Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Sekera zažil víťazný návrat, Halák vychytal bod

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL hrali po dlhšom čase až piati Slováci. Z výhier sa tešili traja, vrátane navrátilca Andreja Sekeru. Jaroslav Halák inkasoval päťkrát, ale vychytal tímu bod za prehru po predĺžení. Hampus Lindholm zaznamenal hetrik, Dustin Brown a Ken Hitchcock dosiahli míľniky.

Caggiula rozhodol v závere duelu o výhre Oilers, Sekera pri návrate nebodoval

Drake Caggiula zavŕšil obrat Edmontonu, keď skóroval 50 sekúnd pred koncom tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre 3:2 nad St. Louis. Prvýkrát v sezóne tak kanadský tím zvíťazil trikrát po sebe. Tage Thompson (1. gól v NHL) a Patrik Berglund posielali Blues v tretej tretine dvakrát do vedenia, ale Michael Cammalleri a Connor McDavid vyrovnali stav. Cam Talbot prispel k druhému domácemu triumfu Oilers po troch prehrách 34 zákrokmi, Jake Allen ich urobil o dva menej. Edmonton privítal v zostave po prvý raz v ročníku slovenského obrancu Andreja Sekeru, ktorý pri návrate do akcie po zranení nebodoval. Odohral vyše 16 minút s bilanciou mínusový bod, dva bodyčeky a blok. Blues prehrali tretí zápas v sérii celkovo i na súperových klziskách.


Hviezdy duelu: 1. D. Caggiula, 2. C. McDavid, 3. D. Nurse (všetci EDM)

Brown rozhodol v predĺžení svoj jubilejný zápas, Gáborík nebodoval

Dustin Brown si nemohol želať krajší 1 000. zápas v NHL. Už po 44 sekundách predĺženia v ňom rozhodol o výhre Los Angeles 2:1 nad Coloradom, ktorá preň bola piatou domácou v sérii. Alec Martinez odpovedal na vedúci gól Gabriela Landeskoga v strede tretej tretiny a Jonathan Quick sa prezentoval 31 zákrokmi. O šesť menej ich urobil Semion Varlamov, ktorého tím tretíkrát po sebe prehral zápas po predošlom víťaznom. Slovenský krídelník Marián Gáborík vyslal na ruského brankára dve strely. Počas 14 minút v akcii zaznamenal aj jeden bodyček. Pred zápasom ho Kings ocenili za 1 000. duel kariéry.

Článok pokračuje pod reklamou

Brownov víťazný gól v 1 000. zápase kariéry:

Hviezdy duelu: 1. D. Brown, 2. A. Martinez (obaja LAK), 3. N. MacKinnon (COL)

McAvoy oslávil narodeniny veľkým štýlom: rozhodol o výhre

Tuukka Rask podal výborný výkon, čo umožnilo Charliemu McAvoyovi osláviť 20. narodeniny veľkým štýlom. Rodiaci sa nový líder obrany Bostonu premenil rozhodujúci nájazd a zariadil výhru 2:1 nad Winnipegom. „Čerešnička na torte skvelého výkonu nášho tímu,“ poznamenal po zápase. V kariére premenil doteraz oba nájazdy. Rask urobil 37 zákrokov a v normálnom hracom čase skóroval Torey Krug. Len minútu po ňom vyrovnal stav Patrik Laine. Connor Hellebuyck urobil 32 zákrokov. Slovenský obranca Zdeno Chára ho neohrozil ani raz. Na ľade strávil 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu po McAvoyovi. Prezentoval sa troma bodyčekmi a dvoma blokmi.

McAvoy oslávil životné jubileum víťazným gólom:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. C. McAvoy (BOS), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Halák prehral, Lindholm rozhodol o výhre Ducks

Jaroslav Halák sa vrátil do brány, ale úspešný návrat to nebol a Islanders prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, resp. siedmy z posledných deviatich. Bratislavský rodák čelil až 40 strelám, z ktorých ho prekonali traja hráči. O výhre Anaheimu 5:4 rozhodol v predĺžení Hampus Lindholm, ktorý tak skompletizoval aj svoj hetrik. Okrem neho skórovali Ondřej Kaše a Rickard Rakell, ktorý v 59. minúte vynútil nadstavený čas. Ukončiť sériu troch prehier pomohol aj Ryan Miller, ktorý urobil 22 zákrokov. Dvakrát ho prekonal John Tavares, raz Mathew Barzal a Andrew Ladd. Halák si z duelu odniesol aj dve trestné minúty za tvrdosť. „Strieľame dosť gólov, ale musíme nájsť spôsob, ako hrať lepšie v obrane. Je to frustrujúce. Mali by sme mať lepšie výsledky,“ poznamenal Tavares. Duel v Brooklyne sledovalo len 10 092 divákov.

Halákov pekný zákrok proti Silfverbergovi:


Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm (ANA), 2. J. Tavares (NYI), 3. R. Getzlaf (ANA)

Dallas pribrzdil rozbehnuté Chicago, Hitchcock prepisoval históriu

Tyler Seguin strelil dva góly, Ben Bishop zastavil všetkých 24 pri treťom čistom konte v sezóne a 22. v kariére. Skórovali aj Jamie Benn a Antoine Roussel, Dan Hamhuis dvakrát asistoval a Dallas zdolal doma Chicago hladko 4:0. Ukončil tak sériu troch prehier, kým súperovi prerušil päťzápasovú víťaznú šnúru, najdlhšiu v ročníku. Ken Hitchcock sa stal tretím trénerom v histórii NHL, ktorý dosiahol hranicu 800 výhier. Pred ním to dokázali iba Scotty Bowman (1 244) a Joel Quenneville (868), ktorý sledoval zápis jeho rivala z opačnej striedačky. Slovenský útočník Richard Pánik ho opäť nepotešil, keď ho po troch dueloch zaradil späť do zostavy. Doprial mu necelých 13 minút na ľade, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, strelu a bodyček.


Seguinov dvojgólový večer:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. D. Hamhuis, 3. B. Bishop (všetci DAL)

Boyle rozhodol o výhre Devils nad jeho bývalým tímom

Brian Boyle strelil vyrovnávajúci gól v tretej tretine a potom premenil rozhodujúci nájazd, aby sa New Jersey tešilo z víťazstva 4:3 nad rivalom z Manhattanu. Rangers, za ktorých v minulosti Boyle hrával, na víťazstvo nestačilo ani 45 zákrokov Henrika Lundqvista, ktorý takto vyťažovaný v ročníku ešte nebol. V normálnej hracej dobe ho pokorili aj John Moore a Blake Coleman. K tretej výhre po sebe prispel Cory Schneider 25 zákrokmi. Toho prekonali Jimmy Vesey, Nick Holden a Kevin Hayes.

Boyleov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle, 2. B. Coleman, 3. K. Palmieri (všetci NJD)

Letang bol hrdinom Pittsburghu v nájazdoch

Kris Letang premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Pittsburgh porazil Columbus 3:2. Patric Hörnqvist a Jevgenij Malkin strelili svoje 12. góly v sezóne v presilovkách a k druhej výhre z ostatných troch zápasoch pomohol Matt Murray s 29 zákrokmi. Jeho náprotivok, Sergej Bobrovskij, ich urobil presne o desať viac. Z hráčov Blue Jackets sa presadili Artemij Panarin a Pierre-Luc Dubois. Obaja pridali aj po asistencii. Tím z Ohia prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. K. Letang (PIT), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Ottawa trikrát viedla, no Tampa sa tešila z výhry

Brayden Point a Steven Stamkos boli úspešní v nájazdoch, aby rozhodli o výhre Tampy Bay 4:3 nad Ottawou. Duel mohol rozhodnúť na konci predĺženia už aj Nikita Kučerov, no Craig Anderson v samom závere vytiahol veľký zákrok. Inak ich urobil až 35. Recept na neho našli Alex Killorn, Yanni Gourde a Vladislav Namestnikov. Senators trikrát v zápase vyhrávali, keď Andreja Vasilevského z 21 striel prekonali Bobby Ryan, Cody Ceci a Derick Brassard. Tím z hlavného mesta Kanady prehral druhý zápas po sebe a 14. z posledných 17.

Stamkosov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. E. Karlsson (OTT), 3. N. Kučerov (TBL)

Carolina uspela v Nashville vďaka skvelému úvodu

Po debakli 1:8 v Toronte pricestovala Carolina do Nashville, kde predviedla úplne iný začiatok zápasu. V prvých siedmich minútach hry strelila štyri góly, ktoré viedli k víťazstvu 4:1. Rýchlejšie sa jej to podarilo iba v roku 1988 ešte pod názvom Hartford Whalers. Derek Ryan využil presilovú hru už po 37 sekundách a pridal asistenciu, Noah Hanifin zaznamenal presilovkový gól a dve asistencie. Na listine strelcov ich doplnili Elias Lindholm a Victor Rask, Jeff Skinner získal dve prihrávky a Cam Ward chytil 28 striel. Prekonal ho iba Kevin Fiala, ktorý ešte v prvej tretine znižoval stav na konečných 1:4. Pekka Rinne inkasoval všetky štyri góly zo šiestich striel, striedajúci Juuse Saros kryl zvyšných 26. Hurricanes vyhrali štvrtý duel z posledných piatich, kým Predators prehrali prvýkrát od 1. novembra dva zápasy po sebe.

Hviezdy duelu: 1. N. Hanifin (CAR), 2. K. Fiala (NSH), 3. C. Ward (CAR)

Sharks uštedrili Canucks ďalšiu prehru, Labanc štvorbodový

Kevin Labanc skóroval v druhej minúte predĺženia a predtým nazbieral tri asistencie, Joe Thornton strelil dva presilovkové góly a na jeden prihral. Presilovú hru využil aj dvojbodový Tomáš Hertl, Timo Meier sa tiež presadil strelecky a Joe Pavelski dvakrát asistoval pri domácom triumfe San Jose 5:4 nad trápiacim sa Vancouverom. Aaron Dell predviedol 36 zákrokov a Sharks ukončili sériu dvoch prehier. Prekonali ho Brendan Gaunce, dvojbodový Jake Virtanen, Brock Boeser a Daniel Sedin. Alex Biega získal dve prihrávky a Jacob Markström chytil 27 striel. Canucks dohnali stratu 1:3 i 3:4, ale napokon prehrali tretí zápas v sérii a siedmy z ostatných ôsmich. Thornton sa so 1 415 bodmi osamostatnil na 18. mieste historického poradia NHL. Labanc si vytvoril nové osobné maximum so štyrmi bodmi v zápase.

Labanc zakončil 4-bodový večer víťazným gólom:

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton, 2. K. Labanc, 3. J. Pavelski (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 35/40 (87,5 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 14:03 0 0 0 0 0 2 1
Z. Chára (BOS) 22:33 0 0 0 0 0 0 3
A. Sekera (EDM) 16:10 0 0 0 0 0 0 2
R. Pánik (CHI) 12:43 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies