Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Reprezentácia

MSJ 2018: Slováci zdolali Dánov 5:1 a postúpili do štvrťfinále! + video


Slovensko síce už na majstrovstvách sveta do 20 rokov jeden zápas vyhralo, no až na prelome rokov mohlo spečatiť svoj postup do štvrťfinále. To sa mu aj podarilo, keď zdolalo Dánsko 5:1. Stretne sa v ňom s Ruskom alebo Švédskom.

Slovensko – Dánsko 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Góly: 12. Roman (Tamáši), 30. Fehérváry (Ružička, Buček), 35. Roman (OS), 45. Buček (Fehérváry), 46. Liška (Kundrík, Solenský) – 5. Blichfeld (Krag Christensen, Röndbjerg)(PP)
Strely: 40-31 (13-4, 13-14, 14-13), Trestné minúty: 12-10 (6-2, 4-4, 2-2)

Zostava Slovenska: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák (C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Studenič, Tamáši, Miloš Roman – Buček, Krivošík, Ružička – Čacho (A), Liška, Solenský

Zostava Dánska: Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, Mogensen, Heine, O. Larsen, Ch. Larsen, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Ahlberg, Grundtvig, Madsen – Molge, Schultz, Gath – Schmidt-Svejstrup

Článok pokračuje pod reklamou

Dánsko vstúpilo do zápasu o všetko aktívne a už v druhej minúte pomohla Durnému tyčka jeho brány po zakončení Madsena. Vo štvrtej minúte hrali Dáni prvú presilovú hru, ktorú využil na vedúci gól Joachim Blichfeld. Rozhodcovia však nepostrehli, že súper bol pri gólovej akcii v postavení mimo hry. Protesty Ernesta Bokroša boli zbytočné, Slováci prehrávali 0:1. Šancu vyrovnať stav dostali zakrátko v ich prvej presilovke, ale nevyužili ju. Najväčšiu príležitosť spálil Smolka, ktorý neuspel sám zoči-voči Krogovi. Slováci neskôr prežili ďalšie oslabenie a v 12. minúte sa dočkali gólu. Strelil ho Miloš Roman presnou strelou spoza ľavého kruhu. Slovensko mohlo aj viesť, ale Smolku vychytal v ďalšej čistej šanci Krog a Studenič trafil v 18. minúte tyčku jeho brány. Dáni prehrali na strely 4:13, no udržali remízový stav aj vďaka tretej presilovke v závere tretiny.


Dáni v dohrávanej presilovke prakticky nič nevymysleli a neskôr sa museli aj oni opäť brániť. Vo vlastnom oslabení sa však dostali do prečíslenia a len vďaka Durnému nešli druhýkrát v zápase do vedenia. Slovenský brankár zlikvidoval zakončenie Röndbjerga aj dorážky Krag Christensena a Blichfelda. V strede duelu Slováci zúročili útočný tlak. Aj keď najskôr znova trafili tyčku Krogovej brány, strela Martina Fehérváryho s prispením clonenia Krivošíka už prešla za jeho chrbát. Dáni hrali neskôr dve presilovky krátko po sebe, no v tej druhej inkasovali tretíkrát. Roman využil chybnú rozohrávku súpera a svojím druhým gólom v zápase zvýšil náskok Slovenska na 3:1. Durný chytil v druhej tretine všetkých 14 striel Dánov.

Dáni sa nechceli zmieriť s výsledkom a v úvode tretej tretiny podkúrili Durnému. Pri jednej z dorážok mal šťastie, pretože súper netrafil jeho odkrytú bránu. Slováci sa neskôr prebudili a strelili ďalšie dva góly v rozmedzí 76 sekúnd. Najskôr zaznamenal svoj tretí gól a šiesty bod na turnaji Samuel Buček a po ňom prekonal Kroga aj Adam Liška. Bučekov gól ešte dodatočne odobril video rozhodca. V 48. minúte mohol pridať šiesty gól Slovenska Krivošík, ale po jeho nájazde a efektnom zakončení odpálil puk spred bránkovej čiary dánsky obranca. Slováci si zahrali ešte jednu presilovku, v ktorej si náskok nezvýšili. Dáni sa odhodlali k záverečnému tlaku a Durný v 56. minúte opäť podržal svoj tím pri šanci Schmidt-Svejstrupa. Kapitán Dánska Mathiasen-Wejse v závere vybuchol a nešetrne odstavil Korenčíka i Smolku. Ten musel predčasne odísť do šatne. Skóre sa však už nezmenilo a Slovensko vyhralo 5:1.


Najlepšími hráčmi zápasu sa stali Roman a Blichfeld. Durný prispel k výhre 30 zákrokmi, Krog čelil 40 strelám. Slovensko skončilo v Skupine A na štvrtom mieste a vo štvrťfinále vyzve víťaza druhej skupiny, teda Švédsko.

Zvyšné zápasy:

Švajčiarsko – Česko 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
Česi zasypali Švajčiarov 60 strelami, v každej tretine strelili dva góly a zvíťazili jasne 6:3. Philipa Wütjricha prekonali dvojgólový Reichel, Lauko, Nečas, Kaut a Kurovský. Škarek inkasoval z hokejok Jägera, Rohrbacha a Rivu predtým, ako pustil do českej brány Kořenářa. Obaja čelili spolu 31 strelám. Švajčiarsko zmazalo stratu 0:1 i 1:3, ale napokon skončí v skupine B štvrté a vo štvrťfinále ho čaká Kanada.

USA – Fínsko 5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
Američania vyhrávali v strede zápasu už 3:0, ale Fínov napokon zdolali až 5:4 vďaka gólu Foxa z 59. minúty. Z jeho spoluhráčov skórovali Frederic, Mittelstadt a dvojgólový Anderson v presilovkách. Räsänen s Tolvanenom znížili stav z 0:3 na 2:3 a Koppanen s Vesalainenom ho vyrovnali z 2:4 na 4:4 za 66 sekúnd. Domáci brankár Woll čelil 24 strelám, na Luukkonena ich smerovalo 37.

Rusko – Švédsko 3:4 SN (2:2, 0:0, 1:1, 0:0 - 1:2)
Švédi vyhrali aj štvrtý zápas v skupine, tentokrát na zdolanie Rusov potrebovali až nájazdy. Ten víťazný v nich premenil Oskar Steen. V normálnej hracej dobe viedlo Švédsko trikrát po góloch Anderssona, Liljegrena a Gustafssona, ale Rusku sa zakaždým podarilo odpovedať, keď sa presadili Sokolov, Kostin a Poloďan. Z brankárov mal viac práce Rus Suchačov, ktorý urobil 39 zákrokov. Gustavsson ich zaznamenal 28.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies