Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Gáborík pomohol dvoma bodmi k výhre, vyhral aj Chára

V dvoch zo šiestich sobotných duelov NHL sa predstavili aj Slováci. Obaja rodáci z Trenčína sa tešili z výhier, Marián Gáborík k nej pomohol aj gólom a asistenciou.

Gáborík pomohol k výhre Kings nad Canucks

Marián Gáborík korčuľoval k bráne a pekným spôsobom usmernil do brány center Trevora Lewisa. Na svete bol jeho siedmy gól v sezóne, druhý bod v zápase a vedenie 2:1. Gáborík predtým aj prihrával na gól Tylera Toffoliho, po ňom ešte skórovali Kyle Clifford a Drew Doughty, aby Los Angeles uspelo vo Vancouveri 4:3. Toffoli pridal ku gólu aj dve asistencie a Jonathan Quick predviedol 22 zákrokov. Jacob Markström mal viac práce a urobil o desať zákrokov viac. Z jeho spoluhráčov skórovali Troy Stecher, ktorý otvoril skóre, ako aj Nikolaj Goldobin a Nic Dowd, ktorí otočili stav na 3:2 predtým, ako sa Clifford s Doughtym postarali o posledný zvrat. Kings ukončili sériu dvoch prehier, Canucks prehrali deviaty zápas z ostatných 11. Gáborík odohral 16 a pol minúty, pričom okrem dvoch bodov zaregistroval aj plusový bod a tri strelecké pokusy.

Gáboríkov 7. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli, 2. N. Dowd, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Spooner skóroval dvakrát, Bruins vynulovali Senators

Ryan Spooner strelil dva góly, Tukka Rask zneškodnil všetkých 25 striel a Boston vynuloval Ottawu 5:0 štyri dni po tom, čo ju zdolal pomerom 5:1. Noel Acciari, navrátilec David Krejčí a Patrice Bergeron tiež skórovali v zápase, v ktorom si Rask pripísal druhé čisté konto v sezóne a okrúhle 40. v kariére. Mike Condon zastavil 29 striel a jeho tím si zhoršil bilanciu na 4-14-3 v posledných 20 zápasoch. „Je to hlúpe a frustrujúce. Keď sa pozriete na tie góly, sami sme sa dostávali do hrozných miest. Sami sa dostávame do zlých situácií,“ lamentoval po zápase Mark Stone. Bruins majú iné starosti, keď vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a bodovali v ôsmom zápase po sebe. Kapitán Zdeno Chára odohral v sobotu 20 minút, počas ktorých zaznamenal plusový bod, dva bodyčeky a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner, 2. D. Krejčí, 3. T. Krug (všetci BOS)

Reimer vychytal opäť nulu, Panthers zdolali Canadiens

James Reimer zastavil 37 striel, aby vychytal druhú nulu v ostatných troch zápasoch a doviedol Floridu k výhre 2:0 nad Montrealom. Vincent Trocheck a Connor Brickley sa trafili do čierneho, druhý menovaný pridal aj asistenciu. Panthers vyhrali piaty zápas po sebe s Reimerom v bráne, čo je ich najdlhšia víťazná séria od februára. „Teraz, keď nám veci vychádzajú, je to zábava,“ poznamenal Reimer, ktorý v posledných piatich zápasoch kapituloval len šesťkrát. „Keď si veríte, puky sú pre vás veľké a čítate ľahšie hru.“ Jeho náprotivok, Carey Price, urobil 32 zákrokov. Canadiens prehrali štvrtý duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. C. Brickley, 3. V. Trocheck (všetci FLA)

Capitals sa posunuli na prvé miesto v divízii vďaka výhre nad Devils

Washington porazil New Jersey 5:2, aby sa posunul pred svojho sobotného súpera na čelo Metropolitnej divízie. Nicklas Bäckström a John Carlson zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Alex Ovečkin nazbieral tri asistencie. Do listiny strelcov sa zapísali aj Christian Djoos, Tom Wilson a Matt Niskanen, kým Braden Holtby kryl 25 striel. Recept na neho našli len John Moore a Travis Zajac. Cory Schneider zastavil 30 striel a Devils nezískali ani bod prvýkrát po ôsmich zápasoch. „Oni vyšli na ľad a v prvých desiatich minútach hrali ako tím, ktorý chce vyhrať. My sme tak nehrali. Bol to dôležitý zápas a mohli ste vidieť, že Washington je naň pripravený. Bol dôležitý pre nich i pre nás. Dnes však boli oni lepším tímom,“ skonštatoval tréner John Hynes.


Hviezdy duelu: 1. J. Carlson, 2. Ch. Djoos, 3. A. Ovečkin (všetci WSH)

Upshall rozhodol o výhre Blues nad Hurricanes

Scottie Upshall sa posunul v tretej tretine do prvého útoku a ukázalo sa to ako správne rozhodnutie. V jej strede totiž prelomil nerozhodný stav, vďaka čomu St. Louis porazilo Carolinu 3:2. Kyle Brodziak a Patrik Berglund sa tiež tešili z gólov a Carter Hutton predviedol 23 zákrokov. Blues vyhrali len po tretíkrát v posledných 10 zápasoch a ukončili víťaznú sériu Hurricanes na štyroch zápasoch. V bráne hostí stál tentokrát Scott Darling, ktorý opustil duel s 26 zákrokmi. Derek Ryan a Lucas Wallmark strelili góly tímu z Raleigh. Pre Wallmarka išlo o premiérový presný zásah v NHL.


Hviezdy duelu: 1. S. Upshall, 2. K. Brodziak, 3. P. Berglund (všetci STL)

Saros vynuloval Wild, Subban dvojbodový

Juuse Saros urobil 29 zákrokov a po druhýkrát v sezóne sa dočkal čistého konta, za ktoré ocenil najmä hráčov pred sebou. „Boli pred našou bránou lepší. Súperovi sme nedali toľko šancí ako včera. Myslím si, že dnes sme boli aktívnejší,“ poznamenal Fín po víťazstve Nashvillu 3:0 nad Minnesotou. P.K. Subban strelil gól a pridal asistenciu, bezgólový stav prelomil Scott Hartnell a bodku za zápasom dal strelou do prázdnej brány Viktor Arvidsson. Alex Stalock inkasoval dva góly z 28 striel. Oba tímy sa spolu stretli aj v piatok. Vtedy vyhrali Wild 4:2.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. S. Hartnell, 3. P. Subban (všetci NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 19:59 0 0 0 +1 0 0 2
M. Gáborík (LAK) 16:25 1 1 2 +1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies