Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Video

Ovečkin napodobnil dve legendy NHL a dosiahol míľnik + video

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin sa vo štvrtok opäť nezmazateľne zapísal do histórie NHL. K výhre Capitals 4:2 nad Floridou prispel okrúhlym gólom i asistenciou a vyrovnal sa dvom veľkým legendám.

Tridsaťdvaročný ruský útočník si najskôr pripísal jubilejnú 500. prihrávku v kariére pri presilovkovom góle Nicklasa Bäckströma na 1:1 v 18. minúte duelu. Ako štvrtý aktívny hráč v lige po Jaromírovi Jágrovi, Mariánovi Hossovi a Patrickovi Marleauovi má na konte 500 gólov i asistencii.

„Je to celkom vysoké číslo. Vždy, keď dosiahnete niečo také, je to naozaj skvelé,“ povedala tretia hviezda zápasu, ktorá je 15. hráčom s aspoň 500 asistenciami v NHL. V klubovej histórii ich má viac iba Bäckström (568).

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to úžasné. Hrám s ním už dlho a teším sa z toho. Je skvelým hráčom, dokáže robiť všetko. Nie je len strelec, ale aj dobrý nahrávač,“ povedal Bäckström o svojom hviezdnom spoluhráčovi. Ani tréner Barry Trotz nešetril chválou: „Je legendou. Zbiera, góly, prihrávky, body. Nie veľa hráčov v lige ich má toľko ako on, pričom stále má dosť rokov pred sebou. Ich počet sa ešte zvýši.“

V 28. minúte Ovečkin vyrovnal stav na 2:2 svojím 30. gólom v sezóne, ktorý ho dostal na čelo strelcov NHL. Len Wayne Gretzky a Mike Gartner dosiahli pred ním túto métu v každej z prvých 13 sezón v kariére. V 13 ročníkoch celkovo to dokázal ako 10. hráč a v 13 po sebe ako šiesty.

Ak si Ovečkin udrží streleckú formu, môže získať už svoju siedmu Trofej Mauricea Richarda. Na dosah má pritom aj ďalšie míľniky. Ešte 30 zápasov mu chýba do méty 1 000 a 12 gólov do 600. Momentálne má na konte 1 088 bodov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies