Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Pozrite si top momenty Slovákov v NHL z roku 2017 + video

Rok 2017 nám priniesol niekoľko negatívnych vecí ako zranenia, strata formy či odchod Mariána Hossu zo scény. Priniesol nám však aj niekoľko momentov, na ktoré budeme spomínať v dobrom. A práve na tie sa v tomto prehľade zameriame.

V už minulom roku nás potešilo najmä toto:

Míľniky Hossu, Cháru a Gáboríka

Marián Hossa v roku 2016 zažil veľmi významný strelecký míľnik, ale pár podstatných dosiahol aj v tomto roku. V januári zaznamenal svoju 600. asistenciu, a tak ako 32. hráč histórie NHL pokoril túto hranicu i métu 500 gólov. V marci potom odohral 1 300. zápas NHL ako tretí Slovák po Stanovi Mikitovi a Zdenovi Chárovi. Ku koncu základnej časti ho nominovali na Mastertonovu trofej. Tú by mal veľkú šancu vyhrať, ak by sa ešte vrátil k hokeju v drese Blackhawks.


Koncom marca sa Zdeno Chára stal prvým slovenským obrancom a 37. obrancom v histórii, ktorý v NHL zaznamenal bod číslo 600. Pred ním to dokázalo len 10 hráčov spod Tatier. Kalendárny rok zakončoval s 22-bodovou stratou na desiateho Antona Šťastného.

Článok pokračuje pod reklamou

Až v tejto sezóne dosiahol míľniky Marián Gáborík, ktorý začal hrať po operácii kolena koncom novembra. Ako prvú pokoril hranicu 400 asistencií. Potom prišiel veľký zápas proti Minnesote, tímu, v ktorom začínal kariéru. Skóroval dvakrát, a tak bol na svete aj jeho 400. gól. Napokon na ľade svojho ďalšieho bývalého tímu, NY Rangers, odohral ako siedmy Slovák okrúhly 1 000. zápas v NHL.

Debuty nových Slovákov v NHL

V roku 2017 sme sa dočkali dvoch nových slovenských hráčov v NHL. Ešte v rámci minulej sezóny sa dočkal premiéry útočník Peter Cehlárik v drese Bostonu – prvý duel odohral 11. februára a v druhom zaznamenal dve asistencie. V tejto sezóne sa splnenia sna dočkal obranca Christián Jaroš, ktorý dostal už v októbri šancu v dvoch zápasoch v drese Ottawy. Kým on ešte nebodoval, Cehlárik v tejto sezóne konečne strelil aj svoj prvý gól. Po 16 dueloch v lige má na konte gól a tri asistencie.

Brankárske znovuzrodenia a Pánikova životná sezóna

Náš najúspešnejší brankár v NHL, Jaroslav Halák, mal prvú polovicu minulej sezóny frustrujúcu. Druhú začal na „farme“. V nej podával výborné výkony, ktoré, na počudovanie, nezostali nepovšimnuté. Islanders mu dali šancu a on ich takmer doviedol do play-off. Od 24. marca mal bilanciu 6-1-0 a zneškodnil 94,9 % striel. Keby ho tím povolal skôr, mohlo z toho byť play-off. Nakoniec naň New Yorku chýbal len bod.

Znovuzrodenie, ale v celej sezóne, zažíval Peter Budaj. Ten sa ho tiež dočkal po povolaní z „farmy“. Jemu k tomu pomohlo zranenie Jonathana Quicka a zlé výkony Jeffa Zatkoffa. V kalendárnom roku 2017 pokračoval v spoľahlivých výkonoch a pred výmenou do Tampy vychytal 27 výhier. Začiatkom februára sa stal aj treťou hviezdou týždňa. Napokon v novom pôsobisku dokázal pridať tri výhry a po druhýkrát v kariére dosiahol v jednej sezóne na métu 30 výhier. Jeho osobné maximum, 31, vychytal ešte v sezóne 2006/07.

Viac ako Budajov ročník zaujali našich návštevníkov hlasujúcich v ankete Hlas fanúšikov výkony Richarda Pánika. A malo ich čo zaujať. Martinský rodák zažil životnú sezónu, ktorú zakončil s 22 gólmi a 22 asistenciami v 82 dueloch. Chicago ho za to odmenilo novou dvojročnou zmluvou za 5,6 milióna dolárov. Na začiatku roku 2018 nám zostáva len dúfať, že podobné výkony bude podávať opäť už čoskoro.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies