Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Mala by sa NHL hrať aj na Vianoce?

Národná hokejová liga si na tri dni zoberie voľno a hráči si užijú Vianoce spolu so svojimi blízkymi. Medzi 24. a 26. decembrom sa neodohrajú žiadne zápasy, hoci fanúšikovia NBA, NFL či vysokoškolského amerického futbalu si užijú akciu aj cez sviatky.

Preto sa zámorskí odborníci na NHL, Greg Wyshynski a Emily Kaplanová, rozhodli pre ESPN diskutovať o tom, či by nebolo lepšie, ak by žiadna prestávka neexistovala.

Wyshynski si vie predstaviť, ako NHL pretlačí na Vianoce podobnú udalosť akou je na Nový rok Winter Classic. Podľa neho by to však robiť nemala, hoci takto prichádza o potenciálne príjmy. Podľa neho si hráči zaslúžia vyložiť nohy a užiť si sviatky s rodinou, keď v sezóne odohrajú 82 zápasov a k tomu niektorí aj play-off.

Kaplanová pripomenula, že je Židovka. Ona by na Vianoce privítala zápasy NHL, aby tak malo viacero detí príležitosť zamilovať si hokej tak ako sa to stalo jej, keď v nedeľu popoludní sledovala s otcom zápasy. Podľa nej by sa dal upraviť aj rozpis tak, aby hráči stihli ešte večeru a na ďalší deň ráno rozbaľovanie darčekov, aby sa zápas hral napríklad o jednej popoludní a hosťujúci tím by to nemal letecky ďaleko.

Článok pokračuje pod reklamou

Wyshynski však upozorňuje, že také zápasy by spôsobili aj to, že by do práce museli ísť aj zamestnanci tímov a arén. Navyše, množstvo držiteľov permanentiek by podľa neho nemuselo na zápas prísť. Plus vidí v tom, že by sa dalo zarábať viac na produktoch s vianočnou tematikou. To však podľa neho nestojí za to a verí, že je lepšie, ak si každý užije deň voľna. A podotkol, že Vianoce patria NBA.

Kaplanová pripomína, že aj Nový rok patril vysokoškolskému futbalu a nakoniec ho ovládol Winter Classic. Preto by to podľa nej stálo za skúšku, hoci by sa odohral len jeden či dva zápasy, ktoré by lákali širokú pozornosť. Napríklad teda hrané pod holým nebom.

Priznala však, že Wyshynski má pravdu s tým, že by do práce museli ísť aj pracovníci haly, tímov, ochranky, obchodov či médií. Riešenie problému s fanúšikmi, ktorí by na zápas nechceli ísť, vidí v tom, že by svoje lístky mohli darovať na Vianoce niekomu, kto sa bežne na zápas nedostane.

My by sme si tiež radi užili nejaký večerný zápas NHL aj cez tieto tri dni, ale zároveň veríme, že si hráči zaslúžia pár dni pokoja. Môžu si doliečiť poranenia, fyzicky i mentálne oddýchnuť. Takisto takáto prestávka dá možnosť vydýchnuť si trochu aj nám. Aký je na túto otázku váš názor?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies