Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Sekera asistoval pri prehre s Pánikom, Budaj sa zranil

V piatok bolo v NHL na programe jedenásť zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Z výhier sa tešili dvaja, bodoval iba Andrej Sekera. Martin Marinčin zažil sezónny debut, Peter Budaj striedal pre zranenie. Mikaei Granlund strelil hetrik, Jaromír Jágr prepisoval históriu.

Debutant Glass doviedol Chicago k výhre nad Oilers, Sekera asistoval

Jeff Glass sa vo veku 32 rokov dočkal nečakaného debutu v NHL a svojej šance sa chopil na výbornú. So 42 zákrokmi doviedol Chicago k víťazstvu 4:3 v Edmontone, vďaka čomu ukončilo sériu troch prehier. Posledným brankárom Blackhawks, ktorý pri ligovej premiére urobil 40 a viac zákrokov, bol Ed Belfour ešte v roku 1988. O prvej výhre vo štvrtom zápase aktuálneho výjazdu rozhodol po 50 sekundách predĺženia Patrick Kane, ktorý v závere prvej tretiny prihrával na gól Ryanovi Hartmanovi. Po ňom skórovali Alex DeBrincat a Jordan Oesterle v presilových hrách. Oesterle strelil svoj prvý gól v NHL, Duncan Keith dvakrát asistoval a Nick Schmaltz dokonca trikrát. Glassa prekonali dvojbodový Jesse Puljujärvi v presilovke, trojbodový Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisait, ktorý vynútil predĺženie 55 sekúnd pred koncom. Cam Talbot kryl 32 striel, ale Oilers prišli o sériu troch domácich výhier. Slovenský súboj vyhral Richard Pánik, no Andrej Sekera si pripísal prvý bod v sezóne v podobe asistencie. Počas 17 a pol minúty v akcii zaznamenal aj mínusový bod, štyri strely a dva bodyčeky. Pánik odohral 14 minút s dvomi strelami a piatimi bodyčekmi.


Kaneov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Glass (CHI), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. P. Kane (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Nielsenov nájazd rozhodol o výhre Detroitu nad Rangers

Detroit dvakrát prehrával, ale nakoniec uspel 3:2 nad Rangers. O ukončení trojzápasovej série prehier rozhodol v samostatných nájazdoch Frans Nielsen, ktorý v nich uspel ako jediný. V kariére to bol jeho 47. premenený nájazd a 21. víťazný. V oboch prípadoch drží rekordy v celej NHL. V normálnej hracej dobe vyrovnávali skóre Andreas Athanasiou a Henrik Zetterberg. Jimmy Howard predviedol 37 zákrokov a chytil aj trestné strieľanie Bradyho Skjeia v predĺžení. Tomáš Tatar nebodoval. Slovenský útočník odohral niečo cez 17 minút a pripísal si dve strely a jeden mínusový bod. Z hráčov New Yorku, ktorý prehral tretí zápas z ostatných štyroch, skórovali David Desharnais a Vinni Lettieri. Ten zažíval debut v NHL.


Nielsenov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Athanasiou (DET), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. J. Howard (DET)

Budaj utrpel zranenie pri prehre s Philadelphiou

Do brány Tampy Bay sa vrátil Peter Budaj, ale pre zranenie z tretej tretiny odchytal len 50 a pol minúty. Počas tohto času zastavil 29 striel z 33. Andrej Vasilevskij následne zastavil všetky štyri strely, ale ich spoluhráči tentokrát nestrelili viac gólov ako súper. Z výhry 5:3 sa tak tešila Philadelphia. Claude Giroux zaznamenal tri asistencie, Brandon Manning strelil víťazný gól a Brian Elliott vo svojom 13. štarte po sebe predviedol 24 zákrokov. Góly strelili aj Wayne Simmonds, Shayne Gostisbehere, Sean Couturier a Valtteri Filppula, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Steven Stamkos, Brayden Point a Tyler Johnson skórovali z hráčov Lightning. Kým Tampa prišla o trojzápasovú sériu výhier, Philadelphia o trojzápasovú sériu prehier.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. B. Elliott (PHI), 3. T. Johnson (TBL)

Hellebuyck zatienil Haláka, Jets zdolali Islanders

Connor Hellebuyck zastavil 42 striel a doviedol Winnipeg k víťazstvu 4:2 nad New Yorkom Islanders. V bráne newyorského tímu stál vo štvrtom zápase po sebe Jaroslav Halák, no jeho 33 zákrokov tentoraz nestačilo ani na zisk bodu. Prekonali ho Shawn Matthias, Blake Wheeler, Kyle Connor a Adam Lowry v presilovej hre. Poslední traja pridali po asistencii, Patrik Laine ich nazbieral dve. Matthias ukončil 20-zápasové strelecké suchoty po tom, čo dostal prednosť pred Markom Daňom pri zranení Marka Scheifeleho. Anders Lee strelil oba góly Islanders, ktorí prehrali piaty zápas na ľade súpera v sérii. Jets vyhrali doma tretíkrát po sebe, ale v prvej tretine sa im zranil útočník Brandon Tanev. Hranicu 50 bodov v sezóne dosiahli najrýchlejšie od presťahovania z Atlanty v roku 2011 (39 duielov).

Halák sa vyznamenal proti Armiovi:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. K. Connor, 3. A. Lowry (všetci WPG)

Compher rozhodol o výhre Colorada nad Torontom

J. T. Compher využil vo štvrtej minúte predĺženia presilovú hru a Colorado zvíťazilo doma nad Torontom 4:3. Nathan MacKinnon otvoril skóre zápasu a neskôr asistoval pri góloch Mikka Rantanena a Alexa Kerfoota. Nikita Zadorov tiež nazbieral dve prihrávky a Semion Varlamov kryl 31 striel. Kapituloval po strelách Matta Martina, dvojbodového Romana Poláka a Jamesa van Riemsdyka, ktorí trikrát zmazali jednogólovú stratu. Riemsdyk vynútil predĺženie v 59. minúte. Calvin Pickard predviedol 24 zákrokov pri sezónnom debute, navyše, proti bývalému tímu. Maple Leafs majú po štyroch z piatich zápasov aktuálneho výjazdu bilanciu 2-1-1, Avalanche si ju vylepšili na 1-1-0 po dvoch zo šiestich duelov domácej série. V drese Toronta sa prvýkrát v sezóne objavil Martin Marinčin. Odohral takmer 18 minút s bilanciou jeden bodyček a blok.

Compherov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. J. T. Compher, 3. N. Zadorov (všetci COL)

Ristolainen rozhodol v predĺžení o výhre Sabres nad Devils

Rasmus Ristolainen skóroval v strede predĺženia, aby Buffalo porazilo New Jersey 4:3 a ukončilo svojmu súperovi päťzápasovú sériu výhier. Kľúčové však bolo aj to, že tréner Phil Housley reklamoval potenciálny víťazný gól Taylora Halla a rozhodcovia mu dali za pravdu – bol pred ním ofsajd. Jack Eichel pomohol k výhre dvoma gólmi, do čierneho sa trafil aj niekdajší „Diabol“ Jacob Josefson a Robin Lehner zastavil 35 striel. Prekonali ho Miles Wood, Marcus Johansson a John Moore. Cory Schneinder opustil duel s 25 zákrokmi.

Ristolainenov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Ristolainen (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. M. Johansson (NJD)

Ottawa ukončila sériu prehier výhrou nad Columbusom

Ottawa našla svoju ofenzívu, strelila päť gólov a ukončila sériu štyroch prehier, keď porazila Columbus 5:4. Mark Stone a Bobby Ryan strelili kľúčové góly v tretej tretine, do listiny strelcov sa zapísali aj Derick Brassard, Nick Paul a Matt Duchene. Mike Condon urobil 21 zákrokov, jeho náprotivok Sergej Bobrovskij o dva viac. Pri šanci zaknihovať 200. výhru v kariére a za stavu 3:1 pre Blue Jackers sa prezentoval pre neho netypickou chybou, ktorá viedla ku kontaktnému gólu Paula. Senators vtedy narástli krídla. Sonny Milano skóroval dvakrát, Josh Anderson a Zach Werenski sa tiež tešili z gólov, no tím z Ohia prehral druhý zápas po sebe a tretí z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. E. Karlsson, 3. D. Phaneuf (všetci OTT)

Ward opäť vychytal pre Hurricanes výhru

Carolina dvoma gólmi v druhej tretine otočila stav a následne si jednogólový náskok ubránila, aby porazila Pittsburgh 2:1 a pripísala si štvrtú výhru v sérii. Vyrovnávajúci gól strelil Derek Ryan a autorom víťazného bol Sebastian Aho. Cam Ward potvrdil formu 27 zákrokmi a ako jediný ho dokázal v prvej tretine pokoriť Brian Dumoulin. Asistenciu pri jeho góle zaznamenal aj Tristan Jarry, ktorý čelil spolu 33 strelám. V tretej tretine Penguins prestrieľali Hurricanes 14:7, ale dovtedy mali streleckú prevahu domáci – 26:14. Tí majú v posledných ôsmich dueloch bilanciu 7-0-1, doma ťahajú sériu šiestich výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Slavin, 2. S. Aho, 3. B. Pesce (všetci CAR)

Granlund strelil hetrik, Dubnyk zažiaril pri výhre Wild nad Predators

Mikael Granlund zaznamenal druhý hetrik v kariére a Devan Dubnyk sa prezentoval 41 zákrokmi po návrate do brány zo zranenia pri domácej výhre Minnesoty 4:2 nad Nashville. Zvyšný a zároveň víťazný gól Wild strelil dvojbodový Matt Dumba. Dubnyka, ktorý chytal po šesťzápasovej absencii, prekonali P. K. Subban a Kyle Turris v presilovej hre. Jednu využil aj Granlund, ktorý zavŕšil hetrik strelou do prázdnej brány. V nej stále predtým Pekka Rinne, ktorý urobil 34 zákrokov. Predators prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich, kým Wild vyhrali druhýkrát po sebe. Doma však uspeli v deviatich z posledných 11 duelov. Oba tímy sa opäť stretnú už v sobotu v Nashville.


Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. J. Spurgeon, 3. M. Dumba (všetci MIN)

Radulov zariadil triumf Dallasu nad St. Louis

Alex Radulov strelil dva góly za necelú minútu v závere zápasu a rozhodol o víťazstve Dallasu 4:2 nad St. Louis, treťom domácom v sérii. V 58. minúte nadviazal v presilovej hre na vyrovnávajúci gól dvojbodového Jamieho Benna a neskôr trafil prázdnu bránu. Mattias Janmark posielal Stars do vedenia 1:0 v druhej tretine a Ben Bishop prispel k tretej výhre v posledných štyroch dueloch 35 zákrokmi. Recept na neho našli Vladimir Tarasenko a Tage Thompson, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1 za 65 sekúnd v úvode tretej tretiny. Jake Allen inkasoval trikrát z 28 striel. Po kolízii s Coltonom Paraykom pustil na desať minút do brány Cartera Huttona, ktorý čelil len dvom strelám. Blues prehrali piaty zápas z ostatných šiestich a siedmy z deviatich.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. J. Benn, 3. B. Bishop (všetci DAL)

Ducks prehĺbili krízu Calgary, Jágr predbehol Francisa

Rickard Rakell prelomil nerozhodný stav v úvode tretej tretiny v presilovej hre a Anaheim zdolal doma Calgary 2:1. Rakell mal prsty aj v úvodnom góle Cama Fowlera, Ryan Getzlaf asistoval pri oboch góloch tímu a John Gibson prispel k triumfu 22 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Micheal Ferland, ktorý v druhej tretine vyrovnal stav na 1:1. Mike Smith sa prezentoval až 39 zákrokmi, ale neodvrátil tretiu prehru Flames v sérii. Ducks vyhrali tretí z posledných štyroch duelov a zlepšili si domácu bilanciu proti kanadskému tímu na 26-1-0 od 4. apríla 2004. Jaromír Jágr odohral 1 732. zápas v NHL a osamostatnil sa na treťom mieste historického poradia pred Ronom Francisom.


Hviezdy duelu: 1. C. Fowler, 2. R. Getzlaf (obaja ANA), 3. M. Smith (CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 29/33 (87,9 %) - - - - - - -
J. Halák (NYI) 33/37 (89,2 %) - - - - - - -
R. Pánik (CHI) 13:57 0 0 0 0 0 2 5
T. Tatar (DET) 17:06 0 0 0 -1 0 2 0
A. Sekera (EDM) 17:29 0 1 1 -1 0 4 2
M. Marinčin (TOR) 17:55 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies