakrát asistoval a Frederik Andersen prispel k tretej domácej výhre po sebe 32 zákrokmi. Scott Darling inkasoval všetkých osem gólov z 36 striel a Hurricanes prišli o sériu troch triumfov. Ich jediný gól vsietil Jeff Skinner v strede prvej tretiny za stavu 0:2. Toronto využilo v zápase všetky tri presilovky, kým Carolina ani jednu zo štyroch. Diváci videli aj jednu bitku.

Gól číslo 20 000 v histórii Toronta:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner, 2. T. Bozak, 3. F. Andersen (všetci TOR)

Minnesota unavila a porazila Senators 6:4

Ottawa sa snažila nadviazať na vydarený zápas pod holým nebom a začala dobre, keď Erik Karlsson strelil prvý zo svojich dvoch gólov už po dvoch minútach hry. Senators viedli ešte v strede zápasu 3:1, no nakoniec to bola Minnesota, ktorá končila zápas ako tím, ktorý by mal patriť medzi špičku svojej konferencie. Wild sa schopili a nakoniec vyhrali 6:4. Dva góly strelil Eric Staal, víťazný Jonas Brodin a z gólov sa tešili aj Chris Stewart, Mikko Koivu a Nate Prosser. Alexa Stalocka z 32 striel prekonali okrem Karlssona aj Jean-Gabriel Pageau a Derick Brassard. Craig Anderson čelil v prvej tretine 10 strelám, ale nakoniec inkasoval šesť gólov zo 40 striel. „Nemyslím si, že sme hrali zle. Oni však urobili dobrú prácu v tom, že nás unavili. Keď ste unavení, začnete robiť na ľade zlé rozhodnutia,“ poznamenal Karlsson.

Hviezdy duelu: 1. N. Prosser, 2. E. Staal, 3. R. Suter (všetci MIN)

Tanev rozhodol na góly bohatý duel proti lídrovi konferencie

Brandon Tanev strelil rozhodujúci gól minútu a pol pred koncom, aby poslal Winnipeg k víťazstvu 6:4 nad Nashvillom. Dva góly strelil Nikolaj Ehlers, ku ktorému sa na listine strelcov pridali aj Adam Lowry, Patrik Laine a Blake Wheeler, ktorý skóroval do prázdnej brány. Tyler Myers nazbieral tri asistencie a Connor Hellebuyck urobil 30 zákrokov. Predators vstupovali do duelu s trojzápasovou víťaznou sériou, no góly Calleho Järnkroka, Kevina Fialu, P.K. Subbana a Yannicka Webera na jej predĺženie nestačili. Pekka Rinne inkasoval päť gólov z 35 striel. Weber skóroval prvýkrát po 56 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. B. Tanev (WPG), 2. C. Järnkrok (NSH), 3. K. Fiala (NSH)

Capitals si predĺžili víťaznú sériu, Burakovsky trojbodový

Andre Burakovsky zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom druhým gólom rozhodol v závere druhej minúty predĺženia o víťazstve Washingtonu 4:3 v Dallase. Predĺžil si sériu výhier na štyri zápasy, kým texaský tím prehral tretí duel celkovo i na domácom ľade. Po tom, čo Burakovsky otvoril skóre, viedli Stars 2:1 aj 3:1, ale Dmitrij Orlov a dvojbodový Brett Connolly zmazali stratu. Lars Eller dvakrát asistoval a Braden Holtby predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho Jamie Benn v presilovej hre, dvojbodový Alex Radulov a Gemel Smith. Ben Bishop opustil zápas s 24 zákrokmi. Capitals si zlepšili decembrovú bilanciu na 8-1-0.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (WSH), 2. A. Radulov (DAL), 3. D. Orlov (WSH)

Florida otočila zápas s trápiacou sa Arizonou

Arizona viedla v domácom zápase nad Floridou 2:0, ale o náskok prišla a po výsledku 2:3 si pripísala už siedmu prehru v sérii. Christian Fischer a Derek Stepan poslali púštny tím do vedenia, no Nick Bjugstad, Denis Malgin a Mike Matheson sa postarali o víťazný obrat. James Reimer k nemu prispel 39 zákrokmi, Jevgenij Dadonov dvomi asistenciami. Panthers ukončili sériu troch prehier na záver päťzápasového výjazdu (2-2-1). Antti Raanta sa prezentoval 23 zákrokmi pri tretej domácej prehre Coyotes po sebe. Z posledných 11 duelov vyhrali iba jeden (1-8-2). Florida nehrala v zápase žiadnu presilovú hru, kým Arizona nevyužila ani jednu zo štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Matheson (FLA), 2. D. Stepan (ARI), 3. J. Reimer (FLA)

Vegas ukončilo víťaznú sériu lídrovi NHL

Tampa Bay vyhrávala v Las Vegas po prvej tretine 2:0 vďaka presilovkovým gólom dvojbodového Stevena Stamkosa a Vladislava Namestnikova, ale napokon prišla o sériu siedmich triumfov. Nováčik NHL totiž neskôr využil až štyri presilové hry a zvíťazil nad lídrom súťaže 4:3. Rozhodujúci gól strelil 2,3 sekundy pred koncom tretej tretiny Shea Theodore, ktorý predtým asistoval pri všetkých troch góloch tímu. Postarali sa o ne James Neal a dvojbodoví Jonathan Marchessault s Erikom Haulom. David Perron tiež nazbieral tri asistencie a Marc-Andre Fleury pomohol k tretej výhre Golden Knights v sérii s 35 zákrokmi. Recept na neho našiel aj Victor Hedman, ktorý vyrovnal stav na 3:3 v 57. minúte. Pripísal si tiež dve asistencie, rovnako ako Nikita Kučerov. Andrej Vasilevskijl kryl 32 striel, no Lightning prišli aj o sériu troch výhier na súperových klziskách. Vegas bodovalo v ôsmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Theodore, 2. E. Haula, 3. D. Perron (všetci VGK)

Vanekov hetrik neviedol k triumfu Canucks nad Montrealom

Thomas Vanek zaznamenal 10. hetrik kariéry, prvý po troch rokoch, ku ktorému pridal asistenciu. Ani jeho štyri body však nepomohli Vancouveru zdolať doma Montreal. Canadiens odohrali záverečnému tlaku a zvíťazili po gólovej prestrelke 7:5. Dvakrát skóroval Nicolas Deslauriers, Daniel Carr a Jeff Petry využili presilové hry, presadili sa aj Paul Byron, Alex Galchenyuk a Phillip Danault, ktorý trafil prázdnu bránu. Carr, Petry a Danault si pripísali aj asistenciu, Max Pacioretty dve a Carey Price chytil 34 striel. Za jeho chrbát prešli aj tie z hokejok dvojbodových Daniela Sedina a Brocka Boesera, ktorý napokon nemusel vynechať ani jeden zápas. Henrik Sedin dvakrát asistoval a Anders Nilsson urobil 25 zákrokov pri šiestej prehre Canucks v posledných siedmich dueloch.


Hviezdy duelu: 1. T: Vanek (VAN), 2. N. Deslauriers, 3. J. Petry (obaja MTL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:00 0 0 0 +2 0 3 0
T. Tatar (DET) 16:23 0 1 1 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies