Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára sa stále cíti dobre: Zdá sa mi, že som aj rýchlejší

Slovenský obranca Zdeno Chára oslávi o tri mesiace 41. narodeniny a napriek tomu je stále platným hráčom tímu Boston Bruins. Dokonca stále hráva viac ako 23 minút na zápas. A čo je pozitívne, neprechádza ho ani chuť hrať také množstvo hokeja.

Trenčiansky rodák odohral v tejto sezóne 40 zápasov, v ktorých v priemere absolvoval 23 minút a 20 sekúnd na zápas. V tíme je najvyťažovanejším hráčom a v celej NHL mu patrí 29. miesto. V lige je pritom tretím najstarším hráčom.

„Cítim sa dobre, stále si užívam hranie počas dlhých minút. Chcem pomáhať tímu tak veľmi ako sa dá,“ povedal Chára pre Colina Besnicka. „Vždy som sa pýšil mojou kondičkou, vďaka ktorej môžem hrávať toľko minút a v dôležitých situáciách. Za tých 25-30 rokov som sa toho naučil veľa o tom, ako sa starať o moju výživu a tréning. Teraz z toho len čerpám výhody. V mojom veku je to teraz veľmi užitočné.“

NHL sa neustále rozvíja a v posledných rokoch sa do popredia dostal dôraz na rýchlosť a šikovnosť. Mnohí by si mysleli, že sa rozvíja smerom, ktorý by Chárovi nevyhovoval. On sa však dokázal hre prispôsobiť a v tejto sezóne podáva mimoriadne dobré výkony. Zaznamenal už tri góly a osem asistencií, nazbieral 20 plusových bodov a netrápi sa ani so stíhaním mladšej konkurencie.

„Nemyslím si, že sa aj napriek môjmu veku spomaľujem. Naopak, myslím si, že som rýchlejší ako predtým. Musíte neustále stupňovať svoju hru, neustále ju rozvíjať. Ja sa snažím byť neustále lepší. Mojím cieľom je byť lepší v každej ďalšej sezóne. Trávim na ľade veľa času s rozličnými trénermi, či ide o prácu s hranami alebo silové korčuľovanie. Rozprávam sa aj s ľuďmi z oblastí krasokorčuľovania a rýchlokorčuľovania. Snažím sa stále stíhať mladším a ľahším hráčom,“ dodal slovenský obor.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies